ETNO SELO MORAVSKI KONACI

 

POKLONITE SEBI JEDAN DRUGAČIJI DAN

 

Etno selo Moravski konaci nastalo je u samom srcu Srbije. Nalazi se na 89 kilometara od Beograda, na koridoru 10, samo 1 kilometar od autoputa E-75, na samom izlazu iz Velike Plane, na magistralnom putu ka Požarevcu.Etno selo "Moravski konaci" je napravljen kao reprezentativno mesto za rekreaciju i odmor od svakodnevnog posla i stresa kojem je savremeni čovek izložen, a strukturalno je podeljen u dva dela.


Prvi deo čini samo etno selo, koje se sastoji od naselja za konačenje, restoranskog kompleksa sa jezerom, malog zološkog vrta u obližnjoj šumici i duhovnog dela sela oličenog u crkvi, zvoniku i kućici za sveštenika. Crkva je posvećena Svetom ocu Nikoli.


Drugi deo centra je sportsko-rekreativnog tipa i još je u izgradnji. Sportsko-rekreativni deo se sastoji od malog akva parka (bazena za odrasle, bazena za decu sa atrakcijama i velikog tobogana sa otvorenom kontra spiralom dužine 75 metara) i restoranskog dela za pripremu hrane i pića za posetioce akva parka.

 U jezeru je moguć sportski ribolov i može se po njemu ploviti, posebno za to napravljenim drvenim čamcima koji imaju svoju marinu. Na drugoj obali jezera, preko puta restorana, napravljeno je posebno poluostrvo koje predstavlja letnju pozornicu i binu za muzičare.


Na obali jezera napravljene su i dve vodenice čije klepetanje dočarava potpuni ambijent prošlih vremena.
Za one željne šetnje po prirodi napravljena je i šetačka kamena staza sa klupama za odmor duž obale jezera.

 

Na jelovniku restorana domaće kuhinje etno sela Moravski konaci se nalaze stari srpski specijaliteti, jela sa roštilja, pečenja, vrele, sveže umešene domaće pogače, domaći sir i kajmak.

 


Uz zvuke prijatne muzike i pucketanje kamina želimo da Vam dočaramo pravi nacionalni ambijent nekadašnje Srbije.

 


Oko restorana domaće kuhinje Moravski konaci se nalazi jezero sa 9 ostrva međusobno povezanih drvenim mostićima, sa malim kamenim stepenicama koje vode do same obale jezera. Na dva od devet ostrva se nalaze poslastičarnica i kafedžijnica u kojima se služe domaći slatkiši i ručno peče i melje kafa, kako bi posetioci imali priliku da vide kako se to nekada radilo.

 


 

 

 

 

bazeni_04.jpg

Bazeni etno sela Moravski konaci su svakako još jedna od atrakcija koje nudimo svojim gostima kako bi boravak kod nas bio zanimljiviji i ispunjeniji. Tokom letnjih meseci, a naročito poslednjih godina, mnogima je kupanje spas od vrelih letnih dana.

U okviru ovog dela kompleksa imamo 3 otvorena bazena:

-bazen za decu sa atrakcijama dubine 0.50 m – dimenzija 10 x 15m
 -srednji bazen dubine 1.20 m – dimenzija 10 x 5 m na kome je planirano postavljanje tobogana sa otvorenom kontraspiralom dužine 75 m
 -bazen za odrasle dubine 1.50 m – dimenzija 25 x 12.5m

Prostran plato sa ležaljkama i sucobranima, osvežavajuća pića, sladoled i brza hrana i predivan pogled na samo etno selo učiniće Vaš boravak na bazenima prijatnim.

 

turisticki_vozic_01.jpg

Nesvakidašnja atrakcija koju nudimo kako našim gostima tako i svim sugrađanima je vožnja turističkim vozićem. Od maja 2012.godine ponudu smo obogatili i ovim sadržajem.
Turistički vozić, tokom letnje sezone, ima svoje vožnje svakoga dana od etno sela do centra grada i idealan je način da dođete do etno sela.

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 2600

Danas: 417

Juče: 2183