KRSTARENJE DUNAVOM DO ĐERDAPA 2019 

 

Tri dana/ dva noćenja -brodom i autobusom

  

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA,

BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA, LEPENSKI VIR,

KAPETAN MIŠIN BREG

 

Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili sela Rajac i reke Vratne, Dunav, mitska reka čudesnih lepota. Kroz vreme bio je i važan vodeni put ali i granica među narodima. Uprkos svemu, spojio je  nespojivo. Od izvora do ušća, na njegovim obalama čak deset zemalja Evrope, koje svaka na svom jeziku Dunav različito zove,  ponosi se uzvišenošću vode koja život znači i svim onim drugim što im Dunav daruje. Među njima je i Srbija koja je ovu moćnu reku,                odajući joj počast, u svojoj prestonici, „venčala“ sa lepoticom Savom. A nizvodno... Na krstarenju od Beogrado do Kladova  upoznaćete i lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru,…

 Kažu da se lepota Dunava ne može opisati ali se može – doživeti!

 

 

krstarenje dunavom do djerdapa

 

 

 

polasci; 

31, Maj

14, 21, Jun

05, 12, 19, 26, Jul

02, 09, 16, 23, 30, Avgust

13, 20, 27, Septembar

04, 11, Oktobar

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

 

Prvi dan. Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.

Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 

Drugi dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na neki od fakultativnih izleta:

IZLET I:Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja.

Cena izleta: odrasli - 20€, deca do 10 godina besplatno, deca 10 i 11 godina -  10€.

Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

IZLET II: Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (7h). Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak.

Cena izleta:odrasli - 30€, deca do 10 godina -  10€, deca 10 i 11 godina - 15€.

Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

Treći dan. Kladovo - Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg – Golubačka Tvrđava - Smederevska Tvrđava - Beograd  (280km) - Doručak. Polazak u 09:15h. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta, dolazak u Smederevo i razgledanje još jedne tvrđave na Dunavu. Građena je u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi, a njen obilazak otkriće nam za kraj ture neke nove, skrivene tajne iz Despotove rezidencije. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

 

CENA PO OSOBI U 1/2 SOBI:    175 EUR 

 DOPLATA ZA 1/1 SOBU:         40 EUR

 

 

Deca do 10 godina gratis  i  nemaju obezbedjenu ležaljku na sunčanoj palubi broda.

Deca 10 i 11godina-50% popust

Treća odrasla osoba  plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi.

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 

U cenu putovanja je uračunato:

-Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,

-smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto),

-upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…),

-transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg – Golubačka tvrđava - Smederevska tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd),  

-doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u etno selu Kapetan Mišin breg,

-ulaznice za lokalitete Lepenski Vir, Golubačku tvrđavu i Smederevsku tvrđavu,

-usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe,

-individualni troškovi putnika,

-fakultativni izleti tokom boravka.

Minimum za realizaciju izleta je 45 osoba.

 

Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.

ORGANIZATOR LICENCA OTP 12/2018

  

 

  

 


brod-2.jpg 

 

 

 


 

 

 

 

Trajanova tabla.jpg  

 

 

 

 Tvrdjava.jpg


 

 

He Djerdap.jpg

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 271

Danas: 271

Juče: