MAROKO 

 

MAROKO

 PUTEVIMA DREVNOG AFRIČKOG KRALJEVSTVA

avionom, 8 dana polazak u petak 11.10., povratak u petak 18.10.2019.

8 dana u SPA resort hotelu 4****

          Marakeš - Rabat -  Kazablanka – Essauira- Ouzud vodopadi

 

DAN 1. petak, 11.10./  MARAKEŠ

Okupljanje putnika na parkingu u Beogradu i transfer turističkim autobusom do aerodroma u Budimpešti.  Prijava za let, pasoška kontrola, let za Maroko.  Sletanje na aerodrom u Marakešu, ukrcavanje u autobus, transfer do hotela.  Smeštaj u spa resort hotel u Marakešu. Sastanak sa vodičem. Odmor. Noćenje.

 

DAN 2. subota 12.10. /  MARAKEŠ

Doručak. Slobodno vreme za odmor uz sadržaj resorta (otvoreni, zatvoreni bazen, spa program, tereni..) ili poludnevno fakultativno razgledanje Marakeša sa vodičem, grada kogajoš nazivaju – „Crvenim gradom“, jer su po pravilu sve građevine u prošlosti bojene ili zidane crvenom. Ulazak u grad kroz jednu od karakterističnih 12 do danas očuvanih kapija, šetnja najupečatljivijim delom, Medinom – starim gradom uvršćenim na listu svetske baštine UNESCO-a. Prolazak pored jednoog od najlepših minareta, Kutubija, visoke 70m, koja će nam služiti i kao orjentir, jer se vidi iz mnogih delova grada. Obilazak grada se završava na velikom centralnom gradskom trgu Jemaa-el-Fna, koji se u kasnim popodnevnim časovima pretvara u  pravi vašar sa svim i svačim što predstavlja Maroko - uličnim trgovcima, krotiteljima majmuna, zmija, gutačima vatre, pozorišta na otvorenom, kao i restorana na otvorenom, koji nude specijalitete marokanske kuhinje, ili pak tradicionalne slatkiše, sveže sokove od raznog južnog voća, baklave, ratluke..... Slododno vreme u centru grada, organizovan povratak u hotel. Noćenje.

 

DAN 3. nedelja 13.10. /MARAKEŠ

Doručak. Slobodno vreme ili moguć fakultativni obilazak nekih od najznačajnijih palata u Marakešu. Odlazak do romantične Menare, carske bašta iz 12. veka, potom čuvene Mažorel bašte, koju je projektovao francuski slikar Žak Mažorel, a koji se 1919 godine i doselio ovde, čiji je atelje pretvoren u muzej.  Iv Sen Loran, veliki modni dizajner,je bio opčinjen ovim mestom, otkupio ga, obnovio, a posle smrti i kremacije, njegov pepeo je prosut po baštama Mažorel, po kako se veruje njegovoj poslednjioj želji. Sledi obilazak Bahia palate, velikog imanja na 8.000km2, koja nosi ime po jednoj od vezirovih žena, a unutar zidina- harem, brojni paviljoni, mermerni pod i raskošni mozaici, dopuniće sliku o nekada raskošnom dvorskom životu.Slobodno vreme u centru za šoping….povratak u hotel. Noćenje.

 

DAN 4. ponedeljak 14.10./ KAZABLANKA-RABAT

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili individualno istraživanje turističke prestonice Maroka, Marakeša, ili fakultativni izlet za Kazablanku i Rabat. Rani jutarnji polazak, vožnja autoputem do prestonice Maroka, Rabata (320km), koji sada svojim brojnim avenijama, vrtovima i rezidencijalnim četvrtima podseća na jednu vrstu „arapskog Pariza“. Razgled grada: kraljevska palata i vrata Mechoaur-gradske zidine-Hassanov toranj, simbol Rabata-mauzolej kralja Muhameda V-Kasbah Oudaya, gradskog  utvrđenja. Kraća vožnja do Kazablanke (80km). Po dolasku panoramski razgled grada sa stručnim vodičem: glavna pijaca, rezidencijalna četvrt Anfa-džamija Hasana II, jedna od najvećih islamskih verskih građevina sveta (razgled spolja),  Rick's Cafe- inspiracija za kučltni film „Kazablanka“, Kraljevska palata, Trg Muhameda V,  obala Ain Diab, avenija i šetalište uz obalu Atlantskog okeana. Pauza za ručak, polazak u kasnim popodnevnim časovima za Marakeš. Dolazak u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

 

DAN 5. utorak 15.10./ AGAFEY PUSTINJA & BERBERSKA SELA

Doručak. Slobodan dan za obilazak, istraživanje Marakeša ili fakultataivni izlet za Agafey pustinju & berberska sela. Vožnja živopisnim predelima, krajolicima tradicionalnih berberskih sela, spektakularnim planinskim pejzažima i doline Imlil, podnožjem Atlas masiva. Vožnja preko sela Tnirt, Ouled Mtaa, gde je oragnizovan ručak u tradicionalnom berberskom domaćinstvu. Pauza za degustaciju tradicionalnog čaja od mente i šoping u seoskim sukovima, gde beriberi iz okolnih mesta utorkom donose svoju robu. Istraživanje ovih sela u unutrašnjosti Markoa, završava se ulaskom u pustinju Agafey. Vožnja pored dina uz pauze za fotografisanje uz mogućnost jahanja kamila (uz doplatu na licu mesta). Povratak u Markeš. Slobodno vreme. Noćenje.

 

 DAN 6. sreda 16.10. / ESAUIRA

Doručak. Slobodan dan u Marakešu ili fakultativni izlet za Esauiru. Vožnja ka istoku zemlje, na kome je pored puta, jedino ovde moguće sresti koze, koje pasu gle, na drvetu. Dolazak u jednu od nekada najvažnijih luka Atlantskog okeana, ovaj šarmantni grad do danas je uspeo da sačuva visoke zidine koje su ga vekovima čuvale od napadača sa mora. Šetnja sa vodičem starim centrom ovog pitomog grada, kroz uzane ulice načičkane prodavnicama kože, keramike, ali i umetničkih ateljea, radionica, galerija...Tokom popodnevne pauze, možete uživati u nekom od brojnih restorana ili dobrih plaža. Povratak u Marakeš. Noćenje.

 

DAN 7. četvrtak 17.10./OUZUD VODOPADI

Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak Mrakeša ili fakultataivni izlet za Ouzud vodopade. Polazak autobusom nakon doručka, vožnja krajolikom crvene zemlje i bujne zelene vegetacije, boja koje i čine zastavu kraljevine Maroko. Nakon nadasve zanimljive vožnje, posle 150km pristiže se do drugih po veličini u Africi, posle Viktorijinih, upravo Ouzud vodopada. Slapovi vode koji padaju sa visine od 110m, stvaraju malo jezero, gde se tokom pauze za odmor i ručak, posetioci mogu kupati ili uživati u vožnji čamcima do samog vodopada. Pravi afrički ambijent upotpunjuje karakteristično rastinje, pitomi majmuni, koji svakodnevno dočekuju turiste na jedno od najposećenijih mesta Maroka. Povratak u popodnevnim časovima za Marakeš. Noćenje.

 

DAN 8. petak, 18.10./ MARAKEŠ

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Marakešu do polaska. Transfer grupe do aerodroma prema planiranom letu. Pasoška kontrola i prijava za let. Direktan let za Budimpeštu ili Beograd i Niša sa presedanjem. Sletanje na aerodrom, transfer do Beograda i Niša. Kraj programa.

 

 

    promo cena paket aranžmana

  649€

        cena paket aranžmana

    699 €

Aranžman je plativ na 6  mesečnih rata, od jula do decembra  2019.godine.

 

Iskazana cena aranžmana je sa uključenom aviokartom po trenutno važećoj tarifi, u momentu objave ovog putovanja!

Agencija organizator obezbeđuje aviokarte iz Budimpešte, Sofije.... direktnim ili letovima sa konekcijom.

U slučaju otkaza puta od strane putnika, na iznos aviokarte se primenjuju uslovi otkaza izabrane aviokompanije.

Promena cene aviokarte može uticati na iznos aranžmana.

Aranžman obuhvata:

* Avioprevoz – (promenjiv iznos, u momentu objave programa iznos od 190e sa aviotaksama)

* transfer grupe do aerodroma u Budimpešti (ili Sofiji),

* jedan komad većeg kabinskog prtljaga do 10kg dimenzija 55x 40 x20cm, u kabinskom prostoru

* drugi komad  manjeg prtljaga (torba, ranac), dimenzija 40 x 20 x 25cm, u kabinskom prostoru

* smeštaj 7 noćenja, u hotelu sa 4**** u Marakešu, na bazi noćenja sa doručkom,  usluga švedski sto,sobe 1/2 +1, TWC,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja, i usluge lokalnih vodiča,

* usluge turističke organizacije puta,

* transfer od aerodroma do hotela u Marakešu i povratno,

Aranžman ne obuhvata:

* troškove pribavljanja vize za Maroko 30e,

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplata u hotelu za večeru, (moguća po danu /ili za svih 7 dana)opciono na upit,

* troškove ishrane i pića van programom predviđenih polupansiona u hotelima, 

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* doplate za dodatni bagažni prtljag prtljag (do 20kg),

* doplata za predaju prtljaga (55x40x20cm kao bagažni- gde je dozvoljen transport tečnosti preko 100ml )

* obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom,

* troškove posebnih vožnji autobusom, ili ulaznice van predviđenih programom, fakultativni izleti

* ostale usluge i aktivnosti ovim programom ne pomenute.

* doplata za večeru, švedski sto,po danu –

 

Cene fakultativnih izleta

Razgled Marakeša-15€, Marakeš palate-15€, bez ulaznica, Rabat&Kazablanka-50€, Agafey pustinja&berberska sela-oko 45€, Esauira-oko 40€, Ouzud vodopadi-oko 40€

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, gotovinski, platnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti  gotovinski, platnim karticama, čekovima građana.

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje 30%  (gotovinski ili platnom karticom), a ostatak na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje 30% gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju). može se platiti na mesečne rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije, s tim da se pre puta mora isplatiti 60% a posle puta maksimalno 40%.

Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu

5 dana poslerezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno sa valutom plaćanja na dan predaje. 

Doplate na avio letu  (dodatni prtljag, osiguranje, posebna mesta u avionu ili klasa i sl.), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplata za posebne usluge  1/1 soba, 145€

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA I OPIS SMEŠTAJA:

 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Usluga u hotelima je noćenje sa doručkom, švedski sto.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u smeštajnim objekatima, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator putovanja ne može u popunosti da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).
 • Smeštaj je u dvokrevetenim, ili dvokrevetnim sobama sa pom.ležajem za treću osobu. Jednokrevetna soba, se rezerviše na zahtev klijenta uz doplatu, ukoliko ih hotel ima na raspolaganju  

 

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljaga na letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora. 
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .
 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasoša- najmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Maroka ili zemlje u tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Maroku
 • praksa je u Maroku ostaviti bakšiš – napojnicu nosaču kofera u hotelu, i slično
 • Program rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 

Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog dapogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2019 od 25.01.2019.god. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2019.god.  Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.) 

 •  

Organizator putovanja  licenca kat. OTP br.254 od 12.02.2010.. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije organizator sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih

 

 

 

Marakeš – Sahara – Esauira –  Kazablanka

9 dana / Siguran polazak!

 

14.10.-22.10.2019.

28.02.-07.03.2020.

06.03.-14.03.2020.

03.04.-11.04.2020.

17.04.-25.04.2020.

01.05.-09.05.2020.

 

Maroko – na sudaru Evrope i Afrike! Ova ponosna zapadna kraljevina (kako glasi prevod arapskog naziva) vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Zemlja na sudaru kultura dva kontinenta, jedinstvene tradicije, Berberskih plemena, neverovatne istorije i vrhunca moći kada je vladala Iberijskim poluostrvom. Moćne dinastije iz srednjeg veka koje su ostavile neizbrisiv pečat na tlu Španije, Portugalije i severu Afrike i dalje evociraju uspomene na slavna vremena. Moderni gradovi i luke, nastali pod uticajem Evrope, samo su dodatno ulepšali sve ono što Maroko ima u ponudi: moćni snegom prekriveni Atlas, mistične gradove, opuštajuću atmosferu Atlantika. Nikada kolonijalizovan, pod kratkim francuskim protektoratom, Maroko je danas  jedna od najvećih tajni turizma. Očekuje nas kraljevska prestonica Marakeš, crveni grad, pustinjski biser, glamurozan i mističan pun kontrasta. Ova urbana metropola u kojoj su živeli Aristote Onazis, Iv Sen Loran, Tenesi Vilijams, Orson Vels i mnoge druge poznate ličnosti i danas privlači svetske zvezde, glamur Holivuda i francuski crème de la crème. Staro gradsko jezgro – Medina, opasana srednjevekovnim zidinama, unutar kojih se nalaze mnogobrojne palate, džamije i spomenici, mami turiste pričama iz 1001 noći, dok u večernjim satima moderni Gueliz preuzima primat. Dalje nas očekuje odmor na okeanu i uživanje u morskim specijalitetima, kao i sjajan shopping u Esauiri, najboljem mestu za kajt surfere u čitavoj Africi. Na kraju odlazimo u Agadir, po još sunca, prelepih plaža i dobre klope.

 

Plan i program puta :

1.dan: Beograd – Budimpešta – Marakeš

Sastanak grupe na dogovorenom mestu. Transfer do obližnjeg aerodroma – Budimpešta. Let za Marakeš. Po sletanju u Marakeš, transfer do riada/hotela. Slobodno vreme za odmor i pripreme za prvi dodir sa gradom. U večernjim satima odlazak do trga Jemaa-El -Fnaa, najvećeg trga Afrike, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Mogućnost organizovanja zajedničke večere u nekom od brojnih lokalnih štandova sa hranom (po kojima je trg poznat) – svi ukusi Maroka na jednom mestu… Noćenje.

2.dan: Marakeš

Nakon doručka krećemo u fakultativni obilazak znamenitosti starog grada – medine: džamija Kutubija, iz XII veka, poznata kao arhitektonski uzor za sve džamije građene u Maroku; Saadinske grobnice sakrivene iza Mulaj Jazidove džamije, poznate po fantastičnom enterijeru urađenom u otmenom kararskom mermeru; Baadi palata – građena po uzoru na Alhambru, nekada najraskošnija, danas gotovo u ruševinama, dočaraće vam moć i sjaj Saadinske sultanske dinastije; palata Bahia – najlepše sačuvano marakeško zdanje iz doba marokanskog sultanata, u kome neretko rođendane slave zvezde iz sveta šuobiza, poput Šon Kombsa aka Paf Dedija; Medresa Ben Jusef, nekada najpoznatija verska škola u Marakešu, koja datira iz XII veka… sve vreme prolazimo uličicama i sukovima (tržnice) medine, istražujemo berberske rukotvorine, tekistil, začine, zanatlijske radnje… pauza za ručak i predah. U popodnevnim satima odlazimo u skriveni raj u novom delu grada (Gueliz)– Majorel bašte, čudesno delo pejzažne arhitekture u kojem je živeo i stvarao čuveni Iv Sen Loran. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan: Marakeš – Kasablanka

Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Kazablanke (ranojutarnji polazak). Kazablanka je kosmopolitsko srce Maroka i njegov glavni atlatski centar, kao i najveći grad države. Elegantne prodavnice i živahni kafići zajedno sa Art Deko vilama i tradicionalnim sukovim (tržnicama) čine Kazablanku izuzetno zanimljivim gradom. Moderna Kazablanka je mesto gde se Zapad sastaje i koegzistira sa arapskim tradicijama. Obilazimo grad, kupujemo suvenire, pravimo fantastične fotografije… Slobodno vreme do polaska za Marakeš. Vožnja traje oko 3h u jednom pravcu. Po povratku slobodno vreme. Noćenje.

4.dan: Marakeš (izlet Visoki Atlas i Sahara / 1. dan)

Slobodan dan. Vreme za šoping, gubljenje po sukovima, bazarima, nabavljanje začina, uživanje u hamamu, istraživanje Gueliza i medine. Mogućnost fakultativnog odlaska na dvodnevni fakultativni izlet – jahanje kamila u Sahari i obilazak Visokog Atlasa – prolaz kroz magični Visoki Atlas i najvišu putnu tačku u Maroku – Tizi n’Tička. Jahanje kamila do berberskog pustinjskog kampa, noćenje u velikim šatorima – poput šatora iz 1001 noći (jedinstveno iskustvo, gde će nam berberi svirati i kuvati tradicionalnu kuhinju)… za sve one koji ostaju u Marakešu, možemo predložiti odlazak u luksuzni resort Nikki Beach, koji se nalazi u otmenom kvartu Palmerija. Noćenje 

5.dan: Marakeš (izlet Visoki Atlas i Sahara / 2. dan)

Neverovatna priroda, mesto spajanja pustinje i afričkih Alpa, u svakome će probuditi avanturistički duh. Posetićemo neke od starih gradova (ksarovi) i proći kroz mnogobrojna berberska sela. Vozimo se i kroz najdužu rečnu dolinu Maroka, koju pravi reka Draa – u mestu Agdez ćemo probati najbolje urme na svetu, koje dolaze baš iz ovog kraja. Posetićemo i ksar Ait Benhadu, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mesto snimanja čuvenih filmova poput Lorens od Arabije, Isus Nazarećanin, Gladijator itd… živopisni krajolici smenjivaće se munjevitom brzinom pred našim očima. Povratak u Marakeš u večernjim satima. Noćenje.

6.dan: Marakeš

Slobodan dan za istraživanje grada. Uživaćemo u egzotičnim ukusima lokalne kuhinje i diviti se arhitekturi. Krenite bez cilja i lutajte ulicama, izgubite se u sukovima i otkrijte sve tajne nestvarnog Marakeša. Noćenje

7.dan: Marakeš

Slobodno vreme u Marakešu ili vam predlažemo dvodnevni fakultativni izlet do Esauire. „Biser Maroka“ , beli grad i luka na obalama Atlantika očaraće nas posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Smeštaj u riad/hotel. Odlazimo na plažu i uživamo, a u popodnevnim satima šetamo unutar zidina starog grada. Jedinstvenost Esauire je ta da se obala, usled čudnog delovanja struja tokom noći menja, pa plaža svakog dana izgleda drugačije, a tu je i čuveni vetar, alize, koji privlači veliki broj kajt i vindsurfera! Slobodno vreme za obilazak medine, galerija i umetničkih radnji, po kojima je grad nadaleko poznat. Noćenje.

8.dan : Esauira – Marakeš 

Nakon doručka odlazimo u neku od lokalnih kooperativa za preradu argana, koji prirodno raste samo u Maroku – razgledanja procesa pravljanja kozmetičkog i jestivog ulja, kupovina najkvalitetnijih organskih proizvoda od argana… Nakon obilaska transfer do aerodroma u Marakešu. Let za Milano, konekcija avionom iz Milana do Temišvara…Transfer do Beograda.

9.dan : Budimpešta – Beograd

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 


SMEŠTAJ :

Marakeš: Riad – nalazi se u širem centru Marakeša, na 15 min pešice od centra grada (800m). Sobe su jednostavne ukrašene tradicionalnim marokanskim detaljima-  1/2, 1/3, 1/4 i 1/5, svaka sa sopstvenim kupatilom. Smeštaj se nalazi u blizini šoping zone grada kao i sa mnoštvom restorana i kafića.

 

 

 

 

CENA PROMO PAKET ARANŽMANA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

799 699€

 


 

 


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 200€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

 

Aranžman obuhvata :
-Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta- Beograd

-Avio prevoz (Budimpešta – Marakeš – Budimpešta) sa uključenim svim taksama i ručnim prtljagom od 7 kg
-Sve transfere po programu putovanja
-7 noćenja u Marakešu u Rijadu (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

 

Aranžman ne obuhvata :
-Vizu za Maroko i uslugu viziranja 25 eur (podložno promeni)
-Doplatu za prtljag (oko 80€)

-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje

 

 

Organizator putovanja licenca otp 615/2010

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 468

Danas: 468

Juče: