MAROKO  

M A R O K O –12 DANA – PROMO CENA!

MARAKEŠ –KAZABLANKA – RABAT – ESSAUIRA – ATLAS–FES– OUZOUD-AGADIR

Otputujmo zajedno u Marokansku avanturu !

NEŠTO SASVIM NOVO, ISTRAŽIMO MAROKO ZAJEDNO!

SUPER PROMO CENA

hotel+AVION+PRTLJAg = SAMO  EUR

 

POLAZAK :U PRIPREMI...

Kraljevina Maroko je najzapadnija država severne Afrike. Njeno ime u prevodu znači “Zapadna kraljevina” a okružuju je Sredozemno more i Atlantski okean. Priroda ove zemlje je puna kontrasta - visoke planine, duge plaže, pustinje, ski centri, oaze i cvetna polja raznih kolorita je ono što Maroko čini posebnim.Na čelu ove zemlje je mladi kralj Mohamed VI koji je veoma omiljen u narodu zbog svoje jednostavnosti i neposrednosti.

Svaki grad ima svoju medinu tj.stari grad u kojima se vekovima ništa ne menja i gde najbolje može da se vidi kako živi lokalno stanovništvo.Unutar njih život sitnih zanatlija i trgovaca se odvija u potpuno drugom vremenu dok se samo nekoliko koraka odalte nalaze zgrade modern arhitekture,bulevari i luksuzni hoteli.

Marokansko nacionalno jelo je “kus-kus”, koje se sprema koje se sprema sa različitim vrstama mesa i sedam vrsta povrća dok je nacionalno piće čaj od mente.

PROGRAM PUTA:

1. Dan 13.10.2015. BEOGRAD –BARSELONA

Skup putnika na aerodromu “Nikola Tesla”, u Beogradu 2 sata pre poletanja aviona (vreme leta će biti saopšteno naknadno). Čekiranje za let za Barselonu. Po dolasku u Barselonu transfer do hotela. Noćni izlazak u grad i razgledanje centra grada –pešačka tura.Povratak u hotel.Noćenje.

.

2. Dan  14.10.2015. BARSELONA– MARAKEŠ

Doručak.Napuštanje hotela u Barseloni.Transfer do aerodroma. Let za Marakeš u prepodnevnim časovima. Dolazak u Marakeš „Zemlju bogova”, transfer do hotela, smeštaj u sobe. Popodnevni obilazak grada peške - jednog od najprometnijih trgova u celoj Africi - Đema el Fna gde trgovci iznose robu, gde se žonglira užarenim loptama, pleše, svira uz pratnju majmuna, zmija… Obilazak Baadi palate, odaja sa zanimljivim stilovima, grobnice Saadena, džamije Jutabija i La Menara- najvećeg i najpopularnijeg vrta. Povratak u hotel.Noćenje.

3. Dan  15.10.2015. MARAKEŠ
Doručak. Slobodan dan za uživanje u Marakešuili odlazak u restoran Bo Zi.

Posebnost ovog restorana je divan vrt - kombinacija malog jezera, egzotičnog vrta i peska. Vrtom dominiraju palme, kaktusi, baklje i vatra, a oko tih stolova za večeru

nalaze se "baldahini" s "foteljama" za izležavanje. U večernjim časovima fakultativni  odlazak na šou u Chez Ali, koji je udaljen od centra grada oko 20 minuta vožnje taksijem. Ogroman prostor sastoji se od peščanog terena (veličine otprilike jednog fudbalskog igrališta), a oko njega se nalaze šatori (nisu na pesku), u kojima su stolovi za večeru. Po dolasku vas dočekuju muzičari i plesači iz svih krajeva Maroka, koji tokom večere obilaze sve šatore i stolove i plešu i pevaju.Nakon večere, oko 23 sata, svi gosti se premeštaju oko terena, gde počinje šou. Ratnici na konjima izvode bravure, zatim nastupaju svirači i plesači, a na kraju trbušna plesačica. Posle nje ratnici ispaljuju počasne plotune iz kubura, a šou se završava vatrometom.Veoma zanimljivo i sve u tipičnom arapskom stilu.Povratak u hotel.Noćenje.

 

4. dan16.10.2015. MARAKEŠ – ESAUIRA

Doručak. Fakultativni izlet do prelepog grada Esauira, koji se nalazi na obali Atlantika. Ovaj grad je pod zaštitom UNESCO-a od 2001.godine. Na berberskom jeziku ime grada znači „zid“ a ime je dobio po nekadašnjem utvrđenju koje je okruživalo grad. U ovom gradu su snimani brojni filmovi, a najpoznatiji su „Otelo“ (1952), „Nebesko kraljevstvo“ (2005) i „Aleksandar“ (2004). Povratak u Marakeš.Noćenje.

5. dan17.10.2015. MARAKEŠ – ATLAS

Doručak. Fakultativni izlet na Atlas. Pentranje, spuštanje, prelepi pejzaži, obilazak sela Asna, traganje za berberskim naseljima... Povratak u Marakeš.Noćenje.

6. dan18.10.2015. MARAKEŠ – KAZABLANKA

Doručak.Fakultativni izlet za Kazablanku. Doručak, celodnevni fakultativni obilazak čuvene Kazablanke, obilazak džamije Hasana II i čuvenog Rikof kafe (u kome je sniman film „Kazablanka“ iz 1942.), Medine – najstarijeg dela grada sa načičkanim radnjama. Povratak za Marakeš.Noćenje.

 

7. dan19.10.2015. MARAKEŠ – RABAT

Doručak. Fakultativni izlet za  Rabat. Grad koji su Francuzi početkom veka odabrali za administrativni centar zemlje i ukrasili ga trgovima, parkovim i građevinama po ugledu na francuske gradove.Po dolasku razgledanje marokanske prestonice: veličanstveni mauzolej Mohameda V, arapski lokalitet oko kule Hasan, diplomatska četvrt Mešuar sa kraljevskom palatom, stara kapija Bab Ruah. U večernjim časovima povratak u Marakeš.Noćenje.

 

8. dan20.10.2015. MARAKEŠ – VODOPADI OUZOUD

Doručak.Fakultativni odlazak do najvećih vodopada Afrike – Ouzud. Njihova visina je 110 m(Viktorijini vodopadi 108m).Na vodopadima se možete kupati, često videti dugu, prošetati okolnim berberskim selima sa najstarijim maslinjacima… Na ovom mestu majmuni slobodno šetaju pored, pa se možete poigrati sa njima, staviti ih na ramena i napraviti neke od najboljih fotografija. U večernjim časovima povratak u Marakeš. Noćenje.

9. dan21.10.2015. MARAKEŠ - AGADIR

Doručak. Fakultativni odlazak u mesto Agadir- poznato letovalište na obali Atlantika. Celodnevno uživanje na plaži. Povratak u Marakeš. Noćenje.

10. dan22.10.2015. MARAKEŠ - FES

Doručak.Mogućnost fakultativnog obilaska grada Fes koji je ssnovan neposredno po doseljavanju Arapa na teritoriju Severne Afrike i Španije, Medina Fes el-Bali (Stari Fes) je najveći islamski srednjevekovni grad na svetu. Ma koliko se pripremali za posetu ovom mestu, sigurno ćete biti iznenađeni. Uske, krivudave uličice, bazari, prodavnice na svakom koraku, restorani, radionice, džamije, teološke škole, veliki broj radionica za bojenje i štavljenje kože, znamenitosti, zvuci i mirisi. Magarci i mule su i dalje glavno prevozno sredstvo, ali tu su i antene za mobilnu telefoniju i satelitske antene pa se sa pravom možete zapitati u kom se veku nalazite. Povratak u Marakeš u kasnim večernjim časovima.Noćenje.

 

11. dan23.10.2015. MARAKEŠ

Doručak.Napuštanje hotela.Slobodno vreme za šetnju po Marakešu. Pozdravljanje sa ovim prelepim gradom. U kasnim večernjim časovima transfer do aerodroma i čekiranje za let za Barselonu dva sata pre poletanja aviona.

 

12. dan 24.10.2015. BARSELONA - BEOGRAD

Ponoćni let za Barselonu. Let za Beograd u podne. Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.Kraj ovog lepog putovanja.

ULTRA FIRST MINUTE CENA :  EUR

Nakon 20.08.2015.cena se uvećava za eur

ARANŽMAN OBUHVATA:
- avio karte na relacijima Beograd-Barselona-Marakeš-Barselona-Beograd (povratna karta)

- prtljag  do 23 kg težine

- ručni prtljag do 10 kg dimenzija 50x40x20cm

- 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 2* ili 3* u Barseloniu 1/2 i 1/2+1 sobama

- 9 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Marakešu  u 1/2 i 1/2+1 sobama

- pešačka tura kroz centar Barselone (nije organizovan transfer do centra)

- pešačka tura kroz centar Marakeša (nije organizovan transfer do centra)
- usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
- troškove organizacije putovanja


ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- individualne troškove
- medjunarodno putno zdravstveno osiguranje ( 1 eur dnevno )

- fakultativne izlete za Rabat, Kazablanku ,Atlas, Essaouir-a, Chez Ali, Ouzoud, Agadir, Fes ( cena fakultativnih izleta biće nakadno saopštena )

- Marokansku vizu  25 eur

- ulaznice za muzeje i kulturno istorijske spomenike

- avionske takes 45 eur

NAČINI I USLOVI PLAĆANJA:

- GOTOVINSKI - uplata avansa u visni od 300 eur ostatak se plaća najkasnije do 20.09.2015.godine

 

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Smeštaj će biti u nekom od dole navedenih hotela ili sličnim:
Barselona /Španija/ - IBIS BUDGET AEROPUERTO BARCELONA VILADECANS**
 www.ibisbudget.com 
Marakeš/Maroko- HOTEL ALIwww.hotel-ali.com

-HOTEL CECILwww.djemaaelfnahotelcecil.org

 -HOTEL RIAD AMSSAFAH CHAMBREwww.chambres-hotes.fr/chambres-hotes_riad-amssaffah_marrakech_h499720_en.htm

Svaka soba u hotelu ima tuš/wc.Tačno ime hotela biće naknadno saopšteno. 

 

OPŠTE NAPOMENE:
- kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija-prevoznika (www.vueling.com)

- kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa

- cene aranžmana koje uključuju low cost letove podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife  i putniku se potvrđuje cena aranžmana

- agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije

- agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće ( transfer se može vršiti autobusom, mini busom, vozom, metroom)

 

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ:
- u smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00 časova. Svaki hotel ima restoran.Svaka soba ima Tuš/WC.

- usmeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
- objašnjenje: kontinentalni švedski sto - manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
-  pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
- organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
- neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)

 

NAPOMENE VEZANE ZA AUTOBUSKI PREVOZ:

U AUTOBUSU - VI STE ČLAN GRUPE, MOLIMO POŠTUJTE GRUPU - GRUPA ĆE POŠTOVATI VAS!

- u autobusu je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja. Sva deca preko dve godine obavezno imaju svoje sedište. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir  starija lica, porodice sa malom decom, trudnice. Putnik će prihvatiti  sedište koje mu agencija dodeli

- agencija određuje mesto polaska, mesta za pauze i njihovu dužinu

- za zaboravljene stvari agencija kao prevoznik ne odgovar. Zbog vaše bezbednosti, pridržavajte se uputstava pratioca grupe.Posada autobusa je odgovorna za tok i bezbednost vašeg putovanja, pustite ih da neometano rade svoj posao. Ako imate primedbe na njihov rad obratite se pratiocu ili agenciji, nikako vozaču, nervozan vozač nije dobar vozač

- putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca

 

NAPOMENE VEZANE ZA VIZE I VIZNI REŽIM:

-putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje

- za dokumentaciju za Marokansku vizu raspitati se u agenciji

- agencija nije ovlašćena da ceni valjanost putnih i drugih ispava

- agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize  i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Oštim ulsovima putovanja. putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

- agencija ne garantuje dobijanje vize

- putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise , preporučujemo da se informišete na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije www.mfa.gov.rs

 

 

PROVERITI U AGENCIJI KOJI JE POSLEDNJI ROK ZA PRIJAVU !!!
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20 PUTNIKA

OTKAZ  PUTOVANJA JE NAJKASNIJE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
Organizator zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije   OTP 93/2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata


rent a car beograd iznajmljivanje automobila

Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 29

Danas: 29

Juče: