1.MAJ U GRČKOJ

 

METEORI – EDIPSOS-CHALKIDA-ATINA-SOLUN

 

 

POPUNJEN TERMIN

 

Termin: 29.04.-05.05.2019

1.      ( 29.04  ) dan BEOGRAD

Polazak  iz Beograda sa dogovorenog mesta u poslepodnevnim satima, vožnja sa usputnim pauzama radi odmora I regulisanja carinskih formalnosti.

 

2.      ( 30.04 ) dan  METEORI – EDIPSOS

Dolazak u Kalambaku, odlazak na Meteore, mistične stene Meteora nalaze se na prelazu ravne Tesalije i  Pindskih planina, iznad sela Kalambaka. Na Meteorima je danas aktivno samo pet manastira. Do njih se lako dolazi asfaltnim putem ili kamenim stepenicama uklesanim u stene. Drveni čekrci i mreže sa stotinak metara dugim konopcem su samo muzejski eksponati, mada se povremeno koriste za dovlačenje namirnica. Manastiri  Varlam, Preobraženje , Rusan i Sveti Stefan su pretvoreni u muzeje vizantijske umetnosti i u njima se čuvaju vredne ikone, stari rukopisi, mozaici i freske. Nakon posete manastiru Varlam odlazak do suvenirnice, nastavak putovanja do Glife, ukrcavanje na trajekt I odlazak na Eviu,  poznatu grčku banju Edipsos.  Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Noćenje.

 

          3. (01.05 )dan EDIPSOS

Doručak. Šetnja I upoznavanje banje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.kupanje na termalnim plazama.Uvece druzenje  proslava praznika rada  ,preporuka kafe Apolon. Noćenje.

 

          4.(02.05)  dan  EDIPSOS

 Doručak. Šetnja I upoznavanje banje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Banja Edipsos poznata je po  termalnim izvorima, gde voda, temparature od 30 do 70 stepeni, izvire iz kamena na obali mora. Jedan od deset najpoznatijih spa hotela u Evropi, Terma Sila Spa nalazi se u centru banje. U rimskom periodu, poznatu grčku banju su posetili i rimski imperatori : Hadrijan, Sula i Marko Aurelio. Noćenje.

 

         5.( 03.05 )dan  EDIPSOS – MANASTIR SV. JOVANA RUSA- CHALKIDA-ATINA

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet do Atine sa posetom crkve Sv. Jovana Rusa , ChalkideI I Atine, ili slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Izlet Atina:Polazak iz Edipsosa posle doručka( rani doručak), odlazak do manastira Sv. Jovana Rusa koji se nalazi na 50 km od Edipsosa, u mestu Prokopi.  Crkva je jedno od najposećenijih svetih mesta u Grčkoj. Mošti sveca  se I danas nalaze u velikoj crkvi, u impresivnoj građevini sa dva velika zvonika. Za Svetog Jovana Rusa vezuju se mnogobrojna čuda i uslišene molitve vernika. Pored glavne crkve možete uzeti sveto ulje i vodu, za koje se veruje da su čudotvorne. Nastavak putovanja do Atine preko Chalkide, glavnog grada ostrva gde pravimo pauzu I obilazimo mos  gde voda  6 sati tece na jednu a 6 sati na drugu stranu. Dolazak u Atinu, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: trgovi Omonija I Sintagma, vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Odlazak na Akropolj. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine.Polazak iz Atine u 18:00 h. dolazak u Edipsos večernjim satima.Noćenje.

 

6.      (04.05 ) dan  EDIPSOS- SOLUN

Doručak. Napuštanje hotela, polazak za Solun. Trajektom sa Evije do Glife I autoputem do Soluna. Dolazak u Solun, panoramsko razgledanje grada:  Via Egnacia, Bela kula, Helexpo, Galerijev Slavoluk, Rotonda, Aristotelov trg, crkva svetog Dimitrija, odlazak do Zejtinlika- srpskog vojničkog groblja, povratak u centar grada, slobodno vreme. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim satima.

7.(05.05 )  dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

 

CENA ARANŽMANA: 110 €

 

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po kursu poslovne banke.

U cenu uključeno:

-          Prevoz autobusom visoke turističke klase  na navedenoj relaciji, sa placenim trajektom.

-          Smeštaj u hotelu Galaxy **  u Edipsosu na bazi  4 noćenja sa doručkom,

-          Razgledanje po programu METEORI, SOLUN

-          Turistički vodič pratilac tokom putovanja

-          Troškovi  organizacije

U cenu nije uključeno :

-          Putno zdravstveno osiguranje

-          Ulaznice – Meteori 3€, Akropolj 20€

-          Individualni troškovi. 

 

NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po kursu poslovne banke.

-30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre putovanja.

 

OPIS HOTELA: Galaxy -Položaj:  Hotel Galaxy** se nalazi u centru mestu Lutra Edipsos, u neposrednoj blizini termalnih izvora. Sve smeštajne jedinice poseduju kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, fen, toaletnu kozmetiku, klimu, frižider, telefon, TV. Usluga: Noćenje sa doručkom. Sadržaj: WiFi (bez doplate), parking.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Minimum 25 putnika za realizaciju.

Izlet Atina  20 € - bez ulaznice za Akropolj ( 20 €).

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. 

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

 

UZ OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA

 LICENCA OTP 89/2016  .

   Minimum za organizaciju 60 plativih putnika.

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7