GRČKA OSTRVA APARTMANI 2022

Glavni grad i pristanisno mesto na Tasosu je istoimeno mesto Tasos-Limenas.Tasos je udaljen oko 800km od Beograda i do njega se stize dobrim auto-putem od Soluna preko Kavale do Keramotija, odakle se trajektom prelazi na ostrvo Tasos. Plovidba traje 40 minuta, a iscekivanje i uzbudjenje raste sa svakom predejnom nautickom miljom.

 

Nalazi se na najzapadnijoj strani Grčke, na samom ulazu u Jadransko more. Kristalno bistro tirkizno more, bujna vegetacija, obala bogata uvalama i rtovima, kao i hotelski kompleksi svih kategorija zadovoljavaju potrebe i najizbirljivijih posetilaca. Na grčkom se ostrvo naziva Kerkira i ime je dobilo po nimfi Kerkiri koju je Posejdon, bog mora, oteo i zatočio na ostrvu.

 

Ostrvo Lefkada se nalazi na zapadnoj strani Grčke. Spada u grupu Jonskih ostrva.   Od kopna je odvojeno uzanim moreuzom, širokim oko 2 km, danas premošćenim mostom na baržama. Ostrvo Lefkada predstavlja jedinstveni dragulj Grčke, koje vas svojim prirodnim lepotama, predivnim plažama, bisernom bojom mora i bujnom vegetacijom ostavlja bez daha.

 

Kefalonija je najveće Jonsko ostrvo i nalazi se južno od Lefkade i Itake, i severno od Zakintosa. Veliki broj organizovanih izleta vodi Vas u posetu tradicionalnim grčkim selima,vinskim podrumima, ribljim tavernama i nudi boravak i kupanje u kristalno bistrom Jonskom moru.

     

Nalazi se na zapadu Grčke, od kopna (zapadnog Peloponeza) je udaljeno oko 25 km. Plaže su široke i peščane sa zalivima i uvalama. Maslinovo ulje, ribizle, grožđe i limun su osnovni proizvodi. Ono po čemu je Zakintos poznat su morske kornjače koje su ovde zaštićena vrsta i koje se na ovom ostrvu razmnožavaju. Glavni grad i glavna luka ostrva je Zakintos.

 

Glavni i jedini grad na ostrvu je Skijatos grad, udaljen od aerodroma samo 2km.Jedna od najlepsih plaza u Grckoj, cuvena plaza Kukunaries, nalazi se upravo na Skijatosu. Ova pescana plaza sa bujnom borovom sumom jedinstvena je po svojoj lepoti. I ostale plaze,Megali Ammos, Kanapitsa, Trulos, Ahladia, Banana, Vromolimnos, Lalaria jedinstvene su po svojoj lepoti i bujnoj vegetaciji.

  
 Evia.jpg

Najveće ostrvo u Egejskom moru, drugo po veličini u Grčkoj i  treće u istočnom Mediteranu. Nalazi se na oko 200km od Paralije i idealno je za ljude svih uzrasta.Prelepo mesto za domor, sa dugačkim šljunkovito- peskovitim plažama,borovim šumama,maslinjacima,plantažama smokava i pistaća.Severna obala ostrva blago se spušta u more,stvarajući fascinantne lepote gde su smeštena i glavna turistička mesta: Pefki,Limini i Edipsos. Ostrvo je bogato arheološkim nalazištima,manastirima,tradicionalnim selima i pruža velike mogućnosti za odmor i zabavu.Blizina glavnog grada Atine,turistima omogućava da iz mirne ostrvske atmosfere, za kratko vreme dospeju u žagor antičke prestonice.

           

 

egina.jpg

Ostrvo Egina nalazi se na oko 40 km vazdušnom linijom od Atine. Ostrvo je smešteno u Eginskom zalivu u Egejskom moru. Nazivaju ga i "ostrvom Svetog Nektarija" i "ostrvom pistaća". Ostrvo je najčešće odredište Atinjana u slobodno vreme, pa je prepuno taverni, pansiona i drugih sadržaja namenjenih prijatnom odmoru. 

Agia Marina je malo mesto na istočnoj obali ostrva. Na samo 4 km od mesta nalazi se čudesni manastir Svetog Nektarija, zasigurno najveće znamenitosti ovog prelepog ostrva. Plaža u Agia Marini je najduža peščana plaža na ostrvu, koju odlikuje bistra voda i ne velika dubina mora, tako da je idealna za porodice sa decom. 

 

GRČKA OSTRVA DOPUNA AVIONOM

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 216

Danas: 216

Juče: