Crna Gora Letovanje 2022.

 

Biser Mediterana, po mnogo čemu posebna, smeštena na jugu Jadranskog mora. Nigde nećete naći, na tako malom prostoru, toliko prirodnog bogatstva, lepote, pitomih plaža, bistrih jezera, brzih reka i predivnih planina – osim u Crnoj Gori. Ujutru se možete probuditi na prekrasnoj obali Jadranskog mora, ručati na jezeru, a uveče uživati šetajući planinama Crne Gore. Crna Gora je mesto koje Vas neće ostaviti ravnodušnim, takva lepota oduzima dah i već pri prvom susretu svaki putnik večno ostaje zaljubljen u Crnu Goru.

 

 

 

 

aaa.gif 

Šušanj se nalazi na obali jadrana između sutomora i bara. šljunkovitu plažu dugu 2 km obogaćuje borova šuma kao i divno šetalište koje povezije šušanj sa barom. Zahvaljujući borovoj šumi plaža ima jedinstvenu mikro klimu i u svako doba dana je idealno odmaralište, kao i predivno mesto za večernji izlazak i šetnju pored mora. mediteranska klima, morski vazduh i borova šuma pogodni su u lečenju reumatskih i bolesti disajnih organa.

 

Jedno od najpoznatijih letovališta na Barskoj rivijeri sa lepim plažama i većim brojem hotela, vila i soba u privatnom smeštaju. Nalazi se na magistralnom putu i na železničkoj pruzi Beograd – Bar. Ovaj kraj je poznat po šumi maslinjaka, što mu daje posebnu draž.

 

Turističko mesto, smešteno je između Sutomora i Petrovca, 1.5 km od magistrale. Od Bara, sa kojim ga povezuje gradska autobuska linija, udaljen je 13 km, od železničke stanice u Sutomoru 4 km, a od aerodroma u Tivtu 42 km. Toplo i izdašno more, 1 km peščane plaže, ugodna sredozemna klima, plavetnilo, parkovi.

   

Buljarice su turističko mesto u centralnom delu primorja ,kilometar južno od mesta Petrovac prema Baru.Plaža u Buljaricama je jedna od najlepših u Crnoj Gori, dužine 2.250m i površine 60.000m2. Nalazi se na pola puta između Budve i Bara,na oko 20 km od oba mesta,a 56 km južno od Podgorice.Od aerodroma Tivat,Buljarice su udaljene oko 40 km.

 

Petrovac se nalazi u prostranoj dolini, 18km od Budve, oivčen sa dve strane brdima koja su zašla u more, a od mora je odvojen sa dve prelepe peščane plaže. Ima izuzetno blagu klimu i skoro 300 sunčanih dana u godini. Vazduh je ovde bogat jodom, koji je prirodno filtrira kroz stoletnu borovu šumu.

 

Nalazi se ispod istoimenog živopisnog, tipično primorskog naselja, što samoj plaži daje posebnu draž. Pržno je kombinacija peščane i delom stenovite plaže, dužine 260m. Zaleđe čine maslinjaci izuzetne vrednosti, zbog čega se celi lokalitet svrstava u spisak zastičenih prirodnih rezervata. U neposrednoj blizini nalazi se hotel "Maestral", a nekoliko ambijentalnih konoba i kafea nude izuzetne gastronomske trenutke.

 

Rafailovići su malo ribarsko mesto ispred koga se nalazi velika Bečićka plaža dugačka oko 2000 metara, sa peskom i kristalno čistim morem. Rafailovići imaju i marinu za jahte, glisere i čamce.

 

Južno od antičke Budve, nalazi se ”Bečićka plaža”, peskovita, duga oko 2000 metara, jedna od najlepših i najvećih plaža na južnom Jadranu. Još davne 1935. godine, dobila je u Parizu Grand Prix – veliku nagradu Zlatna palma – kao najlepša plaža Evrope.

 

Sveti Stefan je naselje nedaleko od Budve. Sveti Stefan je danas povezan sa kopnom uskim zemljanim nasipom, sto je verovatno i razlog zasto su da poceli nazivati "Crnogorska Palma Dubaja". Mada je ovo dosta diskutabilno, jer Sveti Stefan postoji već više stotina godina, dok Dubajska palma nema ni deceniju. Ovo ostrvo predstavlja najluksuznije ljetovalište u Crnoj Gori i jedno od najluksuznijih letovališta na Jadranskom moru.

 

Budva je grad na Jadranskom moru u Republici Crnoj Gori - centar crnogorskog turizma i budvanske rivijere. Budva je poznata po starom gradu i nocnom zivotu.

 

Plaža JAZ je jedna od najljepših plaža crnogorskog primorja. Pripada budvanskoj opštini i udaljena je 4,5km od centra Budve (Stari Grad). Plaža Jaz se prostire se u Mrčevom polju kao zaledjini, kroz nju protiče sezonska rječica Drenovštica, a sa obije strane zaštićena je brdima Spas i Goljanik.
Plažu Jaz čine dva dela, veliki dužine 500m i manji 300m. Posebnu atraktivnost joj daje činjenica da je delom šljunkovita (sitni kamenčići), a delom peskovita (sitan pesak).Ono po čemu je plaža Jaz takođe poznata je kristalno bistro i čisto more sa najlepšom mediteranskom bojom. Jedan deo manjeg dela plaže Jaz koriste nudisti, i taj deo plaže je prirodno odvojen tako da i nudisti i oni koji to nisu imaju potpunu privatnost.

    

U srcu Boke, nevjeste Jadrana, smestio se Tivat, sa lepom obalom, plažama, uvalama, lučicama kao i još sasvim neotkrivenim, veoma atraktivnim zaleđem. Bogatsvo arheoloških nalaza i kulturno istorijskih spomenika svedočanstvo je njegovog nastanka.Ono što mu daje poseban pečat  su njegovi stanovnici, gostoprimljivi i otvoreni za sve znatiželjne i dobronamerne goste.

 

Prčanj je naselje na istočnoj obali poluostrva Vrmac, naspram Dobrote, a nalazi se u Boki Kotorskoj, najlepšem zalivu južnog Jadrana. Prčanj je udaljen 8 km od starog grada Kotora koji je pod zaštitom UNESCO-a.Isparenja eteričnih materija pomešana sa isparenjima morske vode obogaćuju atmosferu mineralima i jonima čije je pozitivno dejstvo na respiratorni sistem medicinski potvrđeno.

 

U podnožju padina Lovćena, u dnu najlepšeg zaliva Mediterana i jednog od najlepših na svetu, smešten je Kotor, grad bogate kulturne tradicije i jedna od najbolje sačuvanih srednjovekovnih urbanih celina ovog dela Sredozemlja.Na svakom koraku osetićete da se nastavlja vekovna tradicija grada koji je uvek znao da srdačno dočeka, ugosti, zabavi ali i zanese posetioce magijom svojih isprepletanih uskih ulica i trgova, starih zgrada, crkava, zidina, portala...

 

Dobrota je smeštena u neposrednoj blizini drevnog Kotora sa pogledom prema Vrmcu. Šetalište u Dobroti vodi nekoliko kilometara uz obalu pored bezbroj malih kamenih ponti i starih palata, jedinstvenih i sjajnih kao nigde drugo. Veliki broj crkava kao i u Perastu, Prčnju i drugim mestima u kotorskom zalivu, i danas svedoče o čvrstoj veri starih Dobroćana. Crkva Sveti Matija, 17 -ti vek.Dobrota je i mesto sa jako dobrim restoranima, malim promorskim caffeima gde zaista možete uživati u ambijentu drevne Boke. Osim toga moguće je pronaći izuzetno atraktivna mesta za odmor, takođe u originalnom ambijentu starih palata.

 

Bijela se nalazi na “kapiji Hercegnovske rivijere”.Postojbina je vrhunskih bokeških brodograditelja.Ovaj prelepi mediteranski gradić poznat je po gradnji brodova još od vremana Kralja Tvrtka,osnivača Herceg Novog.Plaže su šljunkovite i popločane,ispresecane malim molovima i dokovima oko kojih su usidrene barke.Bijela je svakako miran gradić koji će vaš odmor učiniti potpunim.

  

Na razmeđi Istoka i Zapada u srcu Mediterana, s pogledom na ulaz u jedan od najlepših zaliva sveta – Boku Kotorsku, leži Herceg Novi. Herceg Novi, grad sunca i zelenila ima preko 200 sunčanih dana godišnje sa prosečnom temperaturom od 17ºC (u januaru 10ºC, a u julu 26ºC).

 

Naselje se nalazi 3 kilometara istočno od Herceg Novog, i 2 kilometara zapadno od Zelenike, a šetalištem, „Pet Danica“, obalom, je povezano, preko Novoga sa Igalom. Najznačajniji kulturno - istorijski spomenik mesta je Lazaret, koji datira iz 1732. godine. U Meljinama, još od doba Mlečana, pa sve do danas, postoji velika bolnica.

 

Iako sa Herceg Novim čini jedinstvenu gradsku celinu, Igalo se može smatrati i posebnim naseljem koje broji oko 8.000 stanovnika. Naziv je dobilo po istoj reči grčkog porekla, koja znači "obala - plaža - žalo". Poznato je, pre svega kao turističko mesto, a zahvaljujuci radioaktivnom - morskom mulju sa BLATNE PLAŽE (ili kako je još nazivaju STARA BANJA), centar je zdravstvenog turizma Crne Gore.

 

Ulcinj je gradsko naselje u opštini Ulcinj u Crnoj Gori. Prema popisu iz 2003. bilo je 10828 stanovnika (prema popisu iz 1991. bilo je 11144 stanovnika).

 

Utjeha je prelepo malo turističko mesto, udaljeno samo 15 km od Bara. Zahvaljujući mediteranskoj klimi, ovaj region bogat je poljima maslina, smokvi, limuna, kivija, ali i nadaleko poznatih vinograda. Zbog svega toga, za Utjehu mnogi kažu da je pravi dragulj.
Ukoliko želite da pobegnete od gradske gužve i buke, da provedete svoj odmor na samoj obali mora, onda je Utjeha pravo mesto za vas. Sunce, zelenilo, čista plaža, povoljna klima, vazduh bogat jodom - ovo je idealno mesto za porodičan odmor.
Utjeha je poznata po svojoj prirodnoj lepoti, slobodno se može reći i izolaciji, jer je „ušuškana“ u prekrasnu uvalu, a može se pohvaliti i čistom vodom sa brojnim podvodnim izvorima sveže vode.

 

Dobre Vode predstavljaju jedno od najlepših CrnoGorsko primorskih mesta. Ukoliko želite lep, prijatan i opštajući odmor, Dobre Vode su Vaš pravi izbor! Najlepša plaža u Crnoj Gori je upravo u Dobrim Vodama. Najveća Luka u Crnoj Gori je nedaleko od Dobrih Voda – Luka Bar. Naravno tu je i čuvena železnička stanica Bar-Beograd, tako da nemprate puno da putujete, nakon dugog i umornog puta.

 

Gradsko naselje u opštini Bar u Crnoj Gori. Luka Bar je najveća crnogorska luka. Bar je veza Crne Gore sa svijetom, jer je granična opština, koja je Jadranskim morem vezana sa Italijom. Od Podgorice je udaljen 75 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 72 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7