Grčka Leto Zakintos 2019

 

Starogrčki bogovi Artemida i Apolon su ovo ostrvo birali za  odmor, zbog blage klime, idiličnih pejzaža, divnih peščanih obala, duboko plavog mora, zbog magičnih zalazaka sunca. Zbog svega ovoga i vi ćete zavoleti Zakintos, a dopašće vam se i zbog čuvene gostoljubivosti domaćina i bogatog istorijskog i kulturnog nasleđa. Zakintos je najjužnije od jonskih ostrva. Sa površinom od oko 400 km2. treće je po veličino ostrvo u jonskom arhipelagu i drugo po naseljenosti, sa približno 35.000 stanovnika. Ostrvo je dobilo ime po Zakintu, sinu trojanskog kralja Dardana. Poznato kao jedno od najsunčanijih ostrva Grčke, ima blagu klimu i vrlo je zeleno, kao i ostala jonska ostrva za razliku od krševitih ostrva u Egeju. Ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane Caretta caretta , koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak te vrste područje je prvo u Grčkoj postalo nacionalni primorski park. 

Laganas je poznato kosmopolitsko turisticko mesto, 9 km juzno od Zakintosa. Jako je popularno leti. Istice se jednom od najboljih i najlepsih plaza na ostrvu i izuzetno bogatim nocnim zivotom. Na plazi su vodeni sportovi ograniceni zato sto kornjaca CARETTA CARETTA , simbol ostrva na njoj polaze jaja

 

Argasi je prvo turističko mesto na ostrvu, udaljeno od glavnog grada svega 3 kilometra. Veoma popularno letovalište, kako zbog blizine glavnom gradu, tako i zbog raznovrsnosti samog mesta.Na dugoj peščanoj plaži možete iznajmiti suncobrane i ležaljke ili uživati u sportovima na vodi kao što su paraglajding, skijanje i vožnja biciklom na vodi i mnogi drugi.će odabrati i oni koji žele da uživaju u odličnom noćnom životu zbog velikog broja klubova i diskoteka. Tu su svakako i mnogobrojne taverne, picerije, kafići, marketi, rent a car agencije, kao i ambulanta.

 

Tsilivi je svega 6 kilometra udaljen od grada Zakintosa.Ovo mesto je idealno za pravi, porodični odmor. Tako kažu oni koji su bili, a mi ćemo Vam potvrditi isto, pa zbog toga i preporučiti ovo letovalište.Prelepa, duga peščana plaža je ono što će vam se zasigurno veoma dopasti, a ostali sadržaji upotpuniti vaš odmor. To su brojne taverne, picerije, kafići, marketi, prodavnice suvenira, rent a car agencije i još mnogo toga. U mestu postoji i ambulanta.

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 107

Danas: 107

Juče: