Krstarenje u Maju 2018

 

 

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA,

BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA, LEPENSKI VIR, VIMINACIJUM - KAPETAN MIŠIN BREG

4 dana / 3 noći  – Brodom i autobusom

 

prvi_maj_vrtnice640.jpg

 

Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili

Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija

 

28. april / 1. maj

 

 

Prvi dan (Subota 28. april). Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30, ukrcavanje putnika do 7:40h. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjovekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi. Zatim prolazak pored ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Drugi dan (Nedelja 29. april). Doručak. Slobodno vreme za korišćenje usluga hotela (Spa, bazeni..) ili fakultativni izlet sa obilascima (7h):  Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo. Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Povratak u hotel. Cena izleta: 25€, plaćanje u hotelu. Večera. Noćenje.

Treći dan (Ponedeljak 30. april).Doručak. Slobodno vreme za korišćenje usluga hotela (Spa, bazeni..) ili fakultativni izlet sa obilascima(3,5h): Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja. Cena izleta: 15€, plaćanje u hotelu. Večera. Noćenje.

 

Četvrti dan(Utorak 1. maj).Kladovo - Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg - Viminacijum - Beograd  (280km): Doručak. Polazak u 09 sati. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i prolazak pored Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

Cena aranžmana po osobi iskazana u evrima, plaćanje u dinarima po prodajnom kursu NBS na dan uplate

CENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

DECA

DO 0-9 GODINA

185 €

60 €

gratis

Napomena: Treća odrasla osoba u trokrevetnoj sobi plaća punu cenu (na upit). Za realizaciju programa potrebno je minimum 45 putnika. Doplata za dodatni dan na bazi polupansiona: 25€ po osobi i danu u ½ sobi.

 

U cenu putovanja je uračunato:

-Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije prvog dana,

-smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi tri noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife - švedski sto),

-transfer autobusom od Tekije do Kladova prvog dana i od Kladova do Beograda poslednjeg dana putovanja,

-doručak i ručak na brodu tokom plovidbe,

-ručak u etno restoranu Kapetan Mišin breg,

-ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum,

-usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe i u hotelu,

-fakultativni izleti drugog i trećeg dana (minimum 15 osoba je potrebno da se izlet realizuje),

-individualni troškovi putnika, 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, može doći do promene dana za lokalne izlete. 

 

 

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014. godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto.

 

 

Hotel Aquastar Danube 4* (www.hotelkladovo.rs) se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala. Sve sobe su klimatizovane poseduju: sef, mini-bar, wi-fi, kablovska-Tv. 

 

k.jpg 

 

   Nacin placanja:   40 % prilikom rezervacija a ostatak 10 dana do polaska.

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 974

Danas: 974

Juče: