SOLUN - KAVALA - FILIPI - DRAMA –

SVETA LIDIJA - ASPROVALTA

 

 

 

27.04.2018 - 01.05.2018
5 dana autobusom

 

1. dan  27. april,  Srbija - Grčka 
Polazak autobusa iz Beograda oko 20.00h (parking preko puta Sava Centra - savska strana), Batočina "Motel Košuta" oko  21.15h, Jagodina oko 21.30h (b.pumpa "Coral"), Niš oko 22.45h (parking kod "Tempa") . Noćna vožnja autoputem pored Niša i Skoplja sa usputnim pauzama.

2. dan  28. april,  Solun - Kavala 
U jutarnjim satima prelazak grčke granice i nastavak putovanja ka Solunu. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: crkva Sv. Dimitrija ( zaštitnika grada), Bela Kula (istorijski simbol grada), Galerijusov slavoluk-Trijumfalna kapija, Velika Rotonda (rimska bazilika), crkva Sv. Sofija... slobodno vreme u centru Soluna za individualno razgledanje i šoping.  U popodnevnim satima obilazak srpskog groblja na Zejtinliku. Nastavak putovanja ka Kavali. Po dolasku, smeštaj grupe u hotel, slobodno vreme, noćenje.

3. dan  29. april,  Kavala - Filipi – Drama - Kavala
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje drevnog grada Kavale, koja je sagradjena amfiteatarski, te njena lepota ostavlja posetioca bez reči, bilo odakle da je posmatra. Slike i mirisi koji se ponesu u odlasku,  iz ovog grada, teško se brišu iz glave, zauvek ostaju urezane u srcu, i dovode posetioca nanovo svake godine na iste staze, da sve to jos jednom doživi I okusi. Najvažnije znamenitosti starog grada Kavale su dvorac, Akropolj, Imaret i stari svetionik. Obeležje starog grada je trg Muhameda Ali Paše na kome dominira njegova statua. Tu se nalazi i njegova kuća Konaki, kao i Bogorodičina crkva izgrađena na ruševinama stare postvizantijske bazilike. U najstarijem delu gradu se takođe nalazi Husein begova džamija, u narodu poznata kao Muzička džamija. Kavala ima jedinstven karakter kojie se oslikava kroz neoklasična zdanja velikih duvanskih skladišta koja postoje u gradu. U prošlosti su je zvali "Meka duvana".  Danas Kavalu krase moderne zgrade, između kojih ima pregršt malih ribljih taverni, kafića, barova i jedan duvanski magacin koji je transformisan u tržni cenatar. Nakon razgledanja, fakultativni izlet Filipi – Drama ili slobodno vreme u Kavali. Drevni grad Filipi, koji važi za najznačajniji arheološki lokalitet u istočnoj Makedoniji. Najvažniji spomenici lokaliteta su gradske zidine (Tvrđava), Akropolj, Pozorište, Forum, Bazilika A, Bazilika B, i Oktagon. Nakon obilaska Filipa, polazak ka gradu Drama, u kome se nalazi park Sv. Barbara, jedan od najlepših parkova na Balkanu, sa jezerima,  rekama i drevnim mostovima. Drama je grad i sedisše istoimene prefekture u severoistocnoj Grčkoj.  Drama je prepuna vizantijskih crkava, omanlijskih palata, spomenika, ekskluzivnih ali i jeftinih radnji, restorana. Povratak u Kavalu u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

4. dan  30. april,  Kavala – Sveta lidija  - Asprovalta - Srbija
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju. Oko podneva polazak prema Srbiji, sa usputnim svraćanjem i posetom manastira Sv. Lidija, koji se nalazi nedaleko od letovališta Asprovalta. Manastir je podignut u čast Lidije, prve hrišćanke na tlu Evrope, koja je velikodušno primila Sv. Apostola Pavla kada se iskrcao na grčko tlo u današnjoj Kavali. Nastavak putovanja prema Asprovalti. Slobodno vreme u Asprovalti, šetnja pored mora, pauza za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana. U kasnim popodnevnim satima nastavak putovanja prema graničnom prelazu Evzoni, BJR Makedoniji i Srbiji. Noćnja vožnja.

5. dan  01. maj,  Srbija
Dolazak u Srbiju u jutarnjim satima. Završetak putovanja na istim mestima polaska. Kraj programa.Cena aranžmana: 115€ po osobi. 

 

Cena aranžmana je po osobi i obuhvata: 
• prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, tv/dvd) prema programu putovanja
• 2 noćenja sa doručkom u hotelu "Esperia" 3*
• razgledanje grada prema programu putovanja
• stručnog vodiča tokom putovanja
• troškove organizacije putovanja.

 

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

• medjunarodno zdravstveno osiguranje

• fakultativni izlet: Filipi - Drama 25€ (sa ulaznicom za Filipi)

(za realizaciju fakultativnih izleta je neophodan minimum od 30 osoba)

• individualne troškove

 

Popust:
• za treću odraslu osobu - 5%  (u standardnom ili pomoćnom ležaju)
• za dete do 12 godina (u pratnji dve odrasle osobe) - 10%  (u standardnom ili pomoćnom ležaju)
• za polazak iz Niša – popust 10€.

Doplata:
• za jednokrevetnu sobu - 40€
• za realizaciju putovanja sa mestom polaska/povratka Novi Sad neophodan je minimum od 10 osoba. U slučaju da postoji minimum, doplata je po osobi 10€. 

 

Informacija o hotelu:

 

Esperia, kategorija 3*, www.esperiakavala.gr

Hotel Esperia smešten je u samom centru prelepog grada Kavale i gleda na plažu Rapsani. Hotel je nedavno potpuno renoviran.Nalazi se na odličnoj lokaciji i predstavlja sjajno polazište za obilazak Kavale.Arheološki muzej je udaljen svega  50 metara,a do vizantijske tvrđave možete stići pešice za 15 minuta.

 

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu Banca Intese na dan uplate.

Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% od ukupnecene putovanja, a preostalih 60% plaća se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

 

 

 

Napomene:

• U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od: troškova, rezervacija, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...

Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

 

 

Za realizaciju putovanja neophodan je minimum od 40 osoba.

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora

Organizatora, licenca br. OTP 325/2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 1048

Danas: 1048

Juče: