Hong Kong i Filipini

 

 

hong kong 1.jpg  filipini.jpg

 

SEUL – MANILA – BORAKAY – HONG KONG

16 dana / AVIO

17.04 – 02.05.2020.

 

Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Grad je podeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima određenu reputaciju i ulogu u društvenom životu. Manila– glavni grad Filipina, nalazi se na obali zaliva Manila. Poznata i kao biser Orijenta, kosmpolitski i kameleonski grad, njegovi delovi su i fantastični i kič. Grad ima mnogo toga da ponudi, od najstarijih kineskih četvrti na svetu do veoma modernih noćnih klubova i tržišnih centara. Borakaj – ostrvo dugo 7 km, a široko jesvega 1 km. Nalazi se preko 300 km južno od glavnog grada Filipina – Manile. Smatra se jednim od najlepših ostrva na svetu (Ostrvo i njegove plaže nagrađivane su nekoliko puta). Obala Borakay-a je nestvarno lepa, sa belim peskom, čistim morem i razbacanim po moru ribarskim čamcima. Hong Kong – kao mesto odvojeno od planete, svih standarda koji su nama poznati, brišući sve granice koje poznajemo, pogotovo kada je kultura u pitanju. Bez potrebe ka opiranju, ovaj grad će vas dobiti, na vama je da se spakujete I prepustite novim razbijanjem granica viđenog.

 

Plan i program puta:

1.dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Seul sa usputnim presedanjem: Moskva, Beč, Istanbul, Doha, Abu Dabi… Nastavak leta za Seul.

2.dan: Seul

Dolazak u Seul. Transfer do smestaj-a koji se nalazi u širem centru grada. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Grad je podeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima određenu reputaciju i ulogu u društvenom životu.. Upoznavanje sa Koreanskim specijalitetima, običajima i kulturom. Slobodno vreme.  Noćenje.

3.dan: Seul

Slobodan dan ili fakultativni razgled grada: razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoranski obilazak palate Giongbok i hramu Gjogjie. Poseta ulici Insadong, kulturnom distriktu Seula -u brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika. Ova ulica se prostire 700 metara između Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Razgledanje nastavljamo  posetom “Namsan kule”, koja se nalazi na planini Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul. Kula je otvorena 1980.godine, smeštena u prelepom parku, na visini od oko 240 metara. Povratak u smeštaj. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada i čije odišu energijom, umetničkim duhom i zabavom. Zabava traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan: Seul – DMZ

Slobodno vreme ili dan rezervisan za fakultativni izlet u DMZ (Demilitarizovanu zonu) koja se nalazi 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu izmedju granica Severne i Južne Koreje. Čućemo priču o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje za napad i kako bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju. Poseta Dora vidikovcu i železničkoj stanici, odakle možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan: Seul – Ostrvo Jeju

Slobodno vreme za istraživanje Seula ili vam možemo ponuditi dvodnevni  fakultativni izlet na ostrvo Jeju (Čedžu), jedno od najlepših mesta Južne Koreje. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer i let za ostrvo Jeju. Dolazak na ostrvo, transfer do smestaja. I slobodno vreme za istraživanje gradića Jeju i uživanje u ostrvskim specijalitetima. Ostrvo predstavlja pravi raj na zemlji sa prirodom koja oduševljava, plažama sa svetlucavim sitnim belim peskom a sa druge strane i vulkanskim kamenjem i stenama nestvarnog oblika…. Na ostrvu se nalazi najviši vrh Južne Koreje – Hallasan.  Na ostrvu postoje i brojne pećine nastale povlačenjem lave prilikom vulkanskih erupcija. Nesvakidašnja priča…Noćenje.

6.dan: Ostrvo Jeju – Seul

Budjenje i pred svitanje krećemo do Sunrise peak-a gde ćemo dočekati izlalak sunca – jedna od stvari koje ne smete propustiti na ostrvu. Nastavljamo obilazak ostrva i put nas vodi do dva vodopada. Prvi je Cheunjiyeon vodopad visine 22m a širine 12 metara. Nedaleko odatle nalazi se vodopad Jeongbang, inače jedini vodopad u celoj Aziji koji se direktno uliva u more. Nastavljamo dalje i krećemo se kroz neobičnu prirodu i šumu. Nakon 45 minuta pešačenja i blagog uspona dolazimo do jednog od vrhova nacionalnog parka Hallasan. Slobodno vreme za uživanje u prirodi. Pravimo nestvarne fotografije. Povratak u gradić Jeju, pakovanje stvari i transfer do aerodroma. Let za Seul. Dolazak u Seul. Transfer do smestaja i noćenje.

7.dan: Seul – Manila

Budjenje i pakovanje stvari. Slobodno vreme do polaska na aerodrom i let za Manilu. Dolazak u Manilu. Transfer do hotela-a koji se nalazi u centru grada. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Manilu. Upoznavanje sa filipinskim specijalitetima, običajima i kulturom. U popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem fakultativna pešačka tura po centralnoj gradskoj zoni. Videćemo: Citadela Intramuros, San Agustin crkva, Luneta Park (spomenik Rizalu – nacionalnom heroju)… Slobodno vreme.  Noćenje

8.dan: Manila – Borakay

Budjenje i imamo slobodno vreme do polaska za aerodrom. Transfer do aerodroma, let za Borakay (Kalibo). Transfer do smeštaja na Borakay-u (White beach).Uživanje može da počne…

8– 13.dan: Borakay

Borakaj je ostrvo dugo 7 km, a široko svega 1 km. Nalazi se preko 300 km južno od glavnog grada Filipina – Manile. Smatra se jednim od najlepših ostrva na svetu (Ostrvo i njegove plaže nagrađivane su nekoliko puta). Obala Borakay-a je nestvarno lepa, sa belim peskom, čistim morem i razbacanim po moru ribarskim čamcima. Najpoznatija plaža na ostrvu – White beach – duž koje se nižu hoteli, resort-ovi, barovi, klubovi, restorani i prodavnice jedna je od najlepših na Borakayu. Pukka beach je po nama najlepša plaža Borakaya, na koju ćemo doći obilazeći ostrvo ribarskim čamcem/jedrilicom (fakultativno). Osećaj i slika plaže koju ćete videti i doživeti ostaće vam zauvek urezana u sećanje. Nestvarna boja mora, sitan pesak pod nogama, drvene ležaljke, visoke palme… ovo mesto ima nevidjenu energiju, koju vam nesebično šalje. Ništa drugo do… kupljeni ste, u šoku, osmesima nema kraja…

Osim blistavo lepih plaža Borokay vam može ponuditi adrenalinske sportove i sportove na vodi, posetiti Crystal Cove – podvodne pećine, Willy greben, možete roniti ili gnjuriti i družiti se pod vodom sa tropskim šarenim ribicama i koralima, posetite muzej morskih školjki, farmu leptira… Za romantične duše, pred zalazak sunca možete otploviti brodićem malo dalje od ostrva i sa društvom ili partnerom uživati u zalasku sunca i crveno-ljubičasto-narandžasto-purpurnom nebu uz čašu (ili flašu vina), sa ili bez večere / na vama je. A kad zadje sunce… Ostrvo se smatra centrom noćnog života Filipina…

Na Borakay-u možete pronaći sve kuhinje sveta, a takodje i lokalne specijalitete. Stolovi su poredjani na White beach-u, na pesku, a nastrešnice restorančića su napravljene od palminih listova. Nemoguće je bilo preko dana ili tokom noći, dok šetate, istražujete i uživate u gastronomiji Borakay-a, da ne zastanete i primirite se kako bi uživali u svemu što vas okružuje, uz duboki uzdah.

Noću se pale se baklje na plažama, kafići i barovi se polako pune, postavljaju se stolovi za all you can eat večere, a preslatke Filipinke sa jelovnicima nude filipinsku hranu, pretežno svežu ribu kao i plodove mora (škampe, školjke, krabe, jastoge) i šta god da želite samo pokažete i to se na licu mesta sprema za vas. Preporučili bi vam da probate račiće u sosu od topljenog sira ili jastoga u limunovom sosu. Vrhunska hrana…

13.dan: Borakay – Hong Kong

Budjenje. Slobodno vreme do polaska na aerodrom Kalibo. Transfer do aerodroma i let za Hong Kong. Dolazak u Hong Kong. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Ukoliko ne budete umorni i vreme to dozvoljava, predlažemo da u dogovoru sa vodičem prošetate Temple Street Night Market-om, popularnom ulicom bazar-om, nazvanom po Tin Hau hramu, a samo mesto je toliko ogrezlo u lokalnoj atmosferi koja je poslužila kao pozadina za mnoge nezaboravne filmove.  Sitnice, elektronika, satovi, muška odeća, žad i antikviteti… šta sve nećete videti… I sve to dok se pirinač, morski plodovi i testenina na ovom mestu konzumiraju u poletu. Temple Street Night Market je trajan primer pozorišta i veselja na kineskom tržištu. Noćenje.

14.dan: Hong Kong

Dan rezervisan za fakultativni šetačku turu obilaska Hong konga. Šetamo gradom i odlazimo na raskrsnicu između Queens Road i Pedder Street za koju se kaže da je najprometnija na svetu. Južno od Holliwood Road, videćemo najveću mrežu pokretnih stepenica, koje povezuju restorane, kafee, dizajnerske prodavnice i barove. Nastavljamo dalje do ‘’tehnološko-elektronske’’ ulice Kowloon. Pravimo pauzu za odmor i ručak. Predlažemo vam da ručate u nekom od kineskih restorana koji nude lokalne specijalitete. Nakon odmora odlazimo do botaničke bašte. Savršenstvo. Dalje nastavljamo do vrha Viktorija – planine sa koje pogledom možete uhvatiti blistavu luku i zelena brda daleke nove teritorije.  Uživamo u jedinstvenom pogledu na grad gde ćemo napraviti i najbolje fotografije panorame Hong Konga. Povratak u smeštaj i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

15.dan: Hong Kong – Beograd

Budjenje i pakovanje. Slobodno vreme za kupovinu suvenira do polaska na aerodrom. Let sa usputnim presedanjem do Beograda.

16.dan: Beograd

Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla

 

CENA PROMO PAKET ARANŽMANA

1749€ 1649€

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 

 

SMEŠTAJ :

Seul: Sleepy Panda Hotel 3* ili sl. – nalazi se u širem centru Seula. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja dostupan je besplatan Wi-Fi. Hotel je odlično povezan sa centrom Seula kao i sa najbitnijim znamenitostima grada.

Manila: Red Planet Hotel 2* ili sl. – se nalazi u turističkom delu Manile, poznatom pod nazivom Makati, u kome se nalaze mesta za shopping, restorani, noćni klubovi/pubovi i mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju. Poseduje dvokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: Wi-Fi, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.

Borakay: Guesthouse se nalazi u centru turističkog dela ostrva, na zapadnom delu ostrva, u neposrednoj blizini najpoznatije plaže White Beach. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani, u kojima se mogu naći morski specijaliteti, kao i filipinska i zapadnjačka kuhinja.

Hong Kong: Guesthouse se nalazi u širem centru turističkog dela Hong Kong-a. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani (kineska i zapadnjačka kuhinja).

 


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 200€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Seul / Hong Kong-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Seul-Manila) sa uključenim svim taksama  i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Manila-Borakay) sa uključenim svim taksama  i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Borakay-Hong Kong) sa uključenim svim taksama  i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja u širem centru Seula u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-1 noćenje u centru Manile u kvartu Makati  u hotelu 2* (1/2 sobe sa klimom)
-5 noćenja na Borakay-u u guesthouse-u  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-2 noćenja u širem centru Hong Konga u guesthouse-u  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Filipine i uslugu viziranja  (60 eur)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje


NAPOMENE:

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.

Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.

Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

 

Organizator putovanja licenca otp 36/2020

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 3767

Danas: 761

Juče: 3006