JERUSALIM  2022

Putovanje Jerusalim 2022 

 

 

 

IZRAEL – SVETA ZEMLJA

 

<<JERUSALIM-VASKRS 2022>>

<<JERUSALIM-PRVI MAJ 2021>>

 

 

IZRAEL –SVETA ZEMLJ

8 dana - polazak 16. maja 2022, povratak 23. maja 2022.

 

Božić u Svetoj Zemlji - Vitlejem - Dobročinstvo - 2022 

Tel Aviv– Jerusalim– Vitlejem - Manastiri Judeje - reka Jordan - Jerihon- Mrtvo more - Galileja

DAN 1. ponedeljak, 16.05./BEOGRAD - TEL AVIV- VITLEJEM

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, direktan let za Tel Aviv ili raniji transfer  do obližnjeg aerodroma i let za Tel Aviv. Po sletanju, transfer do Vitlejema. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

 DAN 2. utorak, 17.05./VITLEJEM

Doručak. Program započinje po dobijanju potvrde o negativnom testu sa aerodroma. Jutarnji odlazak u Hram Roždestva Hristovog, obilazak hrama i vitlejemske pećine. Pauza uz arapsku kafu i čaj, u nekoj od pravoslavnih radnji za prodaju i proizvodnju suvenira od drveta i ikona. Nastavak obilaska, posetom najznačajnijih manastira Judejske pustinje- Sv.Teodosija i Sv.Save Osvećenog,gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Odlazak grupe u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomladenca. Večera. Noćenje.

 

DAN 3. sreda, 18.05./ NAZARET - KANA - GALILEJSKO JEZERO - JERIHON

Doručak. Polazak autobusom u ranim jutarnjim satima i odlazak na sever u Galileju. Dolazak u Nazaret, i obilazak Hrama Blagovesti. Nakon obilaska odlazak u obližnju Kanu Galilejsku, gde je Gospod na Venčanju potonjeg apostola Simona, pretvorio vodu u vino. Sledi odlazak do Galilejskog jezera,  moguća plovidba jezerom gde se podsećamo RečiHristovih.Ručak (riba Sv.ap.Petra). Obilazak nekadašnjeg grada Gospodnjeg Kapernauma. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 4. četvrtak, 19.05./ REKA JORDAN - GORA KUŠANJA - MAN. SV.GERASIMA - MRTVO MORE - JERIHON

Doručak. Napuštanje hotela, odlazak do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, na samom mestu Krštenja i Bogojavljenja. Kraća vožnja do Gore Kušanja gde se danas nalazi  man. Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za 15tak minuta pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Povratak i pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Sledi obilazak manastira Sv.proroka Jeliseja i apostola Zakheja. Odlazak na jednu od obližnjih plaža na Mrtvom Moru. Pauza za osveženje i odmor na plaži. U povratku ka hotelu usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune. Odlazak u Jerusalim. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 5. petak, 20.05./ JERUSALIM

Doručak. Odlazak autobusom  do obližnjeg manastira Časnog Krsta, podignutom na mestu gde je raslo Trojedino drvo od koga je napravljen Časni Krst. Potom odlazak autobusom na Maslinsku Goru i obilazak mesta Vaznesenja Gospodnjeg, pećine Oče Naš, gde se nalazi i predivan vidikovac sa pogledom na Jerusalim.  Spuštanje do podnožja Maslinske gore i obilazak Getsimanije, Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija'', mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice... Nastavak obilaska Jerusalima ide Ulicom Bola znanom kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota)...Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 6. subota,21.05./ JERUSALIM

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer grupe do Jerusalima. Ostavljanje stvari u hotel u Jerusalimu, kratka pauza za osveženje. Nastavak obilazak Jerusalima odlaskom na Sion, obilazak Sobe Tajne Večere, gde je Gospod okupio učenike na Tajnoj večeri. Obilazak ostataka Solomonovog hrama i Zida Plača. Obilazak Mesta usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida. Šetnja i razgled Jerusalima sa vodičem, kroz jevrejsku četvrt, do Hrama Vaskrsenja. Slobodno vreme za razgledanje, kupovinu suvenira, obilazak novog dela Jerusalima... Smeštaj u hotel. Ranija večera. Odmor. U ponoć, moguć odlazak na liturgiju u hramu Vaskrsenja… Povratak u hotel nakon službe i pričesti. Noćenje.DAN 7. nedelja,22.05./JERUSALIM

Doručak. Slobodan dan u Jerusalimu, za obilazak grada, svetinja, mnogobrojnih muzeja… Moguć poludnevni izlet za Tel Aviv, vožnja ka Mediteranu, obilazak manastira Sv.vmč.Georgija u Lodu, jevanđeljske Lide Palestinske. Obilazak drevne Jafe, nekada najznačajnije luke Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv. Panoramsko razgledanje Tel Aviva uz predah za odmor, ručak, na nekoj od čuvenih plaža Tel Aviva. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 8. ponedeljak, 23.05./JERUSALIM - TEL AVIV - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela, transfer grupe do aerodroma. Prijava za let. Let za Beograd sa presedanjem u Istanbulu.

Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. Hadžijski rastanak. Kraj programa.

 

                paket aranžman sa transferom do aerodroma            890€ 

promo 799 €

    paket aranžman bez avioprevoza     790€    

   promo 680 €

        paket aranžman – direktnim letom iz Beograda        1090€ 

  promo 990 €

Mogućnost plaćanja aranžmana na više mesečnih rata 

 

      LEGENDA:

 * paket aranžman sa transferom- transfer do obližnjeg aerodroma sa aviokartom i kabinskim prtljagom do 10kg,

 * paket aranžman bez aviokarte- aranžman bez uračunate aviokarte

 * paket aranžman direktnim letom iz Beograda - aranžman direktnim letom iz Beograda i čekiranim prtljagom do 20kg

 

Uslovi za putovanje i važne napomene:

* za putovanje NIJE neophodno imati potvrdu o primljenoj vakcini,

* rok za prijavu za aranžman je najkasnije 14 dana pre polaska,

* za putovanje je neophodno posedovati negativan PCR test, ne stariji od 72h prilikom ukrcavanja u avion

* prilikom prijave za aranžman, neophodna je kopija pasoša, koji je važeći min 6 meseci od datuma povratka, 

* prvg ana po sletanju, grupa se transferiše i smešta u hotel, do dobijanja negativnog rezultata PCR testa koji se radi na aerodromu u Tel Avivu,  nakon čega počinje realizacija programa,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama i broju posetilaca na lokalitetima, crkvama, manastirima

* moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, zbog dozvola koje izdaju nadležne službe Izraela za grupe,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

 

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi,

moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili

rezervaciju, izdaje se avio karta. 

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije. Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih

  * Mesto u avionu, rapoređuje/dodeljuje aviokompanija, ukoliko putnik nije izvršio rezervaciju/doplatu posebnog mesta/spojenih mesta.

 

Aranžman obuhvata:

 

* aviokarta na izabranom paketu iz Beograda ili sa okolnih aerodroma sa transferom (Budimpešta, Sofija, Solun), 

* smeštaj 7 noćenja u hotelima sa 3 i 4**** u Jerusalimu (2 noćenja),Vitlejemu(5 noćenja ), u 1/2, 1/2+1 sobama,

* ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera), švedski sto, u predviđenim smeštajnim objektima;

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* gramatu Jerusalimske patrijaršije,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* troškove ulaznica po programu putovanja,

* troškove PCR testa na aerodromu u Tel Avivu,

* ručak na Galilejskom jezeru (riba Sv.Petra, salata, bez pića),

* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, zavisno od broja putnika, po programu putovanja, Aranžman ne obuhvata: 

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* troškove obaveznog testranja PCR testa u zemlji, pre polaska, 

* troškove obaveznog testranja PCR testa na aerodromu u Tel Avivu (35€),

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za koronavirus, važeće na celoj teritoriji Izraela,

* osiguranje od otkaza aranžmana, (nije obavezno, preporučljivo),

* fakultativne izlete, fakultativna vožnja brodom na Galileji (cena oko 15$)

* napojnice (obavezne u ovom delu sveta- 30$),Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, kreditom banke.  Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti , gotovinski, platnim/kreditnim karticama.

Rezervacija-  30%

Do 20.aprila- 40%

Do 05.maja-  30% aranžmana

Odloženo plaćanje moguće, za poslednju ratu u iznosu od 30%, na tri (3) mesečne rate, jun, jul, avgust, uz deponovanje čekova, adm.zabrane ili plaćanje kreditnom karticom najkasnije do 20.aprila. Ukoliko klijent nije deponovao garanciju plaćanja- čekove, adm.zabranu, organizator će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska.

 

   Doplata za posebne usluge  (1/1 soba- 350€, posebnu sobu ili dodatnu uslugu u hotelu ), moguća na upit.

Napomene u vezi smeštaja:

 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Vitlejema, Jerusalima.

 • Planirani hoteli za smeštaj grupe su Holy Land u Jerusalimu, i Manoly Plaza  hotel u Vitlejemu.

 • Smeštaj je u 1/2 sobama ili 1/2 sa pomoćnim/dodatnim krevetom, doručak i večera na bazi švedskog stola,

 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih     

objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).

   Opšte napomene:

 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Obaveza je putnika da blagovremeno zakaže termin i obezbedi negativan PCR/antigen test pre polaska, važnost maximalno 72h,

 • Obaveza je putnika da poštuju sve epidemiološke mere koje su na snazi u Izraelu,

 • Cena je garantovana samo za uplaćeni deo ili uplatu u celosti,

 • Cena ulaznica, krstarenja brodom su podložne promeni i u organizaciji su inopartnera u Izraelu,

 • Iznosi doplate za veliki prtljag, podložni su promeni i zavise od cene aviokompanije,

 • Kabinksi prtljag je limitiran unosom tečnosti, odrđenih predmeta, obavezno se upoznati sa tačnom regulativom pre puta, 

 • Let je organizovan iz Beograda sa presedanjem uIstanbulu, ili direktnim letom sa obližnjeg aerodroma i uključenim transferom,

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,

 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije,

 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)

 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,

 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i tranzitne zemlje, i  da sami blagovremeno obezbede potrebne uslove i isprave, 

 • Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije, ulaz na teritoriju EU u slučaju transfera do obližnjeg aerodroma ili ulaz na teritoriju Izraela, i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika, i primenjivati Opšte uslove putovanja,

 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu,

 • Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta,

 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),

 • Neophodno je da putnik uplati putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID dodatka,OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 30.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o garanciji putovanjazaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA” , Beograd, ul. Kondina br. 14, bankarska garancija  broj 700761-020681/vv. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”,011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnažne i i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

 SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ BG LUCKY TRAVEL

 

Organizator putovanja Agencija, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta

 

 

jesus-christ-triumphal-entry-949744-wallpaper.jpg

 

 

    

 

 

 

        

 

   

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 613

Danas: 613

Juče: