JERUSALIM 2019

18224718-l-990x728.jpg

 

1.MAJ - PRAZNIČNA TURISTIČKA KRUŽNA TURA

6 dana - polazak utorak, 30.04.2019, povratak nedelja, 05.05.2019.

 

Jerusalim – Vitlejem - Galilejsko jezero - reka Jordan— Nazaret -  Jerihon - Mrtvo more

 

DAN 1. ponedeljak, 29.04.,  TRANSFER DO AERODORMA

Transfer u kasnim večernjim časovima turističkim autobusom ili minibusom ka Sofiji, Budimpešti ili Temišvaru (zavisno od izabrane aviokarte i želje klijenta- let se obavlja sa izabranog aerodorma). Vožnja uz pauze ....

 

DAN 2. utorak, 30.04., TEL AVIV –MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE - VITLEJEM

... prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje u avion i poletanje u jutarnjim satima. Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Po sletanju ukrcavanje u autobus, kraća vožnja do drevne Jafe, na obali Mediterana, na koji se oslanja novi i moderni Tel Aviv. Kraće panoramsko razgledanje autobusom, potom vožnja do Vitlejema (oko 6okm). Nastavak programa odbilaskom najznačajnijih manastira Judejske pustinje -manastir Sv.Teodosija Velikog i Sv.Save Osvećenog gde je naš Sveti Sava dobio i doneo patericu i ikonu Bogorodice Trojeručice. Smeštaj u hotel. Večera. Odmor. Noćenje.

 

DAN 3. sreda,01.05., REKA JORDAN-GORA KUŠANJA-MRTVO MORE - GERASIM JORDANSKI

Doručak. Odlazak do Jerihonske oblasti, do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju. Obilazak obližnjeg grada Jerihona- nezvanično najstarijeg grada na svetu! Pauza za individualno razgledanje ostataka drevnog grada sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Mogućnost kupovine suvenira i proizvoda sa Mrtvog mora u restoran oazi u podnožju Jerihona. Poseta Gore Kušanja gde se danas nalazi  man.Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 15-20 pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Za kraj programa sledi odlazak na Mrtvo more i tačke najveće depresije, tj. najniže tačke na svetu u odnosu na nivo mora, gde i neplivači mogu da plivaju. Pauza za odmor i kupanje na plaži. U povratku, u popodnevnim časovima usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi. Večera. Noćenje.

 

DAN 4. četvrtak, 02.05., NAZARET- KANA - GORA BLAŽENSTAVA – GALILEJSKO JEZERO

Rani doručak, ukrcavanje u autobus i polazak grupe na celodnevni prvomajski izlet u Galileju. Vožnja do Nazareta i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Put vodi dalje do Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom silazak do obala Galilejskog jezera, obilazak Kapernauma potom pauza za ručak. Preporučujemo ribu Sv. Petra, koja se tradicionalno sprema na Galilejskom jezeru ili neki od nacionalnih specijaliteta. Mogućnost vožnje brodićem po jezeru, koji je replika brodica iz Hristovog vremena. Dolazak u hotel u večernim časovima. Večera. Noćenje.

 

DAN 5. petak, 03.05., VITLEJEMSKA PEĆINA - JERUSALIM - VIA DOLOROSA - HRAM VASKRSENJA

Rani odlazak u Vitlejemsku pećinu nad kojom se izgradi Hram Roždestva Hristovog. Povratak u hotel na doručak. Pauza za osveženje i šoping u Vitlejemu. Obilazak Polja pastira i pravoslavnog manastira, na mestu gde Anđeli najaviše rođenje Bogomladenca. Vožnja do Jerusalima i nastavak razgledanja svetinja i znamenitosti grada sa vodičem, obilaskom Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija'', mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice.....kraća pauza, potom nastavak obilaska ide Ulicom Bola znanom i kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota).....Slobodno vreme u centru za individualni obilazak svetinja i znamenitosti Svetog grada..... U kasnim popodnevnim časovima smeštaj u hotel u Jerusalimu. Večera. Noćenje.

 

DAN 6. subota, 04.05.  JERUSALIM- SION- ZID PLAČA

Doručak. Nastavak organizovanog obilaska: Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača – ostaci Solomonovog hrama, svetinja i znamenitosti Svetog grada....Slobodno vreme za individualni razgled i obilazak, posetu nekim od mnogobrojnih značajnih muzeja u Jerusalimu. Preporučujemo Muzej holokausta Jad Vašem, muzej Izraela, Muzej grada Jerusalima, Biblijski muzej.....Povratak u kasnim popodnevnim časovima u hotel. Večera. Mogućnost odlaska u Hram Vaskrsenja na ponoćnu , nedeljnu liturgiju. Povratak nakon službe.Noćenje.

 

DAN 7. nedelja, 05.05.  TEL AVIV- 

Doručak (ili rani doručak). Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za   Sofiju, Budimpeštu, Temišvar (u jutranjim časovima). Sletanje na predviđeni aerodrom. Preuzimanje prtljaga, ukrcaj u autobus i transfer ka Novom Sadu, Beogrdu, Nišu i ostalim gradovima u Srbiji. Vožnja uz pauzu za osveženje i granične formalnosti. Dolazak u popodnevnim časovima na mesto polaska. Kraj programa.

 

 

         cena aranžmana

  389€

+ Avio karta-zavisno od momenta rezervacije

 

Aranžman obuhvata:

* prtljag, uključen u cenu (veličina, težina i broj komada prtljaga i težina zavisi od kompanije i cene)

* smeštaj 3 noćenja u hotelu  sa 3***  ili 4**** u Vitlejemu, u sobama, 1/2 ili 1/2 +1, TWC,

* smeštaj 2 noćenja u hotelu  sa 3***  ili 4**** u Jerusalimu, u sobama, 1/2 ili 1/2 +1, TWC,

* ishranu u hotelu na bazi pet (5) polupansiona na bazi švedskog stola,u planiranim hotelima,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* prevoz  autobusom ili mini atobusom turističke klase, po programu, 

* organizovanje programskih obilazaka tokom boravka

 

Aranžman ne obuhvata:

*Avio prevoz

* doplatu za ulaznice, transfere, napojnica za hotele i vozače, angažovanje autobusa u ukupnom iznosu= 127$

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplate za veći prtljag (po cenovniku izabrane aviokompanije),

* transfer do aerodroma i povratno, po programu,

* transfer iz drugih gradova Srbije do aerodroma (moguć uz doplatu, vidi opis „transfer do aerodroma“)

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* troškove pribavljanja Gramate- jerusalimske patrijaršije (potvrda o pokloničkom putovanju u Svetu zemlju)= 5€

* fakultativni ručak i vožnja brodom na Galilejskom jezeru - cena oko 25$

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim  karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim  karticama, čekovima građana.

 

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 8 jednakih mesečnih rata (novembar 2018- jun 2019), deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

Napominjemo da je cena avio karte promenjiva!

Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapanijama  Wizzair iz Sofije, Budimpešte,Temišvara.Organizator  organizuje transfer iz Niša (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad uz doplatu.

NAPOMENA: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika,na dinarsku deo(iznos aviokarte), primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija. Na devizni deo aranžmana, primenjuju se Opptu uslovi organizatora putovanja 

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje. 

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, posedna soba), moguća na upit.

Doplata za prtljag, za kompaniju Wizzair: bagažni do 23kg staje 120€  (kabinski 50x 45 x20 do 10kg je uključen u cenu)

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje  je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru  Vitlejema i Jerusalima
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih    
  • objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

OPIS  SMEŠTAJA - HOTELA:

 • Hotel Manoli Plaza 3***+,( http://manolyplaza.com). Ovaj potpuno nov, modernan hotel nalazi se u Vitlejemu, u blizini Pastirskog polja. Udaljen oko 12km od Jerusalima. raspolaže moderno uredjenim sobama, restoranom, barom.
 • Doručak i večera švedski sto.
 • Hotel National, 3***+,( u Jerusalimu, na oko 300m od zidina Svetog grada Jerusalima, i Damaskus kapije. Sve sobe TWC.
 • Doručak i večera švedski sto. Hotel raspolaže restoranom, lobybarom, recepciom (24h).

 

OPIS  TRANSFERA DO AERODROMA:

 • Transfer do aerodorma NIJE uračunat u cenu aranžmana.  Transfer se obavlja modernism turističkim mini autobusiam ili autobusima. Cena zavisi od broja putnika (uobičajena cena organizovanog povratnog transfera Budimpešta 45€, Sofija 35, Temišvar 25€)

 

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

Proverite važnost pasoša – istek putnog dokumenta ne sme biti kraći od 3 meseca od datuma povratka.

Proverite blagovremeno dozvoljene dimenzije, težinu i sadržaj vašeg prtljaga po uslovima avioprevoza.

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU odnosno ulaska u Izrael i u tom slučaju se ovakav slučaj  tretira kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu recepcionaru, prevozniku, vodiču (1-3 dolara po osobi i po danu)
 • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 

Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

 

Organizator putovanja  licenca OTP br.254. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije organizatora, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 1675

Danas: 1675

Juče: