Gamzigradska banja 2020

CENE SU U PRIPREMI

 

 

 

Gamzigradska Banja se nalazi u istocnoj Srbiji, 220 km od Beograda i 11 km od Zajecara. Leži u dolini donjeg toka Crnog Timoka, nedaleko od magistralnog puta Zajecar-Paracin, na nadmorskoj visini od 160 m.


Gamzigradska Banja je pod uticajem kontinentalne klime, s tim da mikro-klima ima i odlike podplaninskog podneblja. Okružena šumovitim brežuljcima, sa cistim vazduhom i nedirnutom prirodom, Gamzigradska Banja predstavlja prijatno mesto za lecenje i odmor.
Banja ima više izvora termomineralnih voda, temperature od 38-43 °C, koje se ubrajaju u zemno-alkalne hiperterme, odnosno akroterme.


Nije slucajno što je još u 3. veku naše ere rimski car Gaj Galerije Valerije Maksimilijan, koga istoricari opisuju kao coveka koji patio od reume, baš na ovom mestu podigao svoju luksuznu palatu.


Zavod je specijalizovan za rehabilitaciju oboljenja perifernih krvnih sudova (organski poremecaji arterijskih krvnih sudova, funkcionalni poremecaji arterijskih krvnih sudova, oboljenja perifernih venskih krvnih sudova, oboljenja limfnog sistema) i vibracionu bolest. Takode vrši opštu rehabilitaciju (bolesti vezivnog tkiva, zglobni oblici reumatizma, ortopedske bolesti i posttraumatska stanja, anomalije decjeg uzrasta, neurološka oboljenja, ginekološka oboljenja).


U Zavodu postoje dva zatvorena bazena sa termalnom vodom (veliki za odrasle i mali za decu) koji su okruženi zidnim mozaicima i impresionoraju svojim umetnickim izrazom i svojom velicinom (rad akademika prof. Srbinovica).
Termomineralna voda se koristi i u mineralnim i u galvanskim kadama, lokalnim kupkama (cetvorocelijske kupke, Haufeove kupke, naizmenicne kupke), zatim za podvodnu masažu i za ginekološko orošavanje.


Zavod primenjuje i elektro terapiju najsavremenijim aparatima (galvanske, dijadinamicne, interferentne, eksponencijalne i visokofrekventne struje, mikrotalasna i kratko-talasna diatermija, ultrazvuk i dr.)

Kod oboljenja perifernih krvnih sudova primenjuju se specijalni aparati na principu primene pritiska "Vasculator" i "Vacusac".
Fototerapija se obavlja ultravioletnim i infracrvenim lampama.
Kinezi terapija i radna terapija sprovode se u moderno i raznovrsno opremljenim salama.
Termo-terapija je zastupljena parafino terapijom.
Posebno je zastupljena dijagnostika i ispitivanje funkcije perifernog krvotoka, srca, pluca i perifernih nerava i mišica.

U Gamzigradskoj Banji se lece:
oboljenja perifernih krvnih sudova i limfnog sistema
bolesti vezivnog tkiva
zglobni i vanzglobni oblici reumatizma
degenerativna oboljenja zglobova
ortopedske bolesti i posttraumatska stanja
anomalije decjeg uzrasta
neurološka oboljenja
ginekološka oboljenja


Gamzigradska Banja ima izvanredne uslove za pripremu sportista. Tu su zatvoreni bazeni, teretana, fudbalski teren, tereni za male sportove i teniski tereni. U toku priprema sportisti su pod strucnim nadzorom lekara sportske medicine, a postoji mogucnost da se svakom sportisti uradi test opterecenja srca i overi takmicarska knjižica o njegovoj zdravstvenoj sposobnosti.


Banja pruža izuzetno dobre uslove za rekreativnu nastavu. Uz lekarski nadzor, Zavod pruža deci poseban zdravstveni pregled od strane fizijatra, radi utvrdivanja pravilnosti držanja tela i stanja tabana.


U samoj Gamzigradskoj Banji se nalazi jedna od najstarijih hidrocentrala u Srbiji. Na 3 km od Gamzigradske Banje nalaze se ostaci carskog dvorca Felix Romuliana, koji je sagraden po zamisli cara Gaja Galerija Valerija Maksimilijama, Dioklecijanovog suvladara.


Za goste Gamzigradske Banje postoji mogucnost organizovanja izleta do Zlotskih pecina, Rajackih pivnica, planine Rtanj, manastira Suvobor i Grliškog manastira.

 

Pansion sa lečenjem (BO dan)

Kategorija Tip smeštaja Cena u dinarima
Komforna 1/2  
Komforna 1/1  
Polukomforna 1/2  
Polukomforna 1/1  
sa zajedničkim kupatilom 1/2,1/3,1/4  

sa zajedničkim kupatilom(poluintezivna nega)

1/2  
Apartman 1/2  
Apartman 1/1  
Vila Kopaonik 1/2 i 1/3  
Vila Kopaonik 1/1  

 

Pansion bez lečenja 

Kategorija Tip smeštaja Cena u dinarima
Komforna 1/2  
Komforna 1/1  
Polukomforna 1/2  
Polukomforna 1/1  
sa zajedničkim kupatilom 1/2,1/3,1/4  
Apartman 1/2  
Apartman 1/1  

 

*Deca do 10 god. sa pratiocem plaćaju 70% ako koriste sopstveni ležaj, a 50% ako ne koriste sopstveni ležaj 

 *Osiguranje je 10rsd po danu

*Boravišna taksa 70rsd po danu

 

 

Način plaćanja:

 

 Plaćanje je po prodajnom kursu Bance Intesa na dan uplate.

 

 Prilikom rezervacije 30% avansa, ostatak 10 dana pre polaska gotovinski, uplatom na žiro račun agencije, čekovima građana uz uvećanje 2% na mesečnom nivou.

 

 

 

 Uz ovaj program važe opšti uslovi agencije Bg Lucky travel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 09-18h
SUBOTOM: OD 10-14 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 858

Danas: 858

Juče: