JERUSALIM  2018

Putovanje Jerusalim 2018

 

 

 

 

IZRAEL – SVETA ZEMLJA

 

 

 

1.MAJ - PRAZNIČNA TURISTIČKA KRUŽNA TURA

 

6 dana - polazak subota, 28.04.2018, povratak četvrtak, 03.05.2018.

 

Jerusalim – Vitlejem - Galilejsko jezero - reka Jordan— Nazaret -  Jerihon - Mrtvo more….

 

 

DAN 1. petak, 27.04.,  TRANSFER DO AERODORMA

Transfer u kasnim večernjim časovima turističkim autobusom ili minibusom ka Sofiji, Beogradu, Budimpešti ili Temišvaru (zavisno od izabrane aviokarte i želje klijenta- let se obavlja sa 4 aerodorma). Vožnja uz pauze ....

 

DAN 2. subota, 28.04., TEL AVIV – JAFO –JERUSALIM- VITLEJEM

... prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje u avion i poletanje u jutarnjim satima. Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Po sletanju ukrcavanje u autobus, kraća vožnja do drevne Jafe, na obali Mediterana, na koji se oslanja novi i moderni Tel Aviv. Panoramsko razgledanje, uz kraću pauzu na predivnoj plaži Tel Aviva. Potom vožnja do Jerusalima (oko 6okm), kraći panoramski razgled Jerusalima za prvo upoznavanje sa Svetim gradom, odlaskom na vrh Maslinske gore odakle se pruža najlepši pogled na grad i odakle nastaje većina današnjih panoramskih fotografija Jerusalima...... nastavak puta ka Vitlejemu (oko 12km). Smeštaj u hotel. Večera. Odmor. Noćenje.

 

DAN 3. nedelja, 29.04.  JERUSALIM - VIA DOLOROSA - HRAM VASKRSENJA

Doručak. Vožnja do Jerusalima i nastavak razgledanja svetinja i znamenitosti grada sa vodičem, obilaskom Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija'', mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice.....kraća pauza, potom nastavak obilaska ide Ulicom Bola znanom i kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota).... Slobodno vreme u centru za individualni obilazak svetinja i znamenitosti Svetog grada ili obilazak Novog dela Jerusalima sa vodičem..... Povratak u kasnim popodnevnim ili ranim večernjim časovima u hotel. Večera. Noćenje.

 

 

DAN 4. ponedeljak, 30.04. VITLEJEMSKA PEĆINA - MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE - JERUSALIM  

Rani odlazak u Vitlejemsku pećinu nad kojom se izgradi Hram Roždestva Hristovog. Povratak u hotel na doručak. Pauza za osveženje i šoping. Nastavak programa odbilaskom dva najznačajna manastira Judejske pustinje -  manastir Sv.Teodosija Velikog i Sv.Save Osvećenog gde je naš Sveti Sava dobio i doneo patericu i ikonu Bogorodice Trojeručice.Kraća vožnja do Jerusalima i obilazak: Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača – ostaci Solomonovog hrama, svetinja i znamenitosti Svetog grada....Slobodno vreme za individualni razgled i posetu nekim od mnogobrojnih značajnih muzeja u Jerusalimu. Preporučujemo Muzej holokausta Jad Vašem, muzej Izraela, Muzej grada Jerusalima, Biblijski muzej.....Povratak u kasnim popodnevnim časovima u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 5.  utorak, 01.05. NAZARET- KANA - GORA BLAŽENSTAVA – GALILEJSKO JEZERO – PLANTAŽA BANANA

Rani doručak, ukrcavanje u autobus i polazak grupe na celodnevni prvomajski izlet u Galileju. Vožnja do Nazareta i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Put vodi dalje do Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom silazak do obala Galilejskog jezera,obilazak Kapernauma potom pauza za ručak. Preporučujemo ribu Sv. Petra, koja se tradicionalno sprema na Galilejskom jezeru ili neki od nacionalnih specijaliteta. Mogućnost vožnje brodićem po jezeru, koji je replika brodica iz Hristovog vremena. Vožnja nazad ka hotelu putem kao u dolasku uz moguću pauzu na nekoj od plantaža banana. Dolazak u hotel u večernim časovima. Večera. Noćenje.

 

DAN 6. sreda, 02.05. REKA JORDAN- JERIHON – GORA KUŠANJA  - MRTVO MORE

Doručak. Polučasovna vožnja do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju. Obilazak obližnjeg grada Jerihona- nezvanično najstarijeg grada na svetu! Pauza za razgledanje ostataka drevnog grada sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Mogućnost posete Gore Kušanja gde se danas nalazi man.Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 20 minuta pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Mogućnost kupovine suvenira i proizvoda sa Mrtvog mora u restoran oazi u podnožju Jerihona. Za kraj programa sledi odlazak na Mrtvo more i tačke najveće depresije, tj. najniže tačke na svetu u odnosu na nivo mora, gde i neplivači mogu da plivaju. Pauza za odmor i kupanje na plaži. U povratku ka hotelu u popodnevnim časovima usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune.  Večera. Noćenje.

 

DAN 7. četvrtak, 03.05. TEL AVIV- povratak za Srbiju

Doručak. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Beograd,  Sofiju, Budimpeštu, Temišvar (u jutranjim časovima). Sletanje na predviđeni aerodrom. Preuzimanje prtljaga, ukrcaj u autobus i transfer ka Novom Sadu, Beogrdu, Nišu i ostalim gradovima u Srbiji. Vožnja uz pauzu za osveženje i granične formalnosti. Dolazak u popodnevnim časovima na mesto polaska. Kraj programa.

 

         cena aranžmana

  369€

+ Avio karta , dinarski deo aranžmana od 17.900 dinara (zavisno od momenta rezervacije)

Aranžman je plativ na 6  mesečnih rata, od marta do avgusta  2018.godine

 

Aranžman obuhvata:

 

* Avioprevoz  (dinarski deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednokratno )

* prtljag, uključen u cenu (veličina, težina i broj komada prtljaga i težina zavisi od kompanije i cene)

* smeštaj u hotelu  sa 3***  ili 4**** u Vitlejemu,

* ishranu u hotelu na bazi pet (5) polupansiona na bazi švedskog stola,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu, 

* organizovanje programskih obilazakatokom boravka

 

 

Aranžman ne obuhvata:

* doplatu za ulaznice, transfere, napojnica za hotele i vozače, angažovanje autobusa u ukupnom iznosu= 127$

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplate za veći prtljag (po cenovniku izabrane aviokompanije),

* transfer do aerodroma i povratno, po programu,

* transfer iz drugih gradova Srbije do aerodroma (moguć uz doplatu, vidi opis „transfer do aerodroma“)

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* fakultativna vožnja brodom na Galilejskom jezeru sa ručkom u nekom od kibuca (oko 25$)

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.

 

 

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

 

 

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

 

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 6 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

Rate se rasporedjuju od februara do avgusta, prva rata 69€, 5 rata x 60€.

 

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!

Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapanijama Air Serbia iz Beograda ili Wizzair iz Sofije, Budimpešte,Temišvara, kao i iz gradova tj. aerodorma iz inostranstva.  Organizator  organizuje transfer iz Niša (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad uz doplatu.

 

NAPOMENA: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika,na dinarsku deo(iznos aviokarte), primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija. Na devizni deo aranžmana, primenjuju se Opptu uslovi organizatora putovanja 

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje. 

 

 

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, posedna soba), moguća na upit.

Doplata za prtljag, za kompaniju Wizzair: bagažni do 23kg staje 87€  (kabinski 50x 45 x20 do 10kg je uključen u cenu)

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje  je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru  Vitlejema.
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih    
  •  objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

OPIS  SMEŠTAJA - HOTELA:

 • Hotel Manoli Plaza 3***+,( http://manolyplaza.com). Ovaj potpuno nov, modernan hotel nalazi se u Vitlejemu, u blizini Pastirskog polja. Udaljen oko 12km od Jerusalima. raspolaže moderno uredjenim sobama, restoranom, barom.
 • Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto.

 

OPIS  TRANSFERA DO AERODROMA:

 • Transfer do aerodorma NIJEuračunat u cenu aranžmana.  Transfer se obavlja modernism turističkim miniautobusiam ili autobusima. Cena zavisi od broja putnika (uobičajena cena organizovanog povratnog transfera Budimpešta 45€, Sofija 35, Temišvar 30€)

 

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

Proverite važnost pasoša – istek putnog dokumenta ne sme biti kraći od 3 meseca od datuma povratka.

Proverite blagovremeno dozvoljene dimenzije, težinu i sadržaj vašeg prtljaga po uslovima avioprevoza.

 

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU odnosno ulaska u Izrael i u tom slučaju se ovakav slučaj  tretira kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu recepcionaru, prevozniku, vodiču (1-3 dolara po osobi i po danu)
 • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

Organizator putovanja je licenca OTP br.254/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije organizatora, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

    

 

 

 

        

 

   

 

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata


rent a car beograd iznajmljivanje automobila

Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 263

Danas: 263

Juče: