Prolom Banja 2018

 

o_banji_01.jpg

 

Prolom Banja se nalazi na jugu Srbije, na nadmorskoj visini od 550-668 m. Udaljena je od Kuršumlije 23 km, od Beograda 290 km, a od Niša 82 km. Do Prolom Banje se može doci auto-putem Beograd-Niš, a zatim magistralnim putem Niš-Rudare.


Umereno-kontinentalna klima i bujna vegetacija stimulativno deluju na covecji organizam, jacajuci njegovu otpornost, pa se Prolom Banja ubraja i u klimatska lecilišta.


Prolom Banja ima više izvora termomineralne vode (temperatura od 26-31,5°C), koje pripadaju niskomineralizovanim visokoalkalnim termama. S obzirom na sastav (veliki broj minerala u malim kolicinama) voda ima izraženo diureticko i bakteriostatno dejstvo. "Prolom voda" je prijatnog ukusa, bez mirisa, pa se preporucuje i zdravim osobama.


Terapijski blok u banji je kapaciteta 1.500 pacijenata dnevno. Banjski tretman obuhvata pijenje lekovite vode, hidroterapiju, terapiju blatom, elektroterapiju, kineziterapiju i rucnu masažu. U okviru terapijskog bloka gostima je na raspolaganju ultrazvuk, radi preciznog utvrdivanja dijagnoze, kao i laseroterapija. Sve vrste terapije se obavljaju pod nadzorom medicinske službe.


U Prolom Banji se lece:
- oboljenja bubrega i mokracnih puteva (hronicne infekcije bubrega, mokracnih puteva i prostate, kamen u bubregu, pesak u mokracnim kanalima, stanja posle operacija na bubrežno-mokracnom sistemu)
- oboljenja organa za varenje (hiperacidni gastritis, cir želuca i dvanaestopalacnog creva, katari creva, hronicni zatvor, upala žuci i žucnih puteva, kamen u žuci, stanja posle operacija na organima za varenje)
- bolesti kože (ekcemi, psorijaza, varikozni ulus)
- bolesti perifernih krvnih sudova i vanzglobni reumatizam

 

Gostima Prolom Banje su na raspolaganju teretana, kinezi sala, bazen i "staze zdravlja".


Postoji mogucnost organizovanja izleta do "Đavolje varoši", jedinstvene prirodne retkosti erozivnog porekla, koju sacinjavaju 202 zemljane piramide visine od dva do 15 m, sa andezitnim kapama na vrhu, Kuršumlije i obližnjih manastira.

 

Hotel Radan raspolaže sa 212 soba u 3 objekta, od kojih su dva vezana toplom vezom sa medicinskim i wellness centrom.

Sobe
Udobne sobe sa 2 klasična ležaja ili francuskim ležajem, sa instaliranom Prolom vodom. Sve sobe su sa kupatilom, kablovskom TV, Wireless Internet konekcijom, telefonom, bade mantilima i fenovima za kosu. Sve sobe osim prizemlja imaju i terasu.

Apartmani
Hotel raspolaže sa četiri apartmana, koji se sastoje od dnevnog boravka sa LCD televizorom, frižiderom i mini kuhinjom i spavaće sobe sa francuskim ležajem i kupatilom. Apartmani su sa pogledom na banjski park i imaju dve terase.

 

 

 

 

HOTEL RADAN

BO dan osnovni

BO dan plus

BO dan extra

JANUAR-FEBRUAR

3.460,00  4.360,00 

4.660,00 

MART

3.550,00 4.450,00  4.750,00 

 APRIL

3.640,00 4.540,00  4.840,00 

MAJ

3.740,00 4.640,00 4.940,00

JUN

3.890,00 4.790,00 5.090,00

JUL-AVGUST

4.190,00 5.090,00 5.390,00

SEPTEMBAR

3.990,00 4.890,00 5.190,00

 

 

 

U cenu Osnovnog BO dana je uračunato:

 

 • Zdravstvene usluge prevencije, lečenja i medicinske rehabilitacije, koje se sastoje u dijagnostikovanju i potrebnoj terapiji;
 • Lekarski pregledi kod dežurnih lekara u toku boravka;
 • Konsultativni specijalistički pregled (u zavisnosti od indikacije, po potrebi i preporuci lekara: pregled  fizijatra, dermatovenerologa, interniste), EKG po potrebi;
 • Balneoterapija: pijenje lekovite Prolom vode sa izvora ili u sobi, kupanje u lekovitoj Prolom vodi u sobi (sve sobe su snabdevene lekovitom vodom), hidrokinezi terapija (grupne vežbe u bazenu sa lekovitom vodom), 20l Prolom vode sa izvora za kućnu terapiju;
 • Zdravstvena kontrola lekara: 24-časovna lekarska služba u hotelu, izrada otpusne liste;
 • Svakodnevno korišćenje unutrašnjeg bazena (16x9m) sa lekovitom vodom, temperature 30°C;
 • Svakodnevno korišćenje fitnes sale i sportskih terena (dva asfaltna terena za male sportove: rukomet, odbojka, košarka); korišćenje sale za zabavu: stoni tenis, bilijar, pikado, društvene igre;
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu Radan***: TV, mini bar, lekovita Prolom voda sprovedena u svim sobama, bade mantili, fenovi za kosu;
 • Ishrana na bazi punog pansiona: doručak po principu švedskog stola, ručak i večera po principu anketiranja (3 pansionska jela + dijeta);
 • Animacijski program sa banjskim rekreatorom: grupne vežbe u fitnes sali i na otvorenom, šetnje;
  • Besplatan Wireless Internet;
  • Boravišna taksa i osiguranje.

 

U cenu BO dana Plus su uračunate sve usluge Osnovnog BO dana + sledeće terapije:

 

Fizikalna terapija - 3 tretmana dnevno (svakodnevno - i vikendom i praznikom): u zavisnosti od indikacije: elektroterapija (diadinamik, interferentne struje, TENS, galvanizacija, ultrazvuk, soluks lampa), hidromasaža u lekovitoj vodi (biserna kupka ili podvodna masaža), aplikovanje lekovitog blata (do dve aplikacije).

 

U cenu BO dana Extra su uračunate sve usluge Osnovnog BO dana + sledeće terapije:

 

Fizikalna terapija - 4 tretmana dnevno (svakodnevno - i vikendom i praznikom): u zavisnosti od indikacije: elektroterapija (diadinamik, interferentne struje, TENS, galvanizacija, ultrazvuk, soluks lampa), hidromasaža u lekovitoj vodi (biserna kupka ili podvodna masaža), aplikovanje lekovitog blata (do dve aplikacije), manuelna (ručna) masaža - segmentna, u trajanju od 10 minuta.

 

Cene su date po osobi dnevno na bazi punih pansiona u dvokrevetnim sobama. Polupansion se umanjuje 300,00 dinara po osobi dnevno. 

BO dan podrazumeva boravak na 3 i više dana.

Uslovi za decu:

 

 •   do 5 godina borave besplatno,
 • od 5-10 godina: 50% od navedenih cena

 

 
Način plaćanja:
 
Prilikom rezervacije 30% avansa, ostatak 10 dana pre polaska gotovinski, uplatom na žiro račun agencije, čekovima građana uz uvećanje 2% na mesečnom nivou.
 
 
Uz ovaj program važe opšti uslovi agencije Bg Lucky travel.

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 850

Danas: 850

Juče: