Ukrajina - Počajevska Lavra

 

 

                                                            

02.09.-07.09.2020.

 

OPIS

Programom je predvidjen obilazak Trojickog hrama, Uspenskog hrama i Peščarske crkve (vreme obilaska će biti dogovoreno na licu mesta sa vodičem).

Trojicki hram, u kome su rane liturgije od 6h.

Uspenski hram, u kome se nalaze dve velike svetinje: Prva je stopa Majke Božije koja se 1240.javila monasima u vidu kupine sa krivolom na glavi i žezlom u ruci i ostavila trag svog desnog stopala u kamenu iz koga je potekla lekovita voda. Ona se nalazi iza nevelike mesingane ograde, u prvoj koloni desno. Obavijena bliskošću nedostižne tajne ona je, jednom rečju, upila u sebe vrele molitve beskrajnih bujica vernika koje protiču ovde već mnogo vekova.

Iznad stope nalazi se kovčeg od čvrstog žućkastog stakla sa bronzanim poklopcem - krovom koji je sličan drvenom oltaru na kome je svilena marama. Na marami - prikaz stope Bogorodice, a iza nje na zidu izlivenom od bronze - bareljef ukrašen zlatom i srebrom sa likom javljanja Bogomajke.

 

 

 

 

1. dan - Beograd

Polazak iz Beograda u 15h. Noćna vožnja kroz Madjarsku i Ukrajinu uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan - Ukrajina / Počajevska lavra

Dolazak u Počajevsku lavru u popodnevnim časovima. Smeštaj u manastirski konak. Slobodno vreme. Večernje bogosluženje u Uspenskoj crkvi i celivanje Stope Majke Božije. Noćenje.

3. dan - Počajevska lavra 

Akatist pred Počajevskom čudotvornom ikonom Majke Božje. Odlazak u Peščarsku crkvu i celivanje sv. moštiju sv. Jova i sv. Amfilohija. Prisustvovanje Svetoj Liturgiji. Slobodno vreme (mogućnost ulaska u pećinu u kojoj se podvizavao sv. Jov). Poseta Duhovskom manastiru gde se nalaze verige sv. Nikite i kamen na kome se molio sv. Serafim Sarovski. Odlazak na manastirsko groblje i poseta grobu sv. Amfilohija. Povratak u Počajevski manastir. Noćenje.

4. dan - Počajevska lavra 

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji. Slobodno vreme. Odlazak u Kremenec (oko 25 km od Lavre) i poseta Bogojavljenskom manastiru gde se nalazi Čudotvorna ikona Presvete Bogorodice „Svih Žalosnih Radost“. Poseta manastiru sv. Ane gde se nalazi čudotvorni izvor sv. Ane. Celivanje moštiju sv. Vikentija (mogućnost pogružavanja). Povratak u Počajevski manastir. Noćenje. 

5. dan - Počajevska lavra / Počajevo

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji. Napuštanje manastirskog konaka. Polazak za Srbiju i vožnja kroz Ukrajinu i Madjarsku.

6. dan - Beograd

Povratak u Beograd.

 

 

Cena: 110 eur

 

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

 

Aranžman obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 3 noćenja prema programu putovanja u manastirskom konaku u višekrevetnim sobama
 • razgledanja i obilaske po programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata

 • putno osiguranje
 • individualni troškovi

 

Uslovi  plaćanja

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak na tri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja
 • Platne kartice ( visa, maesto, master, dina) 

 

 

 

KIJEVO PEČERSKA LAVRA – sa Počajevom

05.08.2020.-11.08.2020.

 

1.  Dan

Polazak iz Beograda u 12:00 h. Lagana vožnja kroz Srbiju, Madjarsku i Ukrajinu sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.  Dan

Dolazak u Počajevsku Lavru u jutarnjim časovima.

Obilazak manastirskog kompleksa. Odlazak u Saborni hram posvećen Uspenju Presvete Bogorodice u kome se nalazi stopa Majke Božije. Odlazak u Peščersku crkvu u kojoj se nalaze mošti Sv. Jova i Sv. Amfilohija. U nastavku odlazak u hram Svete Trojice i na samom kraju odlazak u novo izgradjeni hram Preobraženja Gospodnjeg.

Smeštaj u manastirski konak. Slobodno vreme. Večernje bogosluženje. Noćenje.

3.  Dan

Polazak za Kijev u jutarnjim časovima. Dolazak u Kijev. Odlazak u Kijevo-Pečersku Lavru i obilazak Lavre: : Saborni hram Uspenja Presvete Bogorodice, Trapezni Hram Sv. Antonija i Teodosija, bliže i daljnje Peštare (pećine sa 122 celih moštiju kijevo-pečerskih svetitelja), Hram Vozdviženja Časnog krsta. Prisustvovanje večernjem bogosluženju. Slobodno vreme u Lavri.

Smeštaj u hotel. Noćenje.

4.  Dan

U ranim jutarnjim časovima odlazak u Golosejevski manastir. Poklonjenje moštima Svete Alimpije Kijevske i Svetog Alekseja Golosejevskog. Obilazak Pokrovske crkve i Hrama živonosnog Istočnika. Odlazak u Kijevo-Pečersku Lavru na Svetu Liturgiju. Slobodno vreme u Lavri.

Odlazak u Vavedenjski manastir (Ikona Presvete Bogorodice Prizri na smirenje-pogled na smirene); mošti Svete Dimitrije i Svete Olimpijade Kijevske.

Slobodno vreme u centru Kijeva ili povratak u hotel. Noćenje.                              

5.  Dan

U ranim jutarnjim časovima odlazak u manastir Svete Anastasije Rimljanke u Žitomiru na Svetu Liturgiju. Pokloniti se svetinji u kojoj se nalazi deo moštiju Sv. Anastsaije i poklonjenje grobnici shi-igumanije Rafaile (na glasu svetosti). Polazak za Počajevo. Dolazak u Počajevsku Lavru. Smeštaj u manastirski konak. Večernje bogosluženje. Noćenje.

6.  Dan

Celivanje Čudotvorne Ikone Majke Božije Počajevske. Poklonjenje moštima Sv. Amfilohija i Sv. Jova. Prisustvovanje ranoj Liturgiji. Celivanje stope Majke Božije. Slobodno vreme. Napuštanje konaka i polazak za Beograd. Vožnja kroz Ukrajinu i Madjarsku.

7.  Dan

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

Cena: 179 eur

 

Cena  aranžmana je izražena u eur po osobi, plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja.

Aranžman obuhvata

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni,klima,audio/video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj na bazi 2 noćenja u hotelu 3* prema programu putovanja u ( ½, ½ + 1 standardnim  sobama) i 2 noćenja u manastirskom konaku
 • razgledanja i obilaske po programu
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Aranžman ne obuhvata

 • putno osiguranje
 • individualni troškovi

Uslovi  plaćanja

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak na četiri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja

 

 

 

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

 

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

 

Organizator putovanja je licenca OTP 219/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 194

Danas: 194

Juče: