JERUSALIM  2020

Putovanje Jerusalim 2020

 

 

 

 

IZRAEL – SVETA ZEMLJA

 

<<JERUSALIM-VASKRS 2019>>

<<JERUSALIM-PRVI MAJ 2019>>

 

 

SRETENJE U JERUSALIMU-PRAZNIČNA TURA 

6 dana, avionom- polazak 12.02.2020, povratak 17.02.2020.

 

Jerusalim – Vitlejem - Galilejsko jezero  Tiberijas - reka Jordan— Nazaret -  Jerihon - Mrtvo 

 

 

DAN 1.utorak 11.02.  Transfer do aerodroma

Transfer turističkim autobusom ili minibusom do aerodroma u Budimpešti, Sofiji, Temišvaru  (moguć let sa više aerodroma i iz drugih država).

 

DAN 2. sreda, 12.02./ LOD  - JAFA – TEL AVIV - JERUSALIM – MASLINSKA GORA

Prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje u avion i poletanje u jutarnjim satima. Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Po sletanju odlazak u Lod, manastir Sv.Đorđa gde ćemo se pokloniti njegovim svetim moštima i mirotočivom grobu. Potom idemo za TelAviviJafo: obilazak počinje posetom drevnoj Jafi, nekada najznačajnijoj luci Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv, koji se prostire duž jedne od najlepših plaža ovog dela sveta. Nakon obilaska krećemo ka Jerusalimu, vožnjom do MaslinskeGore. Obilazak Mesta Vaznesenja Gospodnjeg, a odakle se pruža i prelep pogled na čitav Sveti grad Jerusalim. Odlazak u hotel u Vitlejemu. Večera. Noćenje.

 

DAN 3. četvrtak, 13.02., VITLEJEM-MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE-PASTIRSKO POLJE

Rani odlazak do Hrama Roždestva Hristovog, koji se podignut iznad same vitlejemske pećine, i Mesta Rođenja Isusa Hrista. Povratak u hotel na doručak. Odlazak doPastirskog Polja, obilazak manastira, na mestu gde Andjeli najaviše rođenje Bogomladenca. Vožnja do manastirajudejskepustinjeSv.Teodosijai jednog od najstarijih,Sv.SaveOsvećenog, u kome je Sv.Sava srpski dobio igumansku patericu i ikone Prsvete Bogorodice trojeručice.

 

DAN 4. petak, 14.02., NAZARET- GALILEJA –KANA GALILEJSKA- GORA BLAŽENSTAVA – GALILEJSKO JEZERO

Rani doručak, ukrcavanje u autobus i polazak grupe na celodnevni izlet u Galileju. Vožnja do Nazareta i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Put vodi dalje do Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom silazak do obala Galilejskog jezera gde je moguća fakultativna pauza za ručak. Preporučujemo ribu SV. Petra, koja se tradicionalno sprema na Galilejskom jezeru. Mogućnost vožnje brodićem po jezeru, koji je replika brodica iz Hristovog vremena. Vožnja ka hotelu. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

SRETENJE GOSPODNJE

DAN 5. subota, 15.02., JERUSALIM

Rani doručak (ili doručak paket). Vožnja ka Jerusalimu, jutarnji dolazak na prazničnu liturgiju u Hram Vaskrsenja. Nastavak obilaska Svetog grada sa vodičem, obilaskom Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača, ostaci Solomonovog hrama... uz pauzu pod zidinama Starog Grada na mestu Sretenja Sv.Simeona Bogoprimca sa Gospodom. Obilazak nastavlja odlaskom do Getsimanijskog vrta (mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija'', mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice). Mali predah a zatim kretanje UlicomBolanazvanaViaDolorosa, doHramaVaskrsenja. Slobodno vreme za razgled, obilazak svetinja, šoping suvenira…Odlazak u hotel u ranim večernjim časovima. Smeštaj u hotel u Jerihonu. Večera. Noćenje.

 

DAN 6. nedelja, 16.02. REKA JORDAN – GORA KUŠANJA - MRTVO MORE-MAN.SV.GERASIMA JORDANSKOG

Doručak. Nakon doručka sledi kraća vožnja do mesta krštenja na reciJordan. Pogružavanje vernika, potom odlazak do najstarijeg grada na svetu - drevnogJerihona. Kratka pauza u restoran –oazi, odakle sledi odlazak na  Goru kušanja, i poseta man.Sv. četrdesetice gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 15-20min pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Spuštanje grupe autobusom do najniže tačke na svetu, do Mrtvog mora. Vreme predviđeno za kraći odmor na ovom jedinstvenom mestu, na kome i neplivači mogu da plivaju. Povratak ka hotelu uz pauzu za obilazak i poklonjenje svetinjama man. Sv.Gerasima Jordanskog. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 7. ponedeljak, 17.02/ TEL AVIV- LET NA IZABRANI AERODROM

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Sofiju, Budimpeštu , Temišvar, ili drugi izabrani aerodrom.  Sletanje, preuzimanje prtljaga, ukrcavanje u autobus i, za putnike iz Srbije, transfer ka Novom Sadu, Beogradu, Kruševcu, i Nišu. Vožnja uz pauzu za osveženje i granične formalnosti. Dolazak u podnevnim ili popodnevnim časovima na mesto polaska. Hadžijski rastanak. Kraj programa.

         cena aranžmana

  399€

+ Avio karta  (zavisno od momenta rezervacije) + transfer

doplata za napojnice, ulaznice, Gramatu jerusalimske Patrijaršije, u iznosu 109$


Agencija organizator obezbeđuje aviokarte iz Budimpešte, Sofije, Temišvara ili iz bilo kog dela sveta.

 

Aranžman obuhvata:

* smeštaj u hotelima  sa 3***  ili 4**** Vitlejemu (3 noći), Jerihonu (2 noći),

* ishranu u hotelima na bazi pet (5) polupansiona na bazi švedskog stola,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* prevoz  autobusom ili mini autobusom turističke klase, po programu,

* transfer aerodrom – hotel – aerodrom, autobusom turističke klase ili shuttle busom do hotela,  

* organizovanje programskih izleta tokom boravka

 

 

Aranžman ne obuhvata:

* Avioprevoz  (napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno )- prtljag, uključen u cenu avionske karte (veličina, težina i broj komada prtljaga i težina zavisi od kompanije i cene)

* transfer do polaznog aerodroma iz Niša i Beograda (plaća se u celosti jednoktratno)- Beograd – Budimpešta oko 45-50€, Niš – Sofija oko 35€).

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplate za prtljag (za kompaniju Wizzair, doplaćuje se veći kabinski ili velika torba),

* transfer iz drugih gradova Srbije do aerodroma (moguć uz doplatu, vidi opis „transfer do aerodroma“)

* ulaznice, transfere, obavezne napojnice za hotelsko osoblje i vozače, u ukupnom iznosu=109$ (plaćanje inopatrtneru)

* ručak i vožnja brodom na Galilejskom jezeru oko 30$

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

 

Način plaćanja: sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBSa na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, uplatom na žiro račun agencije (dinarski ili devizni) u zemlji ili iz inostranstva.

 

Plaćanje iznosa u dolarima na ime ulaznica i napojnica se vrši po dolasku u Izrael, inopertneru tj. predstavniku inopartnera.

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

 

Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, čekovima građana.

 

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

 

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:

 

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

 

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 6 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

 

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!

 

Zavisi od momenta prijave kompanijom Wizzair, BulgariaAir iz Sofije i Budimpešte. Organizator  organizuje transfer iz Niša i Beogarda do Sofije tj. Budimpešte (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad. Cene transfera će biti poznate i ponuđene klijentima po formiranju grupe, najkasnije 14 dana pre puta (uobičajena cena povratnog transfera je:Beograd – Budimpešta oko 45-50€, Niš – Sofija oko 35€).

 

U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija.

 

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje. 

 

Doplate na avio letu  (dodatni prtljag, osiguranje, posebna mesta u avionu ili klasa i sl.), plaćaju se prilikom rezervacije.

 

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, sobu sa terasom, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.

 

Minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, u slučajeg manjeg broja, moguća je korekcija ponuđene cene.

 

Ovlašćeni inopartner organizatora je NN tours Nazaret.

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje  je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Jerusalima, Vitlejema iI Jerihona,
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih    
  •  objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

OPIS  SMEŠTAJA - HOTELA:

 • Hotel Jeriho resort 3***+, http://www.jerichoresorts.com/. Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu centra najstarijeg grada na svetu, Jerihona. Udaljen oko 50km od Jerusalima. Hotel novijeg datuma gradnje, raspolaže otvorenim bazenom,  restoranom, barom.
 • Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto
 •  Hotel Manoly Plaza 4****, http://manolyplaza.com/ nalazi se u širem centru Vitlejema, na oko 20tak minuta hoda od Hrama Rožestva Hristovog. Hotel raspolaže restoranom, lobi barom sa terasom. Kapacitet hotela je 100 dvokrevetnih soba, ili dvokrevetnih soba sa pom. trećim ležajem soba. Doručak i večera švedski sto.

 

OPIS  TRANSFERA U ZEMLJI:

 • Transfer do aerodorma u Budimpešti , Sofiji ili Temišvaru NIJE uračunat u cenu.  Transfer se vrši modernim turističkim autobusom (ili manjim- minuautobusom do 21 mesta), zavisno od broja putnika.

 

OPŠTE NAPOMENE:

* Iznos od 109$ klijent plaća na ime napojnica ulaznica, Gramatu jerusalimske Patrijaršije po dolasku inopartneru.

* preporučujemo za ovo putovanje imati dolare, kao i dolare u manjim apoenima (1,5,10...radi plaćanja u radnjama suvenira i slično

* u slučaju da klijent ne raspolaže dolarima, inopartner će iznos 109 naplatiti u evrima,

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljaga na letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora. 
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .
 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasoša- najmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje u tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – po programu uračunat, osim nosačima kofera i slično (van programskih aktivnosti)
 • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 

Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog dapogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2019 od 25.01.2019.god. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018.god.  Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.) 

 

 

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ BG LUCKY TRAVEL

Organizator putovanja licenca kat. OTP br.254 od 12.02.2010.. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije organiztora sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

 

 

    

 

 

 

        

 

   

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 1538

Danas: 1538

Juče: