Krstarenje

Srbija – Bugarska – Rumunija

 

1.jpg  3.jpg

 

KRSTARENJE DUNAVOM

BEOGRAD - KLADOVO - VIDIN - BELOGRADČIK - ORJAHOVO - PLEVEN -

 

SVIŠTOV - RUSE - BUKUREŠT - KRAJOVA - KLADOVO – BEOGRAD

 

(8 dana / 7 noćenja) – brodom i autobusom

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

Polazak: 31. maj 2015.

 

1.dan (31.05.2015.) BEOGRAD–SMEDEREVO – RAM – VELIKO GRADIŠTE – GOLUBAC – ĐERDAPSKA KLISURA – DONJI MILANOVAC – TEKIJA – KLADOVO (240km)

Sastanak putnika na savskom pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinje od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave,građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi. Zatim ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije, možda i na celom toku. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji, a preko puta u rumunskomselu Bazjaš se nalazi manastir - zadužbina svetog Save. Ručak na brodu. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca,zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 

2.dan (01.06.2015.) KLADOVO – HE ĐERDAP 2 – VIDIN – BELOGRADČIK (195km)

Doručak.  U 8.00 ukrcavanje na brod u Kladovu - nekada rimski Zanes na čijim temeljima je građena jedna u nizu dunavskih tvrđava Fetislam iz XVI veka.Plovidba Dunavom pored rumunskog grada Turn Severin, zatim Brze Palanke ka tromeđi Srbije, Rumunije i Bugarske, sa prolaskom kroz prevodnicu Hidroelektrane – Đerdap 2. Ručak na brodu. Kod mesta Prahovo nalaze se potopljeni brodovi nemačke crnomorske flote iz II-svetskog rata. Dolazak i iskrcavanje u Vidin – Bugarska. Važan istorijski  grad koji je nekada bio sedište Vidinske despotovine u XIV veku za vreme Jovana Stracimira. Poznat je po dunavskoj tvrđavi Baba Vida građena u periodu od X do XIV veka koja je danas skoro u celini sačuvana. Transfer autobusoom do mesta Belogradčik koji se nalazi na obroncima zapadnog dela Stare Planine, na nadmorskoj visini od 545 metara. Sledi obilazak jednog od najzanimljivijih turističkih lokaliteta u Bugarskoj, tvrđave pod nazivom Kaleto koja je građena na stenama jos u vreme rimljana, pa sve do turskih osvajanja i podizanja novih zidina početkom  XIX veka. Sa najvišeg dela tvrđave se pruža pogled na Belogradčik i prekrasnu okolinu. Stene Belogradčika predstavljaju jedinstveni prirodni fenomen koja datira od pre 230 miliona godina. Transfer do hotela Skalite 4* sa pogledom na lokalitet. Smeštaj, večera, noćenje.

 

3.dan (02.06.2015.) BELOGRADČIK – VIDIN – LOM – ORJAHOVO – PLEVEN (240km)

Doručak u hotelu. U 8.00 sati  transfer do pristaništa u Vidinu. Polazak broda Aquastar Maxim u 09h. Plovidba Dunavom između Rumunije i Bugarske, prostor gde reka preseca Vlašku niziju, pored mesta Kalafat (preko puta Vidina), zatim manjih mesta u Bugarskoj kao što je Arčar, nekada Ratiaria poznata kao jedno od najvećih utvrđenja rimske mezije na Dunavu, zatim pored grada Lom, rimski Almus, danas važan pristanišni centar najbliži glavnom gradu Bugarske, Sofiji. Ručak na brodu. Prolazak pored ušća rumunske reke Žiu. Dolazak u Orjahovo, čija se mala luka nalazi na obali, dok je veći deo mesta raspoređen na brežuljkastom prostoru 150-180 metara iznad obale Dunava. Transfer autobusom ka gradu Pleven. Istorijski poznat po čuvenoj bitki kod Plevne za vreme rusko-turskih ratova u periodu 1877-1878, koji je prethodio sklapanju mira - Berlinskog kongresa, nakon kojeg Bugarska počinje da stvara novu državu. Sledi obilazak muzeja Panorama, posvećen bici za Pleven koja na jedinstven način prikazuje scene borbe, kroz oslikavanje kružnog prostora u dužini od 115 metara i visini od 15 metara sa dodatkom realnih elemenata, gde se stvara utisak da se posetilac nalazi usred borbe. Rad je ruskih umetnika koji inspiraciju dobijaju u moskovskoj Panorami posvećena Borodinskoj bici. Dolazak u Park prirode Kajlaka i smeštaj u istoimeni hotel. Odlazak u muzej vina (degustacija uz meze) koji se nalazi u pećini pored samog jezera Parka prirode. U muzeju se nalazi oko 12.000 flaša različitih vina, jedinstven u svetu, i kako u muzeju kažu prvi bog vina bio je tračanski Zagrej. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.dan (03.06.2015.) PLEVEN – SVIŠTOV – RUSE – ĐURĐU – BUKUREŠT  (210km)

Doručak. Polazak autobusa ka Svištovu u 8.00 sati. Vožnja pored Nikopolja, mesta poznato po čuvenoj bici krajem XIV veka, koja se odigrala između saveza hrišćanskih država na čelu sa Ugarskom sa jedne i Otomanskih turaka sa druge strane, među kojima je i srpska vojska despota Stefana. U blizini se nalazi i najveće dunavsko ostrvo Persin poznato po svojim močvarama, prirodnom staništu raznih vrsta lokvanja, raj za ptičji i vodeni svet. Dolazak u Svištov, bugarski grad na obali Dunava poznat po sklapanju mira između austrijske i turske vojske krajem XVIII veka. Ukrcavanje na brod Aquastar Maxim i plovidba ka mestu Ruse. Ručak na brodu. Dolazak u Ruse, iskrcavanje. Sledi  panoramsko razgledanje i kraća pauza u gradu koji važi za najlepši bugarski grad na Dunavu, opisan i kao mali Beč. Nastavak puta i prelazak preko mosta prijateljstva između grada Ruse i rumunskog mesta Đurđu. Vožnja ka Bukureštu i dolazak u rumunsku prestonicu. Smeštaj u hotel, slobodno vreme, noćenje.

 

5.dan (04.06.2015.) BUKUREŠT 

Doručak u hotelu. Odlazak na razgledanje Bukurešta iz autobusa i pešice. Glavni grad rumunije nosi epitetbalkanski Pariz ili Pariz Istoka zbog uticaja francuske kulture u arhitekturi, širokih bulevara i lepih parkova. Grad sa preko 100 muzeja ima i svoju Trijumfalnu kapiju. Sledi razgledanje Trijumfalne kapije, trga Pobede, Floreaska, Univerzitetskog trga, Patrijaršije, Parlament (posle Pentagona najveća upravna zgrada na svetu). Šetnja najužim centrom Bukurešta (Ateneum) pored Kraljevske palate, senata, crkve Kreculesku.Jedinstveni šarm Bukurešta najbolje se može upoznati u četvrti poznatoj kao Lipscani. To je mesto brojnih galerija, antikvarnica i kafića, kaldrmisanih ulicama  Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje. Noćenje u hotelu.

 

6.dan (05.06.2015.) BUKUREŠT – KRAJOVA – TURN SEVERIN – KLADOVO (350km) 

Doručak. Polazak autobusa iz hotela u 9 sati. Vožnja kroz Vlašku niziju i dolazak u Krajovu. Ime na slovenskim jezicima označava kraljev grad, koji je kroz istoriju bio drugi centar rumunske države posle Bukurešta. Danas moderan grad koji je sačuvao mnoštvo crkvi i muzeja. Pauza za ručak (individualno) i kraće razgledanje. Nastavak putovanja ka rumunskom gradu Turn Severin. Prelazak granice na Dunavu kod hidroelektrane ''Đerdap I''. Dolazak u Kladovo. Smeštaj u hotel Aquastar Danube.Večera. Noćenje.

 

7.dan (06.06.2015.) KLADOVO

Doručak u hotelu. Spa aktivnosti, odmor u hotelu ili FAKULTATIVNI IZLET 1: Dolazak u arheološki muzej Đerdapa u centru Kladova, obilazak muzeja koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Nakon obilaska sledi poseta ostacima Trajanovog mosta uz koji je i tvrđava, kastrum Pontes. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Poseta Vinariji “Duša Dunava” sa uključenom degustacijom, u kojoj se proizvode čuvena vina "Duša Dunava" i "Duša Balkana". Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974 godine kao najveći projekat te godine u Evropi. Značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja do Tekije gde će biti upriličen ručak u ribljem restoranu.  FAKULTATIVNI IZLET 2. Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. Ovi prirodni fenomeni su poznati pod nazivom “Vratnjanske kapije”. U blizini se nalazi Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina, ali danas nisu svi u funkciji. (poznata su i sela Rogljevo i Štubik). Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacije vina i ručak. Dolazak u hotel, slobodno vreme. Večera. Noćenje.

 

8.dan (07.06.2015.) KLADOVO – LEPENSKI VIR – KAPETAN MIŠIN BREG – GOLUBAC – VIMINACIJUM – BEOGRAD (260km)

Doručak. Polazak u 09 sati. Vožnja pored Dunava ka Donjem Milanovcu. Sa kraćim pauzama, foto-stop. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno selo ‘’Žikin grad” na Kapetan Mišinom bregu sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i kratka pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Hotel

Usluga

Cena aranžmana

Doplata za 1/1

Hoteli  4*

Prema programu

499 €

99 €

 

 • Dete do 7 godina gratis, dete od 7 – 12 godina - 199 eur
 • Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi -  (na upit)

 

U cenu putovanja je uračunato:

 

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do mesta Ruse;
 • Svi transferi autobusom prema programu putovanja;
 • Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi tri noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto); Ručkovi na brodu tokom plovidbe (4 ručka);
 • Smeštaj u hotelu Skalite 4* u Belogradčiku na bazi polupansiona,;
 • Smeštaj u hotelu Park Kaylaka 4* u Plevenu;
 • Smeštaj u hotelu sa 4* u Bukureštu na bazi noćenja sa doručkom;
 • Degustacija 8 vrsta vina uz meze (hladan bife) u muzeju vina – Pleven;
 • Ulaznice za tvrđavu Belogradčik;
 • Ulaznice za muzej Panorama u Plevenu;
 • Panoramsko razgledanje Bukurešta;
 • Ručak u etno selu ''Žikin grad’’;
 • Ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum.
 • Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse;
 • Boravišna taksa i osiguranje u hotelima kao i troškovi organizacije putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato:

 

 • Lučka taksa za sva pristaništa prema programu krstarenja - 30 evra,
 • piće tokom plovidbe,
 • individualni troškovi putnika,
 • fakultativni izleti tokom boravka (Izlet 1 - 2500 dinara; Izlet 2 - 2800 dinara, tokom izleta degustacija vina i ručak su uključeni u cenu, minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. Plaćanje u hotelu).

 

Brod Aquastar Maxim je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto.

 

Hotel Aquastar Danube 4* (www.hotelkladovo.rs) se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala.Sve sobe su klimatizovane poseduju kablovsku TV, telefon, sef, mini bar, Wi Fi internet.

 

Hotel Skalite 4* (www.skalite.bg) se nalazi u centru Belogradčika, 50 km od Vidina. Iz letnje bašte hotel ima neverovatan pogled na jedinstvenu i impresivnu formaciju stena, i zidine starog utvrđenja. Spa  centar poseduje zatvoreni bazen, džakuzi, teretanu, saunu, parno kupatilo. Hotel  poseduje 81 sobu, u okviru hotela se nalaze salon lepote, prodavnica. Idealan kako za odmor tako i za poslovna putovanja, seminare, konferencije. Sve sobe poseduju TV, telefon, sef, mini bar, Wi Fi internet.

 

Hotel Park Kaylaka 4* (kaylaka.fortiscityhotels.com), se nalazi u Parku prirode Kajlaka, 5 km od centra Plevena. Okružen zelenilom poseduje Spa centar sa otvorenim i zatvorenim bazenom, sobe za masažu, saunu, parno kupatilo, džakuzi, i sala za fitnes, solarijum. Sobe poseduju TV, telefon, mini bar. Wi Fi internet obezbeđen u lobiju hotela.

 

Hotel Rin Central 4* ili sličan  (www.rinhotels.ro) nalazi se u centru Bukurešta, na 5 minuta vožnje od trga Unirii. Hotel poseduje restoran sa modernim i elegantnim dizajnom koji nudi veliki izbor domaćih i internacionalnih jela, bar, salon, konferencijsku salu, parking. Sve sobe poseduju SAT TV, telefon, mini bar, Wi Fi internet.

 

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesana dan plaćanja.
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 35 putnika).
  • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
  • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije.

 

NAČINI PLAĆANJA:

1. Gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

2. Preko računa.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije.

 

 

2.jpg  4.jpg

 

 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata


rent a car beograd iznajmljivanje automobila

Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 2427

Danas: 403

Juče: 2024