PRIČA O LENKI DUNĐERSKI - JEDNODNEVNI  IZLET

POVODOM 8. MARTA 2018.

 

 

1200px-kulpin-20.JPG       ieliena-lienka-dun-ierski.jpg   

 

 

Svaka priča o porodici Dunđerski počinje i završava se Lenkom... Prelepa Novosađanka, dama, inspiracija umetnika, Lenka Dunđerska je za sobom ostavila neizbrisiv trag koji i danas pleni pažnju poštovalaca umetnosti, poezije, istorije... Ovo putovanje ima za svoj cilj promociju nasleđa porodice Dunđerski.

Priča o usponu i padu „dinastije“ Dunđerski neće nikoga ostaviti ravnodušnim...

Kada se zapitate da li postoji večna ljubav, sasvim sigurno dovodite u sumnju sve filozofe i izrečene drevne postulate... Da li je moguća? Da li je ikada postojala? Istorija nam govori da su večne ljubavi bitisale, pretvorile se u legende, negde se ukrojile u nebeski svod nad nama... A onda, kroz tišinu, dopru do nas stihovi Laze Kostića koji u svemu, za sve, večno i postojano, kazivaju o snovima i  ljubavi,... I sve je nekako u davnašnjim pričama kazano,

a opet neobznanjeno... Kao da je sve „Među javom i međ snom“..

 

09.03.2018.

 

Program putovanja

Polazak iz Beograda   u podnevnim satima. Odlazak do malog bačkog sela KOVILJ.  Obilazak manastra Sv. Arhangela kojeg je prema legendi osnovao Sv. Sava.

Razgledanje, u našoj zemlji, jedinstvenog renesansnog ikonostasa, rad slikara Aksentija Marodića koji se u svemu poslužio stilom slikarstva italijanskih majstora fiorentinske škole (kopija Leonardove „Tajne večere“ i Rafaelove „Sikstinske Madone“).

 Šetnja do obližnje kapele Sv. Petke u čiji oltar je čudnovato uraslo stablo osušenog hrasta... Odlazak do prirodnog rezervata Arkanj  - kratak predah u  Čardi na Dunavcu. Odlazak iz Kovilja uz usputni panoramski osvrt na rodnu kuću velikog srpskog romantičara, pesnika Laze Kostića...

Nastavak putovanja preko salašarskog naselja ČENEJ uz priče o starim vojvođanskim salašima i negdašnjem salašarskom načinu življenja... Odlazak do SRBOBRANA. Čudesna priča o usponu i padu „vojvođanske dinastije“ Dunđerski, njihovoj sudbini, životu, intrigama... Panoramsko razgledanje Bogojavljenske crkve i palate Dunđerski.

Osveženje u kafeu unutar palate Dunđerski koji je i danas u posedu naslednika ove porodice, a smešten je u nekadašnjem baroknom salonu palate.

 Nakon osveženja, obilazak kapele Sv. Georgija uz priču o Lenki Dunđerski, njenoj lepoti i mladosti koja je inspirisala mnogobrojne umetnike da stvore svoja najlepša dela... Kraj kapele biće upriličen specijalno priređen glumački performans „Među javom i med snom“.

 Odlazak do KULPINA i panoramski obilazak dvorca Stratimirović-Dunđerski u kojem je danas smešten jedinstveni Muzej poljoprivrede. Nakon obilazaka, odlazak u jednu od obližnjih restorana na večeru uz tamburaše... Pre same večere biće organizovana specijalna degustacija vojvođanskih vina. Uz naratorski performans, biće upriličena priča o vinu i prezentovana Kultura vina. Najboljim degustatorima dodeliće se specijalne diplome „In Vino Veritas“. Zabava uz tamburaše do ponoći. Povratak u Beograd u večernjim časovima

 

 

CENA IZLETA PO OSOBI-Min 40 osoba: 3.000 din

CENA IZLETA PO OSOBI-Min 18 osoba: 3.800 din

 

CENA OBUHVATA:

  • povratni prevoz autobusom ili minibusom
  • Obilaske prema programu uz tumačenja profesionalnog vodiča-naratora
  • Glumačko-naratorski performans
  • Večeru u nacionalnom restoranu
  • Specijalnu promociju i degustaciju vojvođanskih vina
  • Organizacione troškove

 

CENA NE OBUHVATA:

  • Individualne troškove putnika

 

Način plaćanja:
- dinarski 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 10 dana pred put, 

- platnim karticama VISA,DINA, MAESTRO, MASTER CARD

Napomena:

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA  .

 

Organizator putovanja BG LUCKY TRAVEL  OTP LICENCA 30/2013

 

 

 

 dvorac-dundjerski-kod-novog-beceja-vii.jpg

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 80

Danas: 80

Juče: