JERUSALIM  2020

 

 

 

VASKRS U JERUSALIMU,

KRUŽNO PUTOVANJE U SVETOJ ZEMLJI

 

8 dana - polazak 14.04.2020, povratak 21.04.2020.

 

Jerusalim - Vitlejem - Galilejsko jez. - reka Jordan— Nazaret -  Jerihon - Mrtvo more – Jafo - Tel Aviv

  

Program obilaska je prilagođen jevanđeljskim zbivanjima, iz dana u dan, tokom Stradalne sedmice. 

Dočekajte Sveti Oganj, na Vaskrs u Jerusalimu

 

DAN 1. utorak, 14.04./  LIDA PALESTINSKA- JAFA - TEL AVIV

Okupljanje putnika na aerodromu, dva časa pre leta ili raniji, noćni transfer turističkim autobusom ili minibusom do aerodroma u Budimpešti, Sofiji, Temišvaru...  (moguć let sa više aerodroma i iz drugih država). Prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje u avion i poletanje u jutarnjim satima.  Sletanje na aerodrom Ben Gurion, ukrcavanje u autobus, odlazak do obližnje Lide Palestinske, današnjeg Loda, i manastira Svetog velikomučenika Georgija gde su se nalazile njegove mošti. Nastavak vožnje do TelAvivagde obilazak počinje posetom drevnojJafi, nekada najznačajnijoj luci Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv, koji se prostire duž jedne od najlepših plaža ovog dela sveta. Vožnja ka Vitlejemu, obilazak Pastirskog polja, mesta javljanja anđela pastirima . Pauza za osveženje i ručak. Vožnja do obližnjeg Hrama Roždestva Gospodnjeg i Vitlejemske pećine (poklonjenje Vitlejemskoj Zvezdi - Mestu Rođenja Bogomladenca Isusa Hrista u Pećini). Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 2. sreda, 15.04/  NAZARET- GALILEJA –KANA GALILEJSKA- GALILEJSKO JEZERO...

Doručak. Polazak u ranijim jutarnjim časovima ka Galileju gde se Gospod i javio učenicima nakon Vaskrsenja. Vožnja dolinom reke Jordan,  do Nazareta i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Silazak autobusom do obala Galilejskog jezera, i obilazak Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom odlazak u Kapernaum.  Pauza za odmor i osveženje na obali Galilejskog jezera tokom koje je moguće fakultativno kraće krstarenje brodicama koje su replika onih iz apostolskih vremena i/ili ručak u  restoranu. Povratak u Vitlejem u kasnim popodnevnim časovima, dolazak u ranim večernjim časovima u hotel u Vitlejemu. Večera. Noćenje.

 

DAN 3. Veliki četvrtak, 16.04/ JERUSALIM-  SION -MASLINSKA GORA - GETSIMANIA

Doručak (ili doručak za poneti). Odlazak do crkve ap. Jakova u Jerusalimu na liturgiju i jedinstveni Obred pranja nogu, kada kao Gospod apostolima, jerusalimski patrijarh na kraju službe, simbolično, vrši pranje nogu svojim vladikama. Nastavak obilaska i poklonjenja svetinjama Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota). Kratka pauza. Sledi obilazak  Siona i Sobe Tajne Večere, gde je Gospod okupio učenike na Veliki četvrtak. Obilazak Mesta usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida. Nastavak jevanđelskim stazama do Maslinske Gore, odakle se pruža izuzetan pogled na Jerusalim. Obilazak mesta Judinog izdajstva, Getsimanijskog vrta, mesta Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija'', Geenske doline, Grob Presvete Bogorodice.  Povratak u hotel u večernjim časovima. Večera. Noćenje.

 

DAN 4. Veliki petak, 17.04/JERUSALIM -  ULICA BOLA (LITIJA VIA DOLOROSA)  -ČASNI KRST - EIN KEREM

Doručak (ili doručak za poneti). Napuštanje hotela i odlazak na veliku litiju koju služi jerusalimski patrijarh, koja počinje od manastira Protarion, na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu. Prolazak putem nazvanim Via Dolorosa, ili Ulica Bola, kojim je Gospod prošao na putu do Golgote. Dolazak do Hrama Vaskrsenja. Napuštanje starog grada i vožnja do zapadnog dela Jerusalima i manastira Časnog Krsta gde je raslo drvo od koga sačiniše krst na kome je Gospod raspet. Nakon toga odlazimo do rodnog mesta Sv.Jovana Krstitelja - Ruskog manastira Ein Kerem. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 5. Velika subota, 18.04/ JERUSALIM – DOČEK SVETOG OGNJA

Doručak (ili po želji, doručak za poneti). Odlazak ka centru drevnog grada Jerusalima, i onoliko koliko je moguće ka Hramu Vaskrsenja, gde svake godine, na Veliku subotu, se Blagodatni Oganj pojavljuje i pali sveće prvo jerusalimskom patrijarhu, odakle preko ruku i sveća vernika nastavlja svoj blagodatni put širom zemlje i sveta. Slobodno popodne u Jerusalimu. Povratak u hotel.  Večera. Odmor. U 23h polazak ka Hramu Vaskrenja na Vaskršnju liturgiju.

DAN 6. Vaskrs, nedelja, 19.04/ JERUSALIM – MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE- VITLEJEM - JERIHON

... nakon službe i pričesta vernika, povratak u hotel. Noćenje.

Kasni Vaskršnji doručak. Napuštanje hotela i odlazak do judejke pustinje i obilazak manastirajudejskepustinje, Sv.Teodosijai jednog od najstarijih,Sv.SaveOsvećenog, u kome je Sv.Sava srpski dobio igumansku patericu i ikone Presvete Bogorodice trojeručice. Kraća pauza za osveženje i šoping u obližnjim suvenirnicama. Vožnja do Jerihona. Smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 7. Vaskršnji ponedeljak, 20.04/ / REKA JORDAN- GORA KUŠANJA – MAN.SV.GERASIMA - MRTVO MORE

Doručak. Ukrcavanje u autobus i vožnja  do mesta krštenja na reci Jordan. Pogružavanje vernika, potom odlazak do najstarijeg grada na svetu - drevnog Jerihona. Kratka pauza u restoran –oazi, odakle sledi odlazak na  Goru kušanja, i poseta man. Sv. četrdesetice gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 15-20min pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Odlazak do Mrtvog mora i kraća pauza za odmor i osveženje, na more na kome i neplivači mogu da plivaju. Poseta manastiru sv.Gerasima Jordanskog u pustinji koji se nalazi u blizini Mrtvog mora. Povratak u hotelu. Večera. Noćenje.

 

DAN 8. Vaskršnji utorak, 21.04/ TEL AVIV – SRBIJA

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let

ka Budimpešti, Temišvaru, Sofiji...). Po sletanju transfer do Novog Sada, Beograda, Niša... Kraj programa.

 

 

cena paket aranžmana

za rane rezervacije

  1.098 €

cena aranžmana

  1.188 €

   Paket fakultativnih izleta staje 110$, plaćanje inoparteru u inostranstvu

Aranžman je plativ na 8  mesečnih rata, od decembra do avgusta  2020.godine.

 

Paket aranžman obuhvata avioprevoz, smeštaj i obilaske po programu

Agencija obezbeđuje aviokarte iz Beograda, ili po zahtevu klijenata iz Budimpešte, Temišvara, Sofije, Beča

kao i  doček/prijem gostiju iz svih krajeva sveta.

Iskazana cena aviokarte je trenutno po najpovoljnijoj tarifi,

važeća u momentu objave ovog putovanja iz Beograda kompanijom AirSerbia!

 

Aranžman obuhvata:

* Avioprevoz (uključen po trenutnoj ceni povratne aviokarte Air Serbia iz Beograda, u iznosu 428e),

* dozvoljenog prtljaga na letu, ( 8kg ručni i bagažni 23kg po dimenzijama i dozvoljenom sadržaju, shodno regulativama aviokompanije)

* smeštaj 7 noćenja, u hotelima sa min. 3* i to: (3) u Vitlejemu (2) u Jerusalimu, (2) u Jerihonu.

* usluga ishrane u hotelima na bazi polupansiona (doručak & večera), švedski sto,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* troškove ulaznica obuhvaćenih programom i napojnica za vodiče, vozače, hotelsko osoblje (obavezan u ovom delu sveta),

* usluge pratioca grupe iz agencije, tokom realizacije programa,

* usluge turističke organizacije puta,

* prevoz autobusom ili miniautobusom turističke klase, po programu, u Izraelu,

* gramata jerusalimske patrijaršije

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (oko 1€ po danu),

* doplate za dodatni bagažni prtljag (20-23kg, kod niskobudžetnih avioprevoznika),

* obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom,

* troškove posebnih vožnji autobusom, žičarom, tramvajem, ili ulaznice van predviđenih programom, fakultativni izleti

* ručak na Galileji u restoranu na galilejskom jezeru i krstarenje brodicama po Galilejskom jezeru (oko 30$)

* troškove obroka, pića van programski predviđenih, ostale usluge i aktivnosti ovim programom ne pomenute.

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po Srednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim  karticama, čekovima građana, uplatom na žiro račun agencije u zemlji ili iz inostranstva.

Plaćanje iznosa za fakulativne aktivnosti, vršio se inopartneru, po dolasku u Izrael.

Dinamika plaćanja aranžmana do polaska: Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim karticama, čekovima građana. Aranžman se može platiti na rate do polaska, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  300e na ime rezervacije, a ostatak u ratama, najkasnije 21 dan pre polaska.

 

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu

Aranžman se može platiti na i rate, delom i posle puta, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  300e na ime rezervacije , a preostali deo aranžmana na maksimalno  8 mesečnih rata (decembar  -  jul 2020. poslednja, 8. rata) deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije.

 

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao Čekove/Adm. Zabranu 5 dana poslerezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno sa valutom plaćanja na dan predaje. 

Let je organizovan komapnijom AirSerbia iz Beograda, ili alternativno na zahtev klijenta, letom sa obližnjih aerodroma (Sofija, Budimpešta, Beč...).

Doplate na avio letu  (dodatni prtljag, osiguranje, posebna mesta u avionu ili klasa i sl.), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.

Fakultataivni izleti:  Galileja 55$, Jerihon 45$, Jerusalim (Sion, Zid plača, Grob Cara Davida) 25$.

Paket svih izleta staje – 110$, i plaća se po dolasku u Izrael, inopartneru.

Minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, u slučajeg manjeg broja, moguća je korekcija ponuđene cene.

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA I OPIS SMEŠTAJA:

Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Usluga u hotelima je polupansion (doručak i večera), švedski sto.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u smeštajnim objekatima, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator putovanja ne može u popunosti da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).

Smeštaj je u dvokrevetenim, ili dvokrevetnim sobama sa pom.ležajem za treću osobu. Jednokrevetna soba, se rezerviše na zahtev klijenta uz doplatu, ukoliko ih hotel ima na raspolaganju.

* Hotel Manoli Plaza 3***+, http://manolyplaza.com  Ovaj hotel novijeg datuma izgradnje, nalazi se u Vitlejemu, u blizini Pastirskog polja. Udaljen oko 12km od Jerusalima. raspolaže moderno uredjenim sobama, restoranom, barom. Doručak i večera švedski sto.

* Hotel Jerinoh resort 3***+,   http://www.jerichoresorts.com/  Resort sa otvorenim bazenom, u Jerihonu. Hotel raspolaže restoranom, lobi barom sa terasom. Kapacitet hotela je 120 dvokrevetnih soba, i dvokrevetnih sa pomoćnim III ležajem.

*  Hotel Holy Land 3***+,    http://www.holylandhotel.com/ . Nalazi se u blizini Damaskus gate ulaza u Stari grad. Renoviran je u potpunosti  2014. godine, uređen u kombinaciji modernog i orijentalnom stila, sve sobe 1/2, ili 1/2 sa pom. trećim ležajem,  TWC sa SAT TV, fen. Veći broj soba sa terasom i pogledom na stari grad (agencija ne može da garantuje ove sobe, ali može postaviti zahtev/ upit hotelu koji može odobriti sobe sa terasom  i/ili pogledom, uz doplatu). Kapacitet hotela, je 104 sobe.

*NAPOMENA: organizator zadržava pravo da usled prebukiranosti goste grupe smesti u iste po kategoriji, a slične hotele po lokaciji i kvalitetu.

 

OPIS  TRANSFERA U ZEMLJI:

  • Transfer do aerodorma u Budimpešti , Sofiji , Temišvaru, Beču, NIJE uračunat u cenu.  Transfer se vrši modernim turističkim autobusom (ili manjim- miniautobusom do 21 mesta), zavisno od broja putnika.

 

OPŠTE NAPOMENE:

l   Iznos od 127$ klijent plaća na ime napojnica po dolasku inopartneru. Ukoliko klijent ne raspolaže dolarima - IZNOS ostaje isti i u e (127€). Preporučujemo za ovo putovanje imati dolare, kao i dolare u manjim apoenima (1,5,10...radi plaćanja u radnjama suvenira i slično).

l   Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

l   Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljaga na letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,

l   Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska.

l   Za sve informacije date usmenim,telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prost. agencije.

l   U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora. 

l   Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)

l   Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

l   Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .

l   Obaveza je putnika da proveri važnost pasoša- najmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,

l   Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje u tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.

l   Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.

l   praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu nosaču kofera u hotelu, i slično (nošenje kofera ne ulazi u cenu bakšiša i napojnica od 127$)

l   Program rađen na bazi minimum 25 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

l   Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),

l   preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 

Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog dapogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2019 od 25.01.2019.god. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018.god.  Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.) 

  •  
  • SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ BGLUCKY TRAVEL

Organizator putovanja, licenca kat. OTP br.254 od 12.02.2010.. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 3776

Danas: 770

Juče: 3006