Letovanje Hrvatska 2021.

 

Dubrovnik je srednjovekovni grad na hrvatskom delu jadranske obale i riznica kulturno istorijskih spomenika koji su nastajali tokom višegodišnjeg razdoblja njegovog postojanja. Dubrovnik je središte savremenih kulturnih i turističkih zbivanja.Dubrovnik je oduvek bio poznat po vrlo dobroj infrastrukturi, posebno hotelima, dok se veliki broj smeštajnih kapaciteta nalazi se u brojnim apartmanima i privatnom smeštaju.

 

Opatija je turistički gradić popularan i leti i zimi.Opatija se nalazi u zapadnom delu Hrvatske, jugozapadno od Rijeke, na obali Jadranskog mora. Udaljena je 90 km od Trsta vozom i 40 km od Pule putem. Nalazi se na poluostrvu Istra. Nalazi se blizu planine Učka čiji je najviši vrh Vojak (1401 m).

 

Umag je mediteranski gradić-luka prvo turističko odredište na koje nailazite pri ulasku na severni dio jadranske obale. Drumskim i vazdušnim saobraćajem je odlično  povezan sa svim svetskim gradovima/metropolama ( i svega 50 nautičkih milja udaljen od Venecije), a smešten je u turistički atraktivnom zalivu u kojem se nalazi jedna od najprestižnijih ACI marina sa plavom zastavom. Pored marine,čak 10 plaža Umaga ima.

 

Na severozapadnoj strani Kvarnera, uz obalu Vinodolskog kanala, naspram ostrva Krk, nalazi se Crikvenička rivijera, 33 kilometra  udaljena od Rijeke.  Celi Grad Crikvenica je morska rivijera sa nizom urbanistički gotovo spojenih turističkih mesta: Selcem, Crikvenicom, Dramljem i Jadranovom. Zaklonjenost od direktnog udara bure, ima godišnje oko 2.500 sunčanih sati, prijatne i blage zime, topla i duga leta, neke su od klimatskih prednosti da tokom cele godine bude centar za lečenje, odmor i rekreaciju.

 

Smešten je na zapadnoj obali Istarskog poluostrva, između ušća Mirne na severu i Limskog kanala na jugu. Blage klime, razuđene obale sa mnoštvom ostrvaca i poluostrva obraslih u gustu borovu šumu sa predivnim plažama, zaštićen sa mora ostrvom Sveti Nikola,.Grad koji nije izbrisao vekovne tragove, koji su jasno vidljivi u istorijskom jezgru grada u čijim su gradskim palatama smeštene galerije i muzeji. Eufrazijeva bazilika, sagrađena 553. godine, deo je UNESCOove kulturne baštine. Udaljen je od Beograda oko 620 km. Stiže se: Beograd Zagreb – Rijeka – tunel Učka – Poreč.

 

Udaljen od Pule 40-ak kilometara, Rovinj je od davnina poznat kao grad čije klimatske odlike povoljno utiču na zdravlje. Klima je mediteranska i prosečan broj sunčanih sati godišnje iznosi 2.393. Celo je priobalje uz dvadeset i dva ostrva, zaštićena prirodna baština. Gradić će vas zavesti svojim uskim srednjovekovnim uličicama i toplim mediteranskim ugođajem. Crkva Sv. Eufemije najpoznatiji je spomenik u Rovinju uz koju je najviši zvonik u Istri – 62 m. Crkva sadrži relikvije. Pula se nalazi na jugu istarskog poluostrva. Udaljena je od Beograda oko 660 km. Stiže se: Beograd Zagreb – Rijeka – tunel Učka – Pula.

 

PULA je najveći grad u Istri s više od 80.000 stanovnika. Tri hiljade godina star grad, koji leži na južnom rtu istarskog poluostrva, mesto je gdje se staro spaja s novim, inspirišući brojne pisce i kompozitore pri stvaranju njihovih umetničkih dela. Mnoštvo kulturnih i istorijskih spomenika  pruža ambijent kulturnim i zabavnim događajima grada. Turistička ponuda smeštena je izvan grada, u gustom šumovitom kraju duž obale. Kompleksi apartmana Punta Verudela i Horizont, te hoteli Histria, Palma, Park, Brioni, Splendid i Riviera nalikuju na mediteranski grad u minijaturi. Plaže se protežu duž 190 km dugu obalu

 

Udaljena je od Beograda oko 550 km., mali grad i luka, 26 km južno od Rijeke. Ovo poznato letovalište zbog povoljnih klimatskih uslova se preporučuje osobama sa disajnim i alergijskim tegobama.Posebno su zanimljivi poluostrvo Oštro i uvala Scott.

 

Grad Krk, glavno naselje na istoimenom ostrvu, spada među one jadranske i mediteranske gradove Hrvatske gde su na svakom koraku vidljivi tragovi njegove višegodišnje prošlosti. Udaljen je oko 25 km od Krčkog mosta. Svojim položajem grad je idealna tačka za obilazak celog ostrva.Starogradsko jezgro prepuno je istorijskih spomenika koji potiču iz rimskog i srednjovekovnog perioda, te raznih muzeja smeštenih u uskim ulicama. U blizini starog grada protežu se peščane, šljunkovite i kamenite plaže. Udaljen je od Beograda oko 577 km.

 

Hvar - grad s najstarijim pozorištem u Evropi... Smešten je na jugozapadnoj obali ostrva u predivnoj uvali zaštićenoj Paklenim ostrvima ... Nekad grad burne istorije, danas jedno od najznačajnijih i najposećenijih turističkih središta Jadrana. Hvarsko pozorište koje je ujedno i najstarije evropsko...

 

Najlepsa losinjka uvala. Jedinstven sklad zelenila i sume, izmedju plavetnila mora i neba nece Vas ostaviti ravnodusnim.Cikat ne znaci samo letovanje, kupanje i suncanje, vec i odmor tokom citave godine, blagu klimu, ugodnu i mirnu zimu i duge setnje uz more i borovu sumu. Plaza je kamenita i sljunkovita, delom izbetonirana, opremljena tusevima i kabinama za presvlacenje. Za decu je idealna manja pescana plaza u blizini hotela.

 

Veliki Lošinj je poznat po svojim uskim uličicama koje prolaze uz lepe vile nekadašnjih bogatih kapetana brodovlasnika. Hotelski kompleks Punta okružen je borovom šumom i nalazi se na rtu koji dominira ulazom u velološinjsku luku.  Hotelska plaža je kamenita, delom betonirana, opremljena tuševima, kabinama za presvlačenje, ulazima u more, sanitarijama. Dva otvorena bazena sa morskom vodom, beach i caffe bar na plaži.

 

Grad Korčula smešten je na istočnom delu ostrva Korčula i jedan je od najbolje očuvanih srednjovekovnih gradova Sredozemlja. To je kameni grad u kom se rodio čuveni svetski putnik Marko Polo, a zbog svojih slikovitih trgova i srednjovekovne atmosfere prozvan je „malim Dubrovnikom“. Plaže u Korčuli su uglavnom šljunkovite i kamene.Odlično je povezan
trajektnim vezama sa poluostrvom Pelješac, mesto Orebić. Vožnja traje samo 10-15 minuta. Udaljen je od Beograda oko 530 km.
Stiže se: Beograd – Zvornik – Metković – Ploče – Trpanj (Pelješac) – Orebić (Pelješac) – Korčula

 

Ostrvo Rab je se nalazi na severnom delu Jadranskog mora i deo je arhipelaga Kvarnerskog zaliva. Najveće mesto na ostrvu je grad Rab, a manja mesta su Barbat, Banjol, Palit, Kampor, Mundanije, Supetarska Draga i Lopar. Rab od kopna deli Velebitski kanal, od Paga Paški kanal a od Krka Senjska vrata.
Severoistočna obala Raba, tj. deo masiva Kamenjaka koji se spušta u more, najslabije je razuđena. Ostali deo obale je veoma razuđen sa velikim brojem uvala i zaliva.
Na ostrvu živi oko 9.000 stanovnika koji se uglavnom bave turizmom. Na ostrvu vlada mediteranska klima sa blagim zimama i veoma prijatnim letima. Za takvu klimu, Rab može da zahvali planinskom lancu Kamenjak koji ga štiti od hladne bure.

 

Ostrvo Brač se nalazi u Jadranskom moru i treće je po veličini ostrvo u Hrvatskoj. Od Hvara ga deli Hvarski, a od kopna Brački kanal, dok je od Šolte odvojen Splitskim vratima.Na ostrvu vlada prava mediteranska klima sa toplim i sušnim letima i blagim zimama, što je uslovilo da je Brač jedno od najpopularnijih turističkih mesta na Jadranu. Ostrvo je poznato kao najsunčanije jadransko područje sa oko 2.700 sunčanih sati godišnje. Na ostrvu se nalazi i vrh „Vidova gora“ koji je najviši vrh na jadranskim ostrvima.

 

pag.jpg

 

Okružen mirnim uvalama, prekrasnim zalivima i spektakularnim šljunkovitim i peščanim plažama, ostrvo Pag čini idealnu destinaciju za odmor porodice i parova.  Kristalno čisto more pruža odlične prilike za ronjenje, dok raznolike biciklističke staze presecaju čaroban krajolik ostrva, aromatiziran mirisima aromatičnih bilja.

Ostrvo Pag je omiljeno destinacije  mladih koji već godinama hrle na mesta poput plaže Zrće koja ubrzano postaje jedno od središta klupske scene srednje Evrope, a koja je udaljena samo nekoliko kilometara od Novalje. Poseta Pagu ne bi bila potpuna bez degustacije slanog Paškog sira sa maslinovim uljem ili sočne Paške janjetine, koja je jedno od najcenjenijih gastronomskih specijaliteta ostrva. U unutrašnjosti možete otkriti paške solane koje još uvijek proizvode sredstvo oko kojeg su se vekovima vodile borbe, dok u gradovima žene odevene u crno u tišini pletu čipku pomoću tajnih veština koje se s kolena na koleno prenose već vekovima.

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 72 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7