Grčko Letovanje Ostrvo Krf 2019

 

Dassia je mesto u kome se nadmeću lepote tirkiznih voda Jonskog mora, prelepih vrtova i bujne mediteranske vegetacije koja dopire do same plaže. To sve je, naravno praćeno izuzetnom gostoljubivošću meštana, koji prema našim turistima, kao retko gde u svetu ne kriju svoju naklonost.

 

Od malog ribarskog naselja postao je jedan od najmodernijih centara Krfa. Plaža je dugačka oko 2 kilometra, delom peščana i delom šljunkovita. Velike su mogućnosti za sportske aktivnosti, a takodje nudi i veliki broj restorana, hotela i apartmana. Ipsos se nalazi  na samo 15  minuta vožnje od grada  Krfa, tako da vrlo lako možete da koristite sve pogodnosti koje njegova lokacija pruža. Inače sam Ipsos se smatra prestonicom zabave severnog dela Krfa (na jugu je to Kavos). Puno je barova i kafića koji rade po celu noć. Naravno, postoje i mirni delovi naselja. To znači da u Ipsosu uvek možete da pronadjete i izaberete ono što vam odgovara. Nalazi se na manje od 15km od glavnog grada. Veoma je popularno kod mladih jer nudi puno mesta za izlaske. Ipsos ima usku, dugu šljunkovitu plažu.

 

Oblast Sidari se nalazi na zapadnoj strani severne obale u istoimenom zalivu. Najpopularnija plaža je svakako Kanal ljubavi. Sidari ima gradsku plažu koja je duga i peščana, ali ako ste romantična duša potražite mali zaliv koji krije uzanu peščanu plažu. Prolaz u jednoj od graničnih stena je tzv. Kanal ljubavi. Navodno, par koji zajedno plivajući prođe kroz taj kanal ostaje zauvek zajedno. Za tako nešto je potrebna zaista hrabrost, ne zato što je strašno plivati kroz kanal, već zato što je voda veoma hladna, opisujemo kao led-ledena. Ako verujete u legende, stisnite zube i zaplivajte. Inače voda u kanalu je nestvarno zelena, kao smaragd.A za one koje ne zanima romantika, tu su stene od lekovitog blata koje se rastapa u vodi i koje je blagotvorno za kožu.

 

Moraitika je karakteristično turističko mesto koje se nalazi na istočnoj obali ostrva Krfa. Duž celog mesta proteže se dugačka peščana plaža oko 5 km. Moraitika je udaljena 20 km južno od glavnog grada ostrva Krfa - Kerkire. Mesto nudi priliku za miran odmor kao i uživanje u bogatom lokalnom noćnom životu. Ime Moraitika datira još od 1540. god. i povezano je sa imenom plemena Morais koji su nastanili ovo mesto došavši sa Peloponeza. Najvažnije atrakcije ovog mesta su, pored njenih peščanih plaža, građevine iz rimskog doba, plaže – uvale koje karakteriše izvesna odovjenost a samim tim i intimnost kao i simpatična mala reka. Moraitiku kao mesto za prijatan odmor upotpunjuju i drugi sadržaji a to su brojni kafei, taverne, radnje i butici, diskoteke... Ono nudi sadržaje koji odgovaraju mladima, porodicama kao i onima koji su mladi u srcu.

 

Nekada malo ribarsko selo na preko pet kilometara fantastičnih peščanih plaža, Kavos je danas vibrantan i živ gradić prepun zabave, sa preko osamdeset kafiča i barova, i četiri kluba. Nalazi se na krajnjem jugu ostrva i pripada opštini Lefkimi

 

Kasiopi se nalaze 30 km severno od grada Krfa. Nekada ribarsko selo, Kasiopi je danas izuzetno popularno turističko mesto sa prelepim plažama i izuzetno bistrim morem. Veliki broj grčkih taverni, ribljih restorana, kafea i diskoteka daju mogućnost prijatnog boravka kako za porodice, tako i za mlade, iako mirno mesto u večernjim satima će svako pronaći svoj kutak za zabavu i odmor. 

 

Agios Stefanos se nalazi 40 km severoistočno od glavnog grada Krfa i sagrađen je amfiteatralno na uzvišenju rta koji nosi istoimeni naziv. Smešten je nasuprot Diapontijevih ostrva (Otonoi, Erikusa i Matraki).Mali brodovi svakodnevno kreću iz male luke i vode turiste do ovih ostrva i obližnjih mesta.Duga peščana plaža sa zlatnim peskom i tirkznom bojom mora jedna je od najlepših na ostrvu. Svake godine plaža dobija nagradu Evropske unije - Plavu zastavu zbog svoje čistoće i očuvanja okruženja. Plaža je dobro opremljena ležaljkama, suncobranima, tuševima i WC-om. Na plaži se nalazi igralište na pesku, mnoštvo barova, taverni, restorana, dok se u samom mestu nalazi supermarket i suvenirnice.Velike su mogućnosti bavljenja sportovima na vodi.Gradski autobus saobraća tri puta dnevno do glavnog grada na Krfu.

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 196

Danas: 196

Juče: