Banja Vrujci 2020

Vrujci.jpg 

 

Banja Vrujci se nalazi u podnožju planina Suvobor i Maljen, u dolini reke Toplice. Do Vrujaca se stiže Ibarskom magistralom, odnosno putem Beograd-Valjevo. Od Beograda su udaljeni 92 km. Vrujci imaju blagu umereno-kontinentalnu klimu i leže na nadmorskoj visini od 179 do 252 m.


VRELA BANjE VRUJCI
Izvorište lekovite vode Banje Vrujci ima pet glavnih i nekoliko sporednih vrela spojenih otokama. Lekovita voda izbija iz mulja i rastresitog nanosa na prostoru od približno 200 metara dužine i oko 60 metara širine.


Zemlja je bušena, a glavna bušotina je tik pored uredenog kupališta. Temperatura vode je u proseku 26°S. Odatle se voda razvodi u sve banjske objekte. Na izlaznom delu bušotine, voda kroz postavljene cevi samoizlivom istice oko 60 litara u sekundi.


U neposrednoj blizini glavne bušotine nalazi se i plica bušotina, dubine 16 metara. Njena voda je nekada bila sprovedena u cesmu sa tri lule, precnika 3 cm, odakle je voda slobodno isticala. Banjski posetioci su ovu vodu pili da bi lecili želudac i kamen u bubregu, kao i za lecenje ocnih oboljenja. Stara cesma je zamenjena i voda je sprovedena u novu veliku cesmu.
Deo blagotovornog izvorišta je kanalisan i odvodi vodu u reku Toplicu. Kanali prolaze kroz objekte banjskog kompleksa, i posetioci cesto provode vreme u njima.


U kupatilu "Vojvoda Mišic", sa dna bazena, muškog i ženskog, termalna voda prirodno istice snažnim mlazom, stalno puneci i bazene. Tokom sezone, voda se u bazenu prirodnim putem na svaka dva sata menja.

 

RADIOAKTIVNO BLATO
Termalne vode iznose iz dubine najfiniji mulj, bogat mineralnim i radioaktivnim materijama i polažu ga u blizini izvora i duž reke Toplice koja protice kroz banju. Tako se hiljadama godina natapa tle i stvaraju naslage lekovitog blata, zapravo humusa.


Lekovito blato sadrži i po nekoliko hiljada puta vece koncentracije elemenata i jedinjenja nego što ih sadrži lekovita voda.

Blatom se oblaže telo ili neki delovi. Upotrebljava se u više ili manje razudenom stanju, i u vidu kupki.

 

Savremena medicina je razvila bolje i uspešnije metode.
Lekovito blato se u centrima za rehabilitaciju meša i zagreva do 60°S u specijalnim kazanima , a potom se, u zavisnosti od oboljenja i pacijenta, temperatura prilagodava za toplo, indiferentno ili hladno blato. Blato se stavlja se na oboleli deo tela u vidu obloga na 20 do 45 minuta, posle cega se ispira toplom vodom.


Lekovito blato se sastoji od sitnih, finih cestica koje omogucavaju prisni kontakt se kožom i daje snažno terapijsko dejstvo. Ovaj postupak, pored termickog, ima i hemijsko delovanje na kožu, i na ceo organizam upijanjem hemijskih sastojaka kroz kožu.

 

   

 

SPECIFICNOSTI BANjE
Statistika kaže da zbog lekovitosti banje i efikasnosti banjskog RH centra, zbog prirodnih lepota i ugodnih banjskih objekata sa ljubaznim osobljem, preko 50 % gostiju postaju stalni gosti. Dolaze u Vrujce po deset i više godina, iz Beograda, Vojvodine, pa i iz okolnih država. Tako se krug stalnih gostiju proširuje iz godine u godinu.


Isto tako, u Vrujce dolaze sportisti na pripreme, daci na rekreativnu nastavu, roditelji sa predškolskom decom, ali i poslovni ljudi željni odmora i opuštanja...
Banja Vrujci raspolaže vodom izuzetne izdašnosti, koja se krece od 60-820 litara po sekundi, a prosecno oko 200 l/s vode, po cemu je na prvom mestu medu banjama Jugoslavije.
Termalne vode Banje Vrujci se koriste:
· za punjenje rekreativnih bazena,
· za lecenje pijenjem i kupanjem;
· za spravljanje lekovitog blata;
· meštani okolnih sela nose je kucama;
· gosti je voze automobilima i autobusima u svoje gradove;
· za higijensko kupanje i drugu upotrebu u hotelskim sobama;
· za potrebe hotelske kuhinje, pekare, restorana, specijalnih kada i za zagrevanje banjskih objekata.


Centar za rehabilitaciju

U centru se lece:
· oboljenja kicme,
· spondiloza,
· diskopatija,
· išijas,
· oboljenja kukova, kolena, ramena i šake,
· stanja posle povrede,
· primarni sterilitet
· i oboljenja jajnika


Udaljenost Banje Vrujci u odnosu na vece gradove:
Mionica-10 km, Ljig-11 km, Valjevo-30 km, Lajkovac-33 km, Lazarevac-36 km, Ub-38 km, Gornji Milanovac-52, Arandelovac-53, Obrenovac-65 km, Cacak-75 km, Mladenovac - 77 km, Beograd-92, Užice-93 km, Smederevska Palanka-94 km Šabac-97 km, Kraljevo-100 km, Loznica-102 km, Velika Plana-105 km, Pancevo-113 km, Smederevo-114 km...

 

 HOTEL VRUJCI

 

Hotel "Vrujci" zadovoljava sve standarde hotela B kategorije i tako je kategorisan. Posluje tokom cele godine, prižajuci pansionske i polupansionske usluge, spavanje sa doruckom i usluge dnevnog odmora.

Sam hotel poseduje 100 soba i 212 ležaja za smeštaj posetioca. 
U okviru hotelskog kompleksa postoji razvijena zdravstvena i rekreativna infrastruktura. Arhitektonski i konceptulano gledano hotelski kompleks je atraktivno ureden, sa mnogo zelenila.

Danju je zašticen od sunca, a nocu prijatno osvetljen, sa ulazom direktno u restoran, poslasticarnicu, recepciju ili sobni deo... 
Drumski pristup hotelu je kvalitetno regulisan.

Parking prostor je velikog kapaciteta. Jedan deo je neposredno ispred hotela, namenjen gostima hotela, drugi deo je namenski postavljen u blizini bazena.

SOBE
Hotel u svojoj ponudi sadrži 16 jednokrevetnih, 63 dvokrevetnih, 18 trokrevetnih soba, i pet dvokrevetnih apartmana.

Sobe su sa tarasama, opremljene kolor televizorima (u apartmanima je obezbeden i prijem satelitskog programa), plakarima za odelo, nocnim ormaricima i lampama, kao i radnim stolom. Kupatila imaju tuš kabine.

 

Rekreacija i odmor u banji Vrujci i okolini
Pored kvalitetne usluge i smeštaja, svaki turisticki kompleks mora da ima i svoje specificne mogucnosti, koji pružaju gostima onu finu nijansu zadovoljstva i atmosferu koju nosite sa sobom kada odlazite, a koja je i glavni motiv za vaš povratak na odredena mesta. 
U tom smislu, Vrujci su oaza koja je kao stvorena za vaš kvalitetan odmor.


Banja Vrujci i njena okolina geografski pripadaju srcu Srbije, a po atmfosferi, klimi i ambijentu pružaju mir, opuštenost i zdravlje koji su idealni za aktivni odmor i rekreaciju, koje u gradskim sredinama teško možete naci.


Bilo da cenite sportske i rekreativne mogucnosti banjskog kompleksa i njegove okoline ili prosto želite da pružite sebi i svojoj porodici odmor u oazi zdravlja, banja Vrujci može da ispuni sve Vaše potrebe.


Otvoreni REKREATIVNI BAZENI u Banji Vrujci su jedinstveni u Srbiji s obzirom da su podignuti na samim prirodnim termalnim izvorima, a pune se iz duboke bušotine sa velikom kolicinom vode, pa su time i protocni.


Voda se u toku jednog dana obnavlja do sedam puta. Uvece sa bazeni prazne, a u toku noci se ponovo napune.


Pri pogodnom vremenu mogu se koristiti od kraja aprila do pocetka oktobra.

 

 

Cene su izražene dnevno po osobi ,izuzev apartmana koji je za dve osobe.

Vrsta usluge

 

Pun pansion

  Tip sobe
 
01.06.-31.08.2020. 
01.09.-30.09.2020.
Standardne sobe
Standardne sobe

1/1

 4.850

3.060

1/2

3.150 

2.590

Apartman

8.600 

6.400

Noćenje sa doručkom

 

1/1

4.800 

2.900

1/2 3.100  2.540
Apartman / 5.900
Polupansion 1/1 4.600 /
1/2 2.900 /
Apartman 8.100 /

 PROVERA RASPOLOŽIVOSTI NA UPIT!

*Za goste hotela korišćenje zatvorenog i otvorenih bazenaje besplatno (otvoreni bazeni rade od 01.05. do 01.10.)

  • Ulazak u sobe je prvog dana posle 12.00h a izlazak poslednjeg dana do 11:00h.
  • Ukoliko gost ne napusti sobu do 11:00h duzan je da plati cenu noćenja sa doručkom
  • Dodatni Iežaj u sobu se dodaje na zahtev gosta. Pansion u 1/3 iznosi 2950 a polupansion 2700 din. 
  • Usluge pansiona i polupansiona izdaju se na minimum dve noći, u suprotnom se cena uvećava 20%.
  • Korišćenje klime se naplaćuje 500 din po danu.

 

  

  • U cenu usluga nije uračunata boravišna taksa (100 dinara) i osiguranje (10 dinara).
  • Boravišna taksa za decu od 7 do 15 godina iznosi 50 dinara.
  • Deca od 4 do 10 godina ako koriste zajednički ležaj-plaćaju 50 % od cene, a ukoliko koriste poseban ležaj plaćaju 70% cene aranžmana.

 

 

Način plaćanja:
 
Prilikom rezervacije 40% avansa, ostatak 10 dana pre polaska gotovinski, uplatom na žiro račun agencije, čekovima građana uz uvećanje 2% na mesečnom nivou.

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 14 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7