Berlin 2020.

 

 

 

 

 

Berlin je glavni, a i najveci grad Nemačke. Od trgovačkog centra u 13. veku do moćnog evropskog grada 21. veka, Berlin je prošao turbulentni period razvoja, obeležen velikim kulturnim i istorijskim dogadjanjima koja su ga definisala kao dinamičan i kreativan grad, pravo srce moderne Nemačke. Istočni deo Berlina je za mnoge turisticki najzanimljiviji, posebno memorijalna East Side Gallery – oko kilometar dug ostatak berlinskog zida, oslikan sa 106 slika različitih svetskih umetnika. Tu je i nezaobilazan Aleksanderplatz sa TV tornjem sa koga se pruža predivan pogled na čitav grad. Veličanstvene kulturne institucije, bogati muzeji, raskošna pozorišta i operske kuće, moderni restorani i brojni barovi, uvek pune diskoteke čine Berlin neodoljivom metropolom.

 

  

 

 

 

OBILASCI:Berlin – Lajpcig – Potsdam – Drezden

 

 PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 17:00 časova saperona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulicei iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 18:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa).  Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim pauzama.

2. dan BERLIN

Dolazak u Berlin. Panoramski obilazak grada: Berlinski zid sa umetničkim delima (istočna strana), Aleksandrov trg sa televizijskim tornjem, OstBanhof sedište (železnička stanica nekadašnjeg istočnog Berlina), četvrt Sv. Nikole, ostrvo muzeja, Berlinska katedrala, avenija Unter den Linden, Brandeburška kapija – ponosni simbol nekadašnje prestonice nemačkog carstva, Reichstag – nemački parlament, Fridrihova ulica.

U zapadnom Berlinu: zgrada nemačke vlade, Tiergarten, Postdamer Platz, Kunstforum – Berlinska filharmonija, dvorac Šarlotenburg, Kudumm ulica (najlepša i najekskluzivnija ulica u Berlinu), Čekpoint Čarli (nekadašnji najpoznatiji graničniprelaz između istočnog i zapadnog Berlina), Gendarmenmarkt, Leipziger Strasse… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan BERLIN – LAJPCIG – BERLIN

Doručak.Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska doLajpciga. Grad je smešten na istoku Nemačke i najveći je grad savezne pokrajine Saksonije. Lajpcig se nalazi na listi 70 najpoželjnijih svetskih gradova za život i jedna je od deset najpopularnijih turističkih destinacija na listi New York Times-a. Ovo je jedan od najznačajnijih ekonomskih centara Nemačke. Panoramski obilazak: Železnička stanica je jedna od atrakcija grada jer je najveća železnička stanica u Evropi, Univerzitet muzike i pozorišta Felix Mendelssohn, Gradska kuća, Bahov muzej i crkva Svetog Tomasa, Crkva Svetog Nikole... Slobodno vreme. Povratak u Berlin. Noćenje.

4. dan BERLIN – POTSDAM – BERLIN – VOŽNJA BRODOM NA RECI ŠPRE

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Potsdama. Nalazi se u blizini Berlina, čuven je po letnjoj rezidenciji kralja Frederika Velikog. Panoramski obilazak prestonice savezne države Brandenburg: dvorac Sanssusi (nije predviđen grupni ulazak) – letnja rezidencija, palata Sesilienhof (nije predviđen grupni ulazak), most Gilenike (mesto razmene špijuna tokom Drugog svetskog rata), holandske opštine, nove palate...Slobodno vreme. Povratak u Berlin.Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom na reci Špre – pogled na Berlin iz jednog sasvim drugog ugla.Noćenje.

5. dan. BERLIN – DREZDEN  – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Drezden - jedan od najlepših nemačkih gradova koji s ponosom nosi epitet „Firenca na Elbi“. Obilazak Katedrale, Opere, Cvingera, Brul terase i prijatna šetnja pored reke Elbe. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šoping, koji u ovom gradu zasigurno predstavlja pravo zadovoljstvo. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima.

6. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd (na dolazne perone)u prepodnevnim časovima.                                           (Kraj usluga)

    C E N A :

Termin putovanja

Hotel 

Ukupna cena po osobi

16.04-21.04.2020.     Hotel 3*

Specijalna ponuda

155 €

 175 €
29.04-04.05.2020.      Hotel 3*

Specijalna ponuda

165 €

 185 €
22.05-27.05.2020.     Hotel 3*

Specijalna ponuda

165 €

 185 €
21.08.-26.08.2020. Hotel 3*

Specijalna ponuda

155 €

 175 € 
  02.10.-07.10.2020. Hotel 3*  

Specijalna ponuda

165 €

 185 €  
  10.11.-15.11.2020.   Hotel 3* 

Specijalna ponuda

155 €

 175 €  

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Cene iz tabele su u evrima.

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Berlinu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3*
 • obilaske prema programu: Berlin – panorama grada, Drezden
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje  za ceo period boravka
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS )

 

NAPOMENA: Svi autobuski polasci organizatora odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu ( stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 180,00 dinara po osobi .

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Potsdam – 25 € odrasli / 15 € deca
 • Lajpcig – 30 € odrasli / 25 € deca
 • Vožnja brodom rekom Špre – 20 € 

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnomsastojiodtroškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Terminifakultativnihizleta su promenljivi i zaviseodslobodnih termina polokalitetima, brojaprijavljenihputnika i objektivnihokolnosti. Fakultativniizletisuorganizovaniodstranelokalneagencije, ino-partneraOrganizatoraputovanja. Svuodgovornostprilikomizvođenjafakultativnihizletasnosiino-partner.

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:40%od cene aranžmana

 

POPUSTI:

 • decaod 0 – 2 godinebesplatno u pratnjidvepunoplatežneosobe (imajusedište u autobusu, nemajuležaj u hotelu)
 • decaod 2 – 12 godinapopust 20% u pratnjidvepunoplatežneosobe (imajusedište u autobusu, imajuležaj u hotelu)  
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ostvarujepopust 5%

  

 

SOPSTVENI PREVOZ:

 • NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ
 • pre polaskana put podići u agencijivaučer, kojimogutražitigraničnevlastiprilikomulaska u drugezemalje
 • postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

 

POLASCI IZ DRUGIH MESTA(mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

 • NOVI SAD – polazaksaparkingakodLokomotive

OSTALA MESTA – postojimogućnostusputnihulazaka i izlazakaputnikanaskorosvimbenzinskimpumpama, restoranima i motelimauzautoputBeograd – NoviSad – Horgoš (granicasaMađarskom)

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj je u Berlinu (Nemačka) u hotelima u rangu3*. Svaki hotel iz ove ponudeimarestoran, a svaka soba imatuš/WC. Smeštaj je u nekomodnavedenihhotela do popune mesta:

 

Hotel Mardin Hoppergarten 3*www.hotelhoppegarten.com

Hotel se nalazi u delu grada Hopergarten  u blizini linije gradskog prevoza, na oko 15 km od centra Berlina. Hotel poseduje restoran, bar, Wi-Fi i parking. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, telefon, TV. Doručak se služi po principu samoposluživanja

 

 

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 1. 30% prilikomrezervacije, a ostatakod 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
 2. 30% prilikomrezervacije, a ostatakod 70% u jednakimmesečnimratama, čekovima građana najkasnije do:
 • Zapolaskeod 01.01. do 01.02.2020……….………….............15.04.2020.

  Zapolaskeod 01.02. do 01.04.2020……….…………....…….15.06.2020.

  Zapolaskeod 01.04. do 01.06.2020……….…………....…….15.08.2020.

  Zapolaskeod 01.06. do 01.10.2020……….…………....…….15.12.2020.

  Zapolaskeod 01.10.2020. do 01.02.2021……………........….15.04.2021

-platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel imarestoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštajiz ove ponuderegistrovan je, pregledan i standardizovanodstraneNacionalneturističkeasocijacijezemlje u kojoj se nalazi. Opisdestinacija i smeštajadostupan je u agencijiilina web-stranici agencije
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Objašnjenje: kontinentalnišvedskisto – manjiizbornamirnica i uglavnom  je slatkidoručak. Uglavnom je zastupljenainternacionalnakuhinja
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)
 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Kod autobuskih aranžmana  predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)
 • Svaki komad prtljaga mora biti obeležen  obeleživačima organizatora sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanuminimum 4 – 8 nedeljaunapred
 • Maloletniputniciprilikomputovanjamorajuimatioverenusaglasnostroditelja
 • Svavremena u programimaputovanja su data polokalnomvremenuzemlje u kojoj se boravi
 • Putnicikojiposeduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišukodnadležnogkonzulata o uslovimakojivažezaodredišnuilitranzitnuzemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i urednoobezbedepotrebneuslove i isprave
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
 • Zbogpoštovanjasatnicapredviđenihprogramomputovanja, kaoipoštovanjavremenaostalihputnikaizgrupe, negarantujemomogućnost zadržavanja na granicikojapredstavljaizlazakizEvropskeUnije, radiovereračunaipovraćajaporezaizEvropskeUnije (TAXFREE).
 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

 

 • Molimo Vas da pažljivopročitateOpšteusloveputovanja
  • Organizatorputovanja je Turistička agencija , licenca licenca OTP br. 14/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 770

Danas: 770

Juče: