BOŽIĆ U VITLEJEMU

 

vitlejem-izrael.jpg

 

 

IZRAEL, SVETA ZEMLJA - PRAZNIČNA KRUŽNA TURA,

6 dana - polazak petak, 05.01.2020, povratak sreda, 10.01.2020.

 

 

„Jedino mesto za Božić, gde možete biti, a da niste u svom domu“ 

 

Jerusalim – Vitlejem - manastiri Judeje - reka Jordan -  Jerihon -Tel Aviv - Lod

 

 

 

DAN 1. subota,04.01./ TRANSFER DO AERODORMA

Okupljanje na dogovorenom mestu. Transfer turističkim autobusom ili minibusom ka Sofiji, Budimpešti (zavisno od kupljene aviokarte) u večernjim časovima. Vožnja uz pauze radi odmora i osveženja...

 

DAN 2. nedelja,05.01./ TEL AVIV – JAFO- LOD- JERUSALIM - VITLEJEM

Prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje i poletanje u jutarnjim satima. Sletanje na aerodorm Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Po sletanju ukrcavanje u autobus, kraća vožnja do drevne Jafe, na obali Mediterana, na koji se oslanja novi i moderni Tel Aviv.  Ukrcavanje i vožnja ka Jerusalimu (oko 6okm) uz usputni obilazak mesta Lod- jevanđeljske Lide Palestinske gde se nalazi manastri Sv.Đorđa. Po dolasku u Jerusalim, kraća pauza za osveženje i panoramsko razgledanje Svetog grada, odlazak na vrh Maslinske gore odakle se pruža najlepši pogled na grad i odakle nastaje većina današnjih panoramskih fotografija Jerusalima... Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

BADNJI DAN

 

DAN 3. ponedeljak,06.01./JERIHON – REKA JORDAN - GORA KUŠANJA - MAN. SVETOG GERASIMA JORDANSKOG

Doručak. Vožnja do Jerihonske oblasti, sledi obilazak manastira Svetog Gerasima Jordanskog, Reke Jordan, Gore Kušanja na kojoj se nalazi manastri Četrdesetice. Pauza u restoran-oazi za ručak, osveženje, a tokom koje je moguće posetiti ruševine najstarijeg grada na svetu - drevnog Jerihona.Povratak u Vitlejem. Badnje veče u manastiru Polje Pastira gde Anđeli najaviše rođenje Bogomladenca. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. Oko ponoći odlazak u Hram Roždestva Hristovog u Vitlejemu, prisustvo prazničnoj liturgiji.

BOŽIĆ

DAN 4. utorak,07.01./ VITLEJEM - MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE

Povratak sa praznične liturgije. Noćenje.  Kasni doručak. Odlazak do centralnog trga Vitlejema gde prisustvujemo svečanoj proslavi Božića koja se svake godine održava u grada gde je Isus Hristos rodjen. Nakon obilazaka, poseta nekoj od velikog broja suvenirnica koje se bave proizvodnjom I prodajom suvenira od maslinovog drveta. Vožnja do oboda judejske pustinje gde obilazimo manastir Sv.Teodosija i jednog od najstarijih, Sv.Save Osvećenog, u kome je naš Sveti Sava dobio igumansku patericu i ikone Prsvete Bogorodice trojeručice. Povratak u hotel. Odmor. Večera. Noćenje.

 

 

DAN 4. sreda,08.01./ VITLEJEM - JERUSALIM -SION - ZID PLAČA

Odlazak na prazničnu litugiju, u man. Polje Pastira, Sabor Presvete Bogorodice. Povratak na doručak, potom napuštanje hotela i odlazak u Jerusalim. Sledi obilazak Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača, ostaci Solomonovog hrama.....Slobodno vreme u Jerusalimu. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

DAN 6. četvrtak,09.01./ JERUSALIM

Doručak (ili doručak za poneti). Prisustvo na liturgiji u manastiru na mestu stradanja Svetog Prvomučenika arhiđakona Stefana.Nakon liturgije krećemo u razgledanje starog grada: Geenska dolina sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija'', mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice. Nakon kratke pauze nastavljamo obilazak starog grada Jerusalima, dolazak od manastira Protarion, na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu. Prolazak putem nazvanim Via Dolorosa, ili Ulica Bola, kojim je Gospod prošao na putu do Golgote. Dolazak do Hrama Vaskrsenja. Slobodno vreme  za individualni obilazak svetinja i znamenitosti Svetog grada. Povratak u hotel u ranim večernjim časovima. Večera. Noćenje.               

 

DAN 7. petak,10.01/ TEL AVIV- POVRATNI LET Doručak. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Temišvar, Budimpeštu  u 10:00. Sletanje na aerodrom, preuzimanje prtljaga, i transfer autobusom do mesta polaska. Hadžijski rastanak. Kraj putovanja.

 

         cena aranžmana

  389€

+ Avio karta (zavisno od momenta rezervacije)

Devizni deo aranžmana je plativ na 6  mesečnih rata, od novembra do aprila  2020.godine

 

Aranžman obuhvata:

* smeštaj u hotu  sa 3***  ili 4**** (3 noći), Vitlejemu, (2 noći) Jerusalim,

* ishranu u hotelima na bazi pet (5) polupansiona na bazi švedskog stola,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu,

* transfer aerodorm – hotel – aerodrom, autobusom turističke klase,

* organizovanje programskih izleta tokom boravka

 

Aranžman ne obuhvata:

* Avioprevoz  (deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije!

* doplatu za ulaznice, transfere, napojnica za hotele i vozače, angažovanje autobusa u ukupnom iznosu= 127$

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplate za dodatni prtljag, doplaćuje se po želji putnika velika torba do 20kg

* transfer do Sofijskog aerodroma ili aerodroma u Budimpešti i povratno (organizovan uz doplatu),

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, gotovinski, platnim  karticama, čekovima građana.

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti , gotovinksi, platnim karticama, čekovima građana.

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e cena avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

 

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:

 

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje iznos avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

 

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 6 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

 

Napominjemo da je cena avio karte promenljiva!!

Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapnijom Wizzair iz Sofije  Budimpešte. Organizator  organizuje transfer iz Niša (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad. U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje. 

 

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.

Doplata za prtljag, bagažni do 20kg staje oko 120€.

 

Ovlašćeni inopartner organizatora je NN Tours Nazaret.

Napominjemo da su cene promenjive, i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Uključuju usluge organizacije inopartnera, angažovanje prevoza,  vodiča, ulaznica.

 

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje  je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Jerusalima.
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih    
  •  objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj

 

OPIS  SMEŠTAJA - HOTELA:

 • Hotel Manoli Plaza 3***+,( http://manolyplaza.com). Ovaj potpuno nov, moderan hotel nalazi se u Vitlejemu, u blizini Pastirskog polja. Udaljen oko 12km od Jerusalima. raspolaže moderno uredjenim sobama, restoranom, barom. Doručak i večera švedski sto.
 • Hotel Jeriho resort 3***+, http://www.jerichoresorts.com/. Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu centra najstarijeg grada na svetu, Jerihona. Udaljen oko 50km od Jerusalima. Hotel novijeg datuma gradnje, raspolaže otvorenim bazenom,  restoranom, barom.  Doručak i večera švedski sto.

 

 

OPŠTE NAPOMENE:

*     preporučujemo za putovanje imati dolare, posebno u manjim apoenima (1,5,10...radi plaćanja u radnjama suvenira i slično

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljaga na letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka...) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora. 
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .
 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasoša- najmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje u tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu nosaču kofera u hotelu, i slično
 • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

 

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 

Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

 

 

Organizator putovana  licenca kat. OTP br.254 od 12.02.2010.. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 09-18h
SUBOTOM: OD 10-14 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 57

Danas: 57

Juče: