POKLONIČKO PUTOVANJE OSTRVO EGINA

SVETI NEKTARIJE EGINSKI

 

 Sv Nektarije.jpg

 

Sveti Nekatrije Eginski je grčki monah koji je bio nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine. Živeo je polovinom 19 veka a preminuo 1920 godine. Mole mu se posebno bolesnici koji boluju od kancera, raka i malignih bolesti.

Odlazi se kod njegovih svetih moštiju (netruležne kosti koje imaju blagodatan miris) u crkvu na ostrvu Egini,u manastire koji imaju česticu Svetog Nektarije Eginskog (deo svetih moštiju) ili se celivaju njegove ikone, pomazuje se osvećenim uljem Svetog Nektarija Eginskog  i svaki dan se čita Akatist i molitva Svetom Nekatriju Eginskom za isceljenje.

 

  

 

Sveti Nektarije Eginski 

 

Egina.jpg Solun.jpg

 

 

 

 

 

Vaskršnje putovanje na Eginu

 

25.04.2019. - 01.05.2019.

 

 

 

1.dan– Veliki Četvrtak

Polazak iz Beograda u 14:00 h. Lagana vožnja I usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

 

2. dan–Veliki Petak

Dolazak u Pirej. Odlazak u luku i plovidba trajektom na Eginu. Poseta manastiru Sv.Nektarija i poklonjenje Njegovim Svetim moštima.  Odlazak u Agia Marinu i smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima odlazak u glavni grad Egine i poseta Sabornom hramu gde ćemo prisustvovati večernjem bogosluženju sa iznošenjem plaštanice i čitanjem statija. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan– Velika Subota

Odlazak na Svetu Liturgiju u manastir Sv.Mine. Poseta manastiru Sv.velikomučenice Ekatarine gde se nalazi čudotvorna ikona Sv.Spiridona. Odlazak u poklonički hram Sv.Nektarija gde se nalazi kivot sa njegovim Svetim moštima. Povratak u Agia Marinu. Slobodno vreme radi odmora. U večernjim časovima odlazak na Vaskršnju Liturgiju u manastir Sv.Nektarija. Povratak u Agia Marinu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

4. dan – Vaskrs

Vaskršnji doručak. Odlazak u Perdiku, malo ribarsko mesto gde ćemo imati vremena za obilazak. Odlazak u glavni grad Eginu. Slobodno vreme. Povratak u Agia Marinu.  Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

5. dan– Vaskršnji Ponedeljak

Odlazak u manastir Sv.Nekatrija na Svetu Liturgiju. Doručak (lanč paket). Odlazak u Eginu i plovidba trajketom u luku Pirej. Odlazak u poklonički Hram Svetog Nektarija u Kamarizu, gde ćemo se pokloniti svetinji u kojoj je službovao blaženo počivši arhimandrit Nektarije Vitalis. Polazak za Eviju i dolazak u mesto Prokopi gde se nalazi poklonički hram Svetog Jovana Rusa u kome ćemo imati priliku da celivamo Njegove Sv.mošti. Odlazak u Edipsos. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

6. dan – Vaskršnji Utorak

Doručak. Odlazak u crkvu Sv.Pantelejmona gde ćemo prisustvovati Svetoj Liturgiji. Slobodn ovreme. Polazak za Beograd. Poseta pokloničkom hramu Sv.Petke Trnove gde se nalazi istoimeni izvor. Vožnja kroz Grčku, Makedoniju I Srbiju.

 

7.      dan- Vaskršnja Sreda

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

 

Cena: 199  EUR

 

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protiv vrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

Aranžman obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) prema programu putovanja
 • Evia-Edipsos,Egina-Agia Marina hotelski smeštaj  sa 3* ( ½, ½ + 1 standardnim  sobama)
 • razgledanja i obilaske po programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata

 • putno osiguranje 
 • individualni troškovi
 • doplata za 1/1 iznosi 70 eur

Način plaćanja

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja

 

 

 

Sveti Nektarije Eginski

Evia - Egina

 

15.05.2019.-20.05.2019. 

 

 

1.dan, Beograd

Polazak iz Beograda u 19:00 h . Lagana noćna vožnja i usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

 

2.dan, Evia

Dolazak u jutarnjim časovima u manastir sv. Dionisija Olimpskog i celivanje njegovih sv. moštiju. U manastiru se nalazi bogata manastirska riznica. Poseta pokloničkom hramu sv. Petke Trnove gde se nalazi istoimeni izvor na Tempima. Odlazak i plovidba trajektom na ostrvo Evija, mesto Edipsos. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

 

3.dan, Evia – Kamariza- Egina

Doručak. Odlazak u gradić Prokopi gde se nalazi poklonički hram sv. Jovana Rusa i celivanje njegovoh sv. moštiju. Odlazak u poklonički hram  sv. Nektarija u Kamarizu. Pokloniti se svetinji i održati parastos blaženo usnulom arhimandritu Nektariju Vitalisu. Odlazak u luku Pirej i plovidba trajektom na Eginu. Poseta manastiru sv. Nektarija. Odlazak u Agia Marinu i smeštaj u hotel. Noćenje.

 

4.dan, Egina

Odlazak u manastir sv. Nektarija na Svetu Liturgiju. Doručak. Poseta manastiru sv. Mine. Odlazak u manastir sv. Velikomučenice Ekaterine gde se nalazi čudotvorna ikona sv. Spiridona. Poseta glavnom gradu ostrva istoimenoj Egini. Slobodno vreme. Odlazak u Agia Marinu u hotel. Noćenje.

 

5.dan, Egina

Sveta Liturgija u manastiru sv. Nektarija. Doručak. Odlazak trajektom sa ostrva u luku Pirej i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju.

 

6.dan, Beograd

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

 

Cena: 179 EUR

 

 

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

Aranžman obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (na Egini za doručak predviđen lunch paket) prema programu putovanja sa 3*  ½, ½ + 1 standardnim  sobama  u hotelskom i apartmanskom smeštaju
 • Evia-Edipsos,Egina-Agia Marina hotelski smeštaj  sa 3* ( ½, ½ + 1 standardnim  sobama)
 • razgledanja i obilaske po programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata

 • putno osiguranje 
 • individualni troškovi
 • doplata za 1/1 iznosi 70 eur

Način plaćanja

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja

 

 

 

 

KALKULACIJA JE RAĐENA ZA NAJMANJE 30 PUTNIKA

 

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE , LICENCA OTP 06/2014.

 

 

NAPOMENA:
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 46

Danas: 46

Juče: