Krstarenje u Aprilu 2017

 

 

Vaskršnji praznici na Dunavu

 

14.4 – 17.4.2017. (petak – ponedeljak)

 

3 noći / 4 dana

 

 

 

BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA, GOLUBAČKA TVRĐAVA,

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA, LEPENSKI VIR, VIMINACIJUM, TRAJANOVA TABLA

četiri dana / tri noći – brodom i autobusom (2 dana plovidbe)

Sa izletom do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu i

opcionog izleta do Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija

 

 

 

 

Program putovanja:

Prvi dan (petak 14.4.2017.):Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30, ukrcavanje putnika do 7:40h. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi. Zatim prolazak pored ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 

Drugi dan (subota 15.4.2017.):Doručak. Slobodno vreme za korišćenje usluga hotela (Spa, bazeni..) ili fakultativni izlet sa obilascima:

IZLET (7h) – Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo. Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Povratak u hotel. Cena izleta: 25€, plaćanje u hotelu. Večera. Noćenje.

 

Treći dan (nedelja 16.4.2017.):Doručak. Slobodno vreme za korišćenje usluga hotela (Spa, bazeni..) ili odlazak na izlet sa obilascima (4h): Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja.

Mogućnost individualnog obilaska pravoslavne crkve Sv.Đorđa u Kladovu. Večera. Noćenje.

 

Četvrti dan (ponedeljak 17.4.2017.): Kladovo – Brodska prevodnica HE Đerdap – Tekija – Lepenski Vir – Golubac -  Viminacijum – Beograd. Doručak. Odjava iz soba do 8:30, organizovan polazak iz hotela do Pristaništa Kladovo u 8:40, ukrcavanje na brod, isplovljavanje. Krstarenje započinjemo iz Kladova, prolazi se kroz najveću brodsku prevodnicu u Evropi. Iskrcavanje u Tekiji, nastavak puta ka Beogradu autobusom. Vožnja pored Dunava, dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta pored Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, a zatim pauza za ručak u Golupcu. Nastavak puta i dolazak u Viminacijum, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

Cena aranžmana po osobi iskazana u evrima, plaćanje u dinarima po prodajnom kursu NBS na dan uplate

CENA ARANŽMANA PO OSOBI U 1/2 SOBI

DOPLATA ZA 1/1 SOBU

DECA

DO 0-9 GODINA

209 €

60 €

gratis

Napomena: Treća odrasla osoba u trokrevetnoj sobi plaća punu cenu (na upit)

 

U cenu putovanja je uračunato:

-Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije prvog dana i od Kladova do Tekije četvrtog dana,

-smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi tri noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife - švedski sto),

-transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Tekija - Lepenski Vir – Golubac - Viminacijum - Beograd,

-doručak i ručak na brodu tokom plovidbe prvog dana putovanja, ručak u Golupcu poslednjeg dana,

-ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum,

-izlet u Kladovu trećeg dana boravka,

-usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča,

-putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato:

-piće tokom plovidbe,

-individualni troškovi putnika,

-fakultativni izlet drugog dana boravka.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova moguća je promena dana za lokalne izlete.

 

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014. godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto.

 

 

Hotel Aquastar Danube 4* (www.hotelkladovo.rs) se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala. Sve sobe su klimatizovane poseduju: sef, mini-bar, wi-fi, kablovska-Tv. 

 

 

 

k.jpg 

 

   Nacin placanja:   40 % prilikom rezervacija a ostatak 10 dana do polaska.

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata


rent a car beograd iznajmljivanje automobila

Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 700

Danas: 700

Juče: