VIJETNAM

 

 

 

 

VIJETNAM
Ho Chi Minh, Mui Ne, Hoi An, Da Nang,  Hue, Hanoi, HaLong Bay

Termin putovanja: 1.11. - 16.11.2022.
16 dana / 13 noćenjaSa svojom 3.000km dugačkom obalom, slikovitim plažama , veličanstvenim pećinama, raskošnim  seoskim krajolicima i  modernim gradovima, Vijetnam je prava riznica prirodnih odlika. Pejzaži Vijetnama su jednako intrigantno raznoliki kao i njegova istorija. Vijetnamska kultura se kroz vekove naginjala pod naletima mnogih vetrova, ali je ostala duboko i hrabro ukorenjena. Ona je miks etnografskog šarenila Severnog Vijetnama, pirinčanih polja i vibrirajućih gradova Južnog Vijetnama. Bogatstvo kulture, prirode ali i  vijetnamske sofisticirane kuhinje samo doprinosi da sva vaša čula na ovom putovanju ostanu budna. Istražite Vijetnam sa Big Blue Explore.

DAN 1

BEOGRAD

(1.11.2022): BEOGRAD – HO CHI MINH Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u večernjim satima. Let u 20:20h do Ho Chi Minha sa presedanjem u Istanbulu.

DAN 2

HO CHI MINH CITY

(2.11.2022): HO CHI MINH Popodnevni dolazak u Ho Chi Minh. Ho Chi Minh, iliti nekadašnji Saigon, je vibrirajući grad i prestonica nekadašnjeg južnog Vijetnama, grad koji u stopu prati svetske moderne prestonice ali je u isto vreme riznica bogate vijetnamske tradicije i kulture. To je grad moćne energije i ekonomsko srce Vijetnama, arhitektonskih inovacija ali i bogatog kulturnog nasleđa. Grad smešten na obalama veličanstvene reke Sajgon, oduševiće Vas u neverovatnom izboru egzotične hrane, francuskoj kolonijalnoj arhitekturi i srdačnosti njegovih stanovnika. Organizovanim prevozom odlazak do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3

HO CHI MINH CITY

(3.11.2022): HO CHI MINH I CU CHI TUNELS Doručak. Nakon doručka, vožnja privatnim prevozom do nezaobilazne atrakcije južnog Vijetnama - Cu Chi Tunnels. Vožnja u trajanju od 1:30h ka severu, kroz prekrasne pejzaže i sela južnog Vijetnama. Cu Chi tuneli su napravljeni 1948. godine sa svim pomoćnim prostorijama u njima: sobama, kuhinjama, oružarnicama, bolnicama…Po dolasku u Cu Chi, pogledaćete dokumentarac koji će detaljno predstaviti istoriju koja se krije iza ovih vrlo intrigantnih tunela koji su od 1988.godine otvoreni za posetioce i kroz koje ćete puzati kao pravi gerilci za vreme rata u Vijetnamu. Nakon obilaska tunela povratak u Ho Chi Minh, sledi panoramsko razgledanje grada: Reunification Palace, Notre Dame Cathedral, Stara glavna gradska pošta. Razgledanje se završava na pijaci Ben Thanh. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4

HO CHI MINH CITY

(4.11.2022.): HO CHI MINH Doručak. Slobodno vreme u gradu ili polazak na fakultativni izlet do delte Mekonga. Mekong je najduža reka jugoistočne Azije i ima veliki ekonomski značaj za sve zemlje kroz koje prolazi jer je njegov basen najveće lovište ribe na svetu. Za Deltu Mekonga se kaže da je „pirinčana činija“ Vijetnama. Mekong se u devet moćnih rukavaca uliva u Južno more, a čitava ta oblast je pod pirinčanim poljima. Izlet počinje vožnjom privatnim prevozom u trajanju od 2 sata kroz provinciju Ben Tre. Ukrcavanje na brodić na reci Ben Tre – jednoj od pritoka moćnog Mekonga. Vožnja brodićem kroz neverovatne i egzotične predele kojima užurbani brodići plove, ribare ili prodaju cveće i voće. Obilazak fabrike za izradu cigli i radionice slatkiša od kokosa. Organizovani ručak u restoranu na jednom od ostrvaca. Nakon ručka prolazak kroz pirinčana polja i veslanje malim brodovima po Mekongu. Povratak u Ho Chi Minh u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 5

HO CHI MINH CITY

(5.11.2022.): HO CHI MINH- MUI NE Doručak. Nakon doručka polazak za Mui Ne koji se nalazi na 200 km od Ho Chi Minha. Mui Ne je gradić nadomak grada Phan Thiet, koji je veliki lučki grad u jugoistočnom Vijetnamu i glavni grad provincije Binh Thuan. Oba ova grada, nekada mala ribarska mesta, danas su vrlo popularna mesta za odmor u centralnom Vijetnamu. Mui Ne je poznat po drvoredima kokosovih palmi koje prave hlad i olakšavaju kretanje kroz grad. U Mui Ne-u se nalaze dve poznate plaže Nuoc Beach i Ganh Beach na kojima ljubitelji vodenih sportova mogu uživati u parasejlingu , jet- skiingu i skijanju na vodi. U centru Mui Ne-a je užurbana mala ribarska luka sa punom šarenih čamaca, živahnih pijaca na otvorenom i restorana morske hrane. Dolazak u hotel i smeštaj. Slobodno vreme za plažu. Noćenje.

DAN 6

MUI NE

(6.11.2022): MUI NE Doručak. Slobodan dan u Mui Neu možete iskoristiti za uživanje u njegovoj 15km dugačkoj plaži. Ukoliko iznajmite bicikl možete se provozati duž obale ili pak otići do ribarskog sela koje se nalazi na 7 km od centra živopisnog grada, gde možete jesti sveže ulovljenu ribu i pred vama pripremljenu. Koji god restoran odaberete za ručak imajte na umu da su kuvari ovde umetnici i da će te za malo novca moći da probate različite morske delicije. U zaleđu plaža nalazi se još jedna atrakcija Mui Nea – peščane dine. Postoji mesto sa crvenim peskom i deo sa belim peskom, gde možete otići i osećati se kao u pustinji. Uveče možete uživati u kafićima i restoranima pokraj obale koji pale svoje bezbrojne šarene lampione i oslikavaju autentičnu atmosferu vijetnamskog primorskog mesta. Noćenje.

DAN 7

MUI NE

(7.11.2022.): MUI NE Doručak. Slobodan dan za plažu. Noćenje.

DAN 8

HOI AN

(8.11.2022.): MUI NE – HO CHI MIN -HOI AN Rani doručak i polazak za Ho Chi Minh u ranim jutarnjim satima. Dolazak do aerodroma i let na sever u trajanju od 90 min do Da Nanga. Po sletanju na aerodrom transfer u trajanju od 40 minuta do gradića Hoi An, koji se nalazi na 30 km od Da Nanga. Hoi An je grad u središnjem Vijetnamu na ušću reke Thu Bon u kinesko more. Zbog mnoštva kanala na kojima grad leži i prelepe kolonijalne francuske arhitekture, nosi laskavu titulu „ Venecija Vijetnama“. Hoi An je kroz istoriju bio neizostavna tačka moreplovaca na putu iz Indije za Kinu i Japan. Grad uskih uličica, trošnih kuća koje su zadržale tradicionalne okvire, hramova i starih zanata koji i dalje cvetaju u uličnim radionicama, poput vajarstva, tkanja tepiha i slikanja na svili. Smeštaj u hotel . Noćenje.

DAN 9

HOI AN

(9.11.2022.): HOI AN Doručak. Nakon doručka polazak u pešačku turu u pratnji lokalnog vodiča koji će vam pokazati glavne znamenitosti Hoi An-a. Posetićete Japanski most iz 16. veka koji su izgradili japanski trgovci i na čijem kraju se nalazi budistički hram, Kinesku skupštinsku salu i lokalnu pijacu. Mnoge muzeji / kuće su otvoreni za posetioce, tako da možete pogledati kako je sve to nekada izgledalo. Slobodno vreme do polaska (u popodnevnim satima) na fakultativni izlet u My Son arheološko nalazište. Ovo nalazište koje se nalazi na 40 km od Hoi An-a je zapravo nekadašnja prestonica i centar religije naroda Čampa koji su živeli u periodu od 4 -15. veka. Kako je ova kultura poreklom iz Indije i ovi hramovi su posvećeni hindu bogovima. Obzirom da ovo nalazište upoređuju sa Angkor Wat-om, Bagan u Myanmaru, Ayutthaya u Thailandu sasvim je prirodno što se nalazi na spisku UNESCO svetske kulturne baštine. Povratak u Hoi An. Noćenje.

DAN 10

HUE

(10.11.2022.): HOI AN- MARBLE MOUNTAIN – BANA HILLS – HUE Doručak. Nakon doručka check out iz hotela i vožnja do Da Nanga. Da Nang je najmoćniji grad centralnog Vijetnama, okružen peščanim plažama i pećinama Mermernih planina. Ovaj grad je magnet za turiste. Prvo sledi poseta Mermernim planinama, spletu planina između kojih se nalaze budistički hramovi. Zatim odlazak do Bana žičare koja je najduža žičara na svetu. Prolazi kroz predivan krajolik prašume na svom putu do Ba Na brda. Turističko naselje Ba Na osnovali su francuski kolonizatori još 1919. godine. Naselje se nalazi u blizini Da Nanga i nekada je brojalo oko 200 luksuznih vila od kojih je danas očuvano tek nekoliko. Ovde se danas nalazi još nekoliko turističkih atrakcija poput luna parka i malog francuskog sela sa ulicama od kaldrme. Poseta Francuskom podrumu vina i šetnja Zlatnim mostom, smeštenim na visini od 1.400 metara nadmorske visine. Most je dug 150 metara i podeljen je u osam celina, a svaku od njih razdvaja džinovska kamena skulptura u obliku ljudske šake, dok je sa strane je svuda zasađeno raznobojno cveće. Zatim odlazak do Kings Peak koji se nalazi na 1487m nadmorske visine, odakle se pruža prelep panoramski pogled na brda i grad Da Nang. Šetnja do Linh Ung pagode koja je sagrađena u tipičnom Vijetnamskom stilu, a ispred koje se nalazi statua Lady Budha koja je najviša statua u Vijetnamu, visoka čak 67m. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak žičarom do privatnog prevoza. Vožnja prelepom obalom od grada Hue (3h ). Smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 11

HANOI

(11.11.2022.): HUE- HANOI Doručak. Hue, gradić od 350 hiljada stanovnika prava je riznica kulturno-istorijskih spomenika. U prošlosti je bio kraljevski grad, od 1807-1945. godine. U njemu se nalazi Purpurni grad, tvrđava i palata građena po uzoru na Zabranjeni grad u Pekingu, kao i nekoliko složenih kompleksa kraljevskih grobnica iz dinastije Nhujen. U Purpurni grad mogli su ući samo pripadnici carske porodice i najviši mandarini. Nakon doručka obilazak Hue-a u pratnji lokalnog vodiča. Ukrcavanje na brod kojim ćete se provozati po Mirisnoj reci (Perfume River), odakle se pruža predivan pogled na grad. Iskrcavanje sa broda na mestu gde je između reke i borove šume u 17. veku sagrađena najstarija i jedna od najlepših pagoda Vijetnama - Thien Mu Pagoda. Povratak u grad i poseta Purpurnom gradu i Tvrđavi (the Imperial Citadel). U tvrđavi ćete obići: Flag Tower, Ngo Mon Gate, Nine Dynastic Urns, Nine Holy Cannons, Thai Hoa Palace, Forbidden Purple City (Tu Cam Thanh). Zatim sledi poseta Kraljevskim mauzolejima Tu Doc i za kraj odlazak na Dong Ba Market. Slobodno vreme do polaska voza za Hanoi u 17:55h . Ukrcavanje na noćni voz za Hanoi, noćna vožnja spavaćim kolima opremljenim A/C.

DAN 12

HANOI

(12.11.2022.): HANOI Dolazak u Hanoi u jutarnjim časovima i doručak u hotelu posle kog sledi odlazak u razgledanje grada. Poseta Ho Chi Minh Mauzoleju, a zatim poseta njegovoj kući. Kratka šetnja do One Pillar Pagode, koja je hram sagrađen na jednom kamenom stubu koji stoji u vodi koji datira iz 11. veka. Nastavljamo šetnju do vanvremenskog Temple of Literature sagrađenog 1077. godine, koji je zapravo i prvi Vijetnamski univerzitet. U popodnevnim časovima nastavljamo razgledanje Etnološkog Muzeja, gde ćemo videti artifakte od preko 54 nacionalnih manjina u Vijetnamu. Vožnja rikšom starim ulicama Hanoi-a do čuvene atrakcije u starom gradu -Train Street, najslikanijeg voza koji prolazi kroz uski prolaz između kuća koji predstavlja pijacu. Obilazak jedne od najstarijih budističkih pagoda u Hanoiju- Tran Quock. Zaustavljanje kod Hoan Kiem Jezera i uživanje u slobodnom vremenu. Na kraju dana odlazak na Crvenu Reku gde se prikazuje tradicionalna lutkarska predstava “ Water Puppet Show“. Tradicija ovih lutkarskih predstava datira još iz 11. veka i vezuje se za stanovništvo koje živi kraj Crvene reke (Red River). Kada bi , u davna vremena , Crvena reka poplavila pirinčana polja, zemljoradnici koji žive uz nju su se zabavljali praveći zanimljive lutkarske predstave. Lutke su napravljene od drveta i izgledaju kao da hodaju po vodi. Teme predstava su vezane za vijetnamsku tradiciju i folklor. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 13

HANOI

(13.11.2022.): HANOI Doručak. Slobodan dan u Hani- u ili fakultativni izlet u provinciju Ninh Binh. Provincija Ninh Binh je predeo izuzetnih odlika i deo je kompleksa Trang An koji je pod zaštitom UNESCA zbog svojih kulturnih i istorijskih odlika, ali i zapanjujućih prirodnih formacija reljefa koji su nastajali proteklih 30.000 godina. Ovaj predivan predeo je okružen krečnjačkim brdima, obraslim zelenilom koja se uzdižu nad pirinčanim poljima kroz koje protiče reka. U delti reke nalazi se rezervat ptica, a čitav ovaj kompleks nudi autentično iskustvo tradicionalne netaknute seoske atmosfere. Izlet počinje vožnjom u trajanju od 2h do provincije Ninh Binh. Prva tačka na ovom putovanju je poseta Hoa Lu- nekadašnjem glavnom gradu Vijetnama pre no što je preseljen u Thang Long- Hanoi u 11. veku i ostacima Dinh & Le Kings’ Hrama. Zatim sledi vožnja čamcem do Tam Coca. Obilazak 3 pećine. Za kraj odlazak do Bich Dong-a i obilazak tri pagode koje su sagrađene u srcu brda. Povratak u Hanoj u večernjim satima. Noćenje.

DAN 14

HANOI

(14.11.2022.): HANOI - HA LONG BAY- HANOI Doručak. Nakon doručka, vožnja u trajanju od tri i po sata kroz prekrasne predele Severnog Vijetnama do zaliva Ha Long. Ha Long Bay je spomenik svetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a, sa preko 3.000 spektakularnih krečnjačkih ostrva koja se uzdižu iz čistog, smaragdnog mora u Tonkinskom zalivu. Po dolasku, ukrcavanje na tradicionalne rečne jedrenjake i polazak na četvorosatno krstarenje oko zaliva. Dok brod prolazi pored mnogih stenovitih ostrva, pećina, plutajućih sela i plaža, vaš ručak će biti poslužen na brodu. Poseta pećinama Tihe Cug & Dua Go najlepšim među hiljadama pećina u zalivu. Iskrcavanje u 16.00h i vožnja nazad za Hanoj. Dolazak u Hanoi u večernjim satima. Noćenje.

DAN 15

HANOI

(15.11.2022.): HANOI -BEOGRAD Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme do polaska na aerodrom u večernjim časovima. Let sa internacionalnog aerodroma (HAN) za Beograd u 22:45h, po lokalnom vremenu. Let je sa jednim presedanjem.

DAN 16

BEOGRAD

(16.11.2022) BEOGRAD Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Istražite svet sa Big Blue Explore! Čekamo vas na sledećem putovanju.

 

FIRST MINUT CENA ARANŽMANA: 1720 EUR

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji: Beograd – Ho Chi Minh - Hanoi – Beograd (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom)
- Avio kartu u ekonomskoj klasi sa svim taksama na relaciji Ho Chi Minh - Da Nang
- Sve transfere prema planu i programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
- Voznu kartu noćnim vozom, soft sleeper sa AC  na relaciji  Hue – Hanoi
- Smeštaj u Ho Chi Minh u hotelu sa  3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
- Smeštaj u Mui Ne  u hotelu  na bazi 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
- Smeštaj u Hoi An u hotelu sa  3* na bazi 2 noćenja sa doručkom  (1/2 i 1/3 sobe)
- Smeštaj u Hue  u hotelu sa 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom
- Smeštaj u Hanoi u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom
- Krstarenje brodom i ručak u Ha Long Bay
- Krstarenje brodom po Parfumed River
- Ulasci u građevine napomenuti u planu i programu
- Troškove organizacije putovanja
- Licenciranog vodiča iz Srbije sve vreme putovanja i lokalni vodiči u svim gradovima prema planu i programu

U cenu putovanja nisu uračunati:
- Viza za Vijetnam (vadi se e-viza on line i košta 25 USD)
- Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit 
- Individualni troškovi
- Fakultativni izleti i obilasci
- Doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od avio kompanije sa kojom se leti)
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (možete uplatiti u agenciji)

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: Uplata akontacije od najmanje 15%  od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put uplata još 35% , 45 dana pred put još 20% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama mastercard OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• - administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa BIG BLUE GROUP).
Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

SMEŠTAJ:     
Hotel Ho Chi Minh - „ Me Gustas Metropoint Hotel“ 3*
Ovaj hotel je lociran u centru Ho Chi Mina , na 900m od Antique Street i Ben Thanh Market. Hotel nudi besplatan Wi-Fi u lobiju hotela, a u okviru hotela se nalazi restoran koji nudi jela evropske i azijske kuhinje. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TV, mini bar i frižider. U okviru kupatila nalazi se tuš kabina sa peškirima . U okviru hotela nalazi se turistička agencija i perionica veša.

Hotel  Mui Ne – „ Ravenala Boutique Resort“ 3*
Lociran u gradiću Mui Ne na 100m od plaže Ham Tien, Ravenala Boutique Resort nudi smeštaj uz mogućnost korišćenja zajedničkog salona za goste hotela , egzotičnog vrta i privatne plaže .Wi Fi je besplatan u svim delovima hotela. U sklopu rizorta je veliki otvoreni bazen . Sve sobe su opremljene klima uređajem , TV-om, frižiderom i kuvalom. U okviru privatnog kupatila je i  fen za kosu i peškiri. 

Hotel Hoi An - „ Hoi An Rose Garden Hotel“ 3*
Lociran u regionu Quang Nam, na 1km od Starog grada Hoi An-a i na 2km od Phouc Lam Pagode, Hoi An Rose Garden Hotel od sadržaja nudi otvoreni bazen i prekrasnu terasu  kao i restoran internacionalne kuhinje i bar. Wi Fi je dostupan u svim zonama hotela. U sobama se nalazi salon za sedenje kraj TV -a  kao i sef , kuvalo i mini bar.  Svaka soba ima privatno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Recepcija i room service su dostupni 24/7 . U okviru hotela se nalazi i menjačnica i perionica veša. 

Hotel Hue – „ Rosaleeen Hotel “ 3*
Rosaleen Boutique Hotel je smešten u srcu grada Hue, na manje od pet minuta šetnje do Perfume River. Luka Hue je na 10 minuta šetnje od hotela. Sobe u Rosaleen Boutique Hotelu su prostrane i moderno opremljene. U okviru soba se nalazi TV i kuvalo. Sve sobe su sa pripadajućim kupatilom u kojem se nalazi fen za kosu i peškiri. U okviru hotela se nalazi otvoreni bazen kraj kojeg gosti mogu uživati ili se opustiti u salonu za masažu. Rosaleen Boutique Hotel ima recepciju koja radi 24/7 i besplatan WiFi  u lobiju hotela i javnim prostorijama.

Hotel Hanoi- „  La Dolce Vita Hotel“ 3*
La Dolce Vita Hotel je lociran u samom centru Hanoia i idealno je pozicioniran jer nudi laku dostupnost restoranima, šoping centrima i kulturno istorijskim znamenitostima. Ovaj hotel se nalazi na samo 2 min hoda od Hoan Kiem jezera.  U okviru hotela se nalazi restoran azijske i evropske kuhinje. Hotel nudi besplatan Wi Fi u lobiju hotela. Moderan enterijer i sa ukusom dizajnirane sobe ovog hotela poseduju TV, sef, mini bar i kuvalo. U okviru kupatila nalaze si peškiri i fen za kosu.  Pored recepcije koja je dostupna 24/7 nalazi se i salon za masažu kao i  bar.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Mekong Delta                                                                                                                 CENA: 60 EUR
Celodnevni izlet u Deltu Mekonga počinje dvosatnom vožnjom privatnim prevozom kroz Ben Tre provinciju. Po prelasku, trećeg po veličini, mosta na reci Mekong „Rach Mieubridge“ dolazite do prelepog vidikovca koji gleda u pravcu  Južnog Mora. Tu ćete imati prilike da vidite 4 ostrvca Ben Tre-a: Long (Zmaj), Lan (Jednorog), Quy (Kornjača), Phung (Feniks) i čujete priču od lokalnog vodiča o ovom interesantnom području. Po dolasku u  Hung Vuong Pier, ukrcavanje na motorni brod kojim ćete se provozati pritokom moćne reke Mekong. Prva stanica je tradicionalna fabrika za izradu cigli, gde ćete videti kako se cigle prave i peku u vlažnim uslovima nadomak reke. Sledi poseta radionici  za preradu kokosa koja se nalazi kraj reke. Vijetnamci od kokosa prave prekrasne slatkiše i bombone koje ćete ovde moći da probate. Brodom zatim idemo do lokalnog sela kako bi izbliza videli tradicionalnu kuću i osvežili se lokalnim voćem. Slobodno vreme za samostalno istraživanje krajolika u šetnji. Ručak je u lokalnom restoranu. Posle ručka, odlazak čamcem na veslanje, uz prelepi vodeni palmini potok pre nego što se sretnemo sa motornim čamcem i vratimo vas do pristaništa. Povratak u Ho Ši Min u večernjim satima.
Uračunato: prevoz kombijem, vožnju brodom, ručak, lokalnog vodiča

My Son Sanctuary                                                                                                                           CENA: 30 EUR

Poludnevni izlet u arheološko nalazište My Son. My Son je drevni kompleks hramova izgrađen između 4. i 13. veka, uglavnom posvećenih bogu Šivi, jednom od najistaknutijih božanstava hinduizma. Ovo je nedvosmisleno jedno od najzanimljivijih arheoloških nalazišta jugoistočne Azije. Ovo nalazište koje se nalazi na 40 km od Hoi An-a je zapravo nekadašnja prestonica i centar religije naroda Čampa koji su živeli u periodu  4 -15.veka na prostorima jugoistočne Azije. Kako je ova kultura poreklom iz Indije i ovi hramovi su posvećeni hindu bogovima. Od neobičnog porekla My Son-a i samih Čampa, do priče o iznenadnom napuštanju ovog nekada velikog grada koji je svojevremeno bio moćan poput Angkor Wat-a u Kambodži , do toga da je My Son vekovima bio izgubljen u spletu bujne džungle i naknadno „ponovo otkriven“ od strane francuskih arheologa, interesantna priča o My Son-u ali i sam ovaj krajolik zapravo liče na scenario za još jedan nastavka avanture Indijana Džonsa. Povratak u Hoi An u večernjim satima.
Uračunato: lokalni vodič, privatni prevoz i ulaznica za My Son

Provincija Ninh Binh (Hoa Lu – Tam Coc – Bich Dong)                                                                            CENA: 50  EUR
Rani jutarnji polazak na fakultativni izlet u provinciju Ninh Binh. Prvo se posećuje drevna prestonica Hoa Lu.  Ovaj grad je bio prestonica od 968. godine pod dinastijom Dingh. Kralj Li Taj  je 1010. premestio prestonicu iz Hoa Lua u Thang Long – današnji Hanoi. U Hoa Lu-u se sada nalaze  2 hrama na mestu stare kraljevske palate, jedan je posvećen kralju Dinh Tien Hoangu, drugi je kralju Le Dai Hanhu. Slobodno vreme do polaska čamcima za Tam Coc i Bich Dong. Tam Coc i  Bich Dong su skladna prirodna celina koja oduvek privlači brojne turiste. Suština ovog kompleksa je čudesno harmonična kombinacija zadivljujućih pećina, šarmantnih vodenih puteva kroz pirinčana polja  i talenta čoveka da napravi brojne izuzetne hramove i time toj prirodnoj celini da poseban pečat. Vožnja rekom Ngo Dong i obilazak tri slikovite krečnjačke pećine. Dalje putovanje kroz pirinčana polja duž lokalnih sela i brda koja se uzdižu iz vode će vas podsetiti na scene iz filma „ Avatar“ . Ovaj predeo još zovu i „ Ha Long Bay na kopnu“. Nakon posete pećinama odlazak do Bich Donga-a. Bich Dong je mesto koje zovu  'Druga najlepša pećina u Vijetnamu'. Kompleks Bič Dong se sastoji od 3 pagode unutar planine koje su raspoređene vertikalno. Sagrađene su u 15. veku. Pošto su vertikalno raspoređene obilazak počinje od : Donja pagoda, zatim se obilazi Srednja pagoda (Bich Dong Pagoda) i kroz deo prolaza kroz pećinu dolazi se do Gornje pagode. Nakon obilaska povratak do privatnog prevoza i povratak u Hanoi. 
Uračunato : lokalni vodič , privatan prevoz , vožnja brodićem

ULAZAK U VIJETNAM:

Vijetnam je 22.05. ukinuo sve mere ulaska koje su postojale za vreme pandemije COVID- 19. Zemlja je otvorena i za nevakcinisane putnike. Putnicima koji poseduju Srpski pasoš potrebna je viza za Vijetnam i ona se trenutno vadi preko sajta (https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu i košta 25$.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE 1. OKTOBAR 2022. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

OSTALE NAPOMENE:

•  Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP DOO licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
•Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
• Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.
• Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
• Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
• Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
• Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
• Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju. U slučaju da putnik ne dobije vizu, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.
• Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
• Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
• Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
• U prevoznim sredstvima, kao i u smeštajnim objektima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Putnici će biti pismeno obavešteni (mailom) par dana pred kupovinu avio karte.
• Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrđuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obično kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gorepomenuta obaveza je istaknuta u člana 71. Zakona - ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane).
• Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija i satnica od strane avio kompanije.
• Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.
• Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere na destinaciji i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
• Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
• Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
• Oko odlaska na fakultativne izlete putnici su u obavezi da se izjasne pre polaska na putovanje . Minimalan broj prijavljenih za organizovanje fakultativnih izleta je 10 osoba.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja
• U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđeni ulasci u javne institucije, sakralne objekte i spomenike kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
• Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati peške, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
• Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
• Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja ne može odgovarati u slučaju nestanka ličnih stvari , krađe i nepredviđenih okolnosti.
• Kategorizacija smeštaja je određena prema lokalnoj kategorizaciii zemlje u kojoj se smeštaj nalazi, a koja se obično dosta razlikuje od kategorizacije smeštaja na koju su putnici navikli u Evropi.
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka, najčešće do 9-10h. Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredstva na koje organizator ne može da utiče, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
• Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
• Putnici koji putuju sami imaju mogućnost da uz doplatu budu u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 10 dana pre puta.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Molimo sve putnike da prilikom polaska na putovanje provere informacije o uslovima putovanja na portalima Ministarstva zdravlja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Organizator putovanja BIG BLUE GROUP zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Uvođenje eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group doo.

OTKAZ PUTOVANJA :
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove,
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012287, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 79

Danas: 79

Juče: