Uskršnje Krstarenje 2015

 

DUNAVOM KROZ ISTORIJU

NACIONALNI PARK i ĐERDAPSKA KLISURA -BEOGRADSKA -SMEDEREVSKA, RAMSKA i GOLUBAČKA TVRĐAVA - TRAJANOVA TABLA - LEPENSKI VIR - VIMINACIJUM - KAPETAN MIŠIN BREG

 

Četiri dana / tri noćenja brodom i autobusom

Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu iRajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija

 

 

 

POLAZAK 10. APRIL, 2015; POVRATAK 13. APRIL 2015

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

1. dan(petak 10.04) Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija - Kladovo (240km) - Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave,građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi.  zatim ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 

2. dan(subota 11.04) KLADOVO - Doručak u hotelu. Slobodno vreme za odmor i korišćenje usluga hotela (Spa, zatvoreni bazen..) ili FAKULTATIVNI IZLET 1: ARHEOLOŠKI MUZEJ, TRAJANOV MOST, VINARIJA “DUŠA DUNAVA”, HE ĐERDAP, RIMSKA DIANA, TEKIJA: Dolazak u arheološki muzej Đerdapa u centru Kladova, obilazak muzeja koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Nakon obilaska sledi poseta ostacima Trajanovog mosta uz koji je i tvrđava, kastrum Pontes. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Poseta Vinariji “Duša Dunava” sa uključenom degustacijom, u kojoj se proizvode čuvena vina "Duša Dunava" i "Duša Balkana".Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974 godine kao najveći projekat te godine u Evropi. Značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja do Tekije gde će biti upriličen ručak u ribljem restoranu. Dolazak u hotel, slobodno vreme. Večera. Mogućnost individualnog odlaska u crkvu Sv Đorđa u Kladovu. Noćenje.

 

3. dan(nedelja 12.04)- KLADOVO - Doručak u hotelu. Mogućnost individualnog odlaska u crkvu Svetog Đorđa u Kladovu.Slobodno vreme za odmor i korišćenje usluga hotela (Spa, zatvoreni bazen..)ili FAKULTATIVNI IZLET 2: MANASTIR VRATNA, VRATNJANSKE KAPIJE, RAJAČKE PIMNICE

Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom.U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama.Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina (u selu Rogljevu 120, u Štubiku 30). Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacije vina i ručak. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

 

4. dan(ponedeljak 13.04). Kladovo - Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg - Golubac – manastir Tuman - Beograd  (270km) - Doručak. Polazak u 09 sati. Vožnja pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pružanajlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i kratka pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Sledi obilazak Manastira Tuman u blizini Golubca. Nalazi se u lepom prirodnom ambijentu čiste i nezagađene prirode, gde tišinu i spokoj narušava samo Tumanska reka i pesma šumskih ptica. Ime manastira vezano je za srpskog proslavljenog junaka Miloša Obilića. Manastir je izgrađen u srpsko - vizantijskom stilu. Zidan je u XIV veku, uoči Kosovskog boja, i posvećen Svetom arhangelu Gavrilu. Od 1966 godine Tuman je ženski manastir.Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

Cena je izražena u evrima, plaćanje je u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

DECA 5-10 GODINA

DECA 10-12 GODINA

199EUR

60EUR

55EUR

99EUR

Deca ispod 5 godina gratis. Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi  (na upit)

 

 

U cenu putovanja je uračunato:

- Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,

smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi trinoćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife-švedski sto),

- transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova,

- doručak i ručak na brodu tokom plovidbe (bife-švedski sto),

- ručak u etno selu Kapetan Mišin breg,

- ulaznica za lokalitet Lepenski Vir,

- usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča,

- putarine i takse,

- boravišna taksa i osiguranje u hotelu

- troškovi organizacije putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato:

- piće tokom plovidbe,

- individualni troškovi putnika,

- fakultativni izleti tokom boravka (Izlet 1 - 2500 dinara; Izlet 2 - 2800 dinara, tokom izleta degustacija vina i ručak su uključeni u cenu, minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. Plaćanje u hotelu).

 

k.jpg

 

 

Napomena: Minimum za realizaciju putovanja je 30 osoba

 

 


 

 

 

Prvomajsko Krstarenje 2015

DUNAVOM KROZ ISTORIJU

NACIONALNI PARK i ĐERDAPSKA KLISURA -BEOGRADSKA -SMEDEREVSKA, RAMSKA i GOLUBAČKA TVRĐAVA - TRAJANOVA TABLA - LEPENSKI VIR - VIMINACIJUM - KAPETAN MIŠIN BREG

 

Tri dana / Dva noćenja

 

Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija

 

prvi_maj_vrtnice640.jpg

 

 

POLAZAK 01.MAJ, POVRATAK 03. MAJ, 2015

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan (petak 01.05). Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija - Kladovo (240km) - Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 

2. dan (subota 02.05)IZLET 1.Kladovo - Muzej Đerdapa - Trajanov most – Diana - Tekija – Hidroelektrana – Kladovo : Doručak. Slobodno vreme za korišćenje usluga hotela (Spa, bazeni..) ili fakultativni izlet: Dolazak u arheološki muzej Đerdapa u centru Kladova, obilazak muzeja koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Nakon obilaska sledi poseta ostacima Trajanovog mosta uz koji je i tvrđava, kastrum Pontes. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Poseta Vinariji “Duša Dunava” sa uključenom degustacijom, u kojoj se proizvode čuvena vina "Duša Dunava" i "Duša Balkana".Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974 godine kao najveći projekat te godine u Evropi. Značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja do Tekije gde će biti upriličen ručak u ribljem restoranu. Dolazak u hotel, slobodno vreme. Večera. Noćenje.

IZLET 2. Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom.U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama.Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina (u selu Rogljevu 120, u Štubiku 30). Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacije vina i ručak.

 

 

3. dan(nedelja 03.05) Kladovo - Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg - Golubac - Viminacijum - Smederevska Tvrđava - Beograd  (280km) - Doručak. Polazak u 09 sati. Vožnja pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pružanajlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i kratka pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je mozda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Dolazak u Smederevo i razgledanje jos jedne tvrđave na Dunavu. Građena je u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi, a njen obilazak otkriće nam za kraj ture neke nove, skrivene tajne iz Despotove rezidencije. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

Cena je izražena u evrima, plaćanje je u dinarima po prodajnom kursu Banke Intesa  na dan uplate

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

DECA 5-10 GODINA

DECA 10-12 GODINA

175 EUR

50 EUR

60 EUR

80EUR

Deca ispod 5 godina gratis. Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi  (na upit)

 

Napomena: Minimum za realizaciju putovanja je 30 osoba

 

U cenu putovanja je uračunato:

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,
 • smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dvanoćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife-švedski sto),
 • transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova,
 • doručak i ručak na brodu tokom plovidbe (bife-švedski sto),
 • ručak u etno selu Kapetan Mišin breg,
 • ulaznice za lokalitete Lepenski Vir,
 • Viminacijum i smederevsku tvrđavu,
 • usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča,
 • putarine i takse,
 • boravišna taksa i osiguranje u hotelu
 • troškovi organizacije putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato:

 • piće tokom plovidbe,
 • individualni troškovi putnika,
 • fakultativni izleti tokom boravka (Izlet 1 - 2500 dinara; Izlet 2 - 2800 dinara, tokom izleta degustacija vina i ručak su uključeni u cenu, minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. Plaćanje u hotelu).

 

k.jpg 

 

   Nacin placanja:   40 % prilikom rezervacija a ostatak 10 dana do polaska.

 


 

 

Krstarenje

 

DUNAVOM KROZ ISTORIJU

 

NACIONALNI PARK i ĐERDAPSKA KLISURA - RAMSKA i GOLUBAČKA TVRĐAVA - TRAJANOVA TABLA - LEPENSKI VIR -

 

Jednodnevni izlet autobusom i brodom

 

 

Polasci: 11, 19, 26 april, 09, 23 maj, 13, 20, 27 jun, 04, 11, 18, 25, jul, 01, 08, 15, 22, 29 avgust, 05, 12, 19, 26 septembar, 03, 10, 17 oktobar

 

Tvrdjava.jpg

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Beograd - Golubac - Lepenski Vir - Tekija – D.Milanovac -  Veliko Gradište – Ram - Beograd -Sastanak putnika na autobuskom stajalištu za Lastine autobuse u 05.45h. Polazak autobusa autoprevoznik Arriva Litas u 06sati. Dolazak u Golubac nakon sat i 45 minuta vožnje. Sledi kratka pauza u restoranu pored šetališta sa pogledom na Dunav gde je najširi na svom celom toku. Vožnja pored Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta pored Dunava, ka Donjem Milanovcu, pored arheološkog nalazišta Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.).. Dolazak u Tekiju do 10.00h. Nastavak putovanja brodom Aquastar Maksim ka tvrđavi Ram. Krstarenje započinje plovidbom pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Nastavak plovidbe ka Donjem Milanovcu kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi, proglašeno za Nacionalni Park od 1974 godine. Prolazi se i pored rumunskog manastira Mrakonija, kao i pored spomenika dačkom kralju Decebalu, uklesanog u steni. Plovidba se nastavlja prolaskom pored Golubačke tvrđave, Velikog Gradišta, do srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Iskrcavanje putnika kod Ramske tvrđave gde sledi kraći obilazak. Nastavak putovanja autobusom ka Beogradu. Planirani dolazak na autobusku stanicu Lastau večernjim satima.

 

 Cena je izražena u evrima, plaćanje je u dinarima po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate

CENA  PUTOVANJA  IZNOSI  59€

Dete do 12 godina placa 19 evra;

Napomena: Minimum zarealizacijuputovanja je 30 osoba

 

U cenu putovanja je uračunato:

- krstarenje Dunavom brodom Aquastar Maxim prema programu na relaciji od Tekije do Rama,

- transfer autobusom od Beograda do Tekije prema programu, kao i transfer autobusom od Rama do Beograda,

- ručak na brodu tokom plovidbe (bife-švedski sto),

- usluge turističkog vodiča,

- putarine i takse,

- troškovi organizacije putovanja.

 

 

U cenu putovanja nije uračunato:

- piće na brodu tokom plovidbe.

 

Brod Aquastar Maxim je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.

 


 

 

 

Krstarenje kroz ĐERDAPSKU klisuru – dvodnevni izlet

 

 

 

Trajanova tabla.jpg  He Djerdap.jpg

 

 

 

KRSTARENJE DUNAVOM KROZ ISTORIJU

 

Dva dana/ jedno noćenje -brodom i autobusom

 

 

25 – 26.04.2015.

 

 

NACIONALNI PARK i ĐERDAPSKA KLISURA - BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA i GOLUBAČKA TVRĐAVA – TRAJANOVA TABLA -LEPENSKI VIR -VIMINACIJUM ¬KAPETAN MIŠIN BREG

 

 

Dunav, mitska reka čudesnih lepota. Kroz vreme bio je i važan vodeni put ali i granica među narodima. Uprkos svemu, spojio je nespojivo. Od izvora do ušća, na njegovim obalama čak deset zemalja Evrope, koje svaka na svom jeziku Dunav različito zove, ponosi se uzvišenošću vode koja život znači i svim onim drugim što im Dunav daruje. Među njima je i Srbija koja je ovu moćnu reku, odajući joj počast, u svojoj prestonici, „venčala“ sa lepoticom Savom. A nizvodno... Na krstarenju od Beogrado do Kladova upoznaćete i lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru,…

Kažu da se lepota Dunava ne može opisati ali se može – doživeti!

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

Prvi dan

Beograd -Smederevo -Ram -Veliko Gradište -Golubac -Đerdapska Klisura -Donji Milanovac -Tekija -Kladovo (240km)

 

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30. Polazak broda Aquastar Maxim  u 08 sati. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, zatim ušća  reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava  sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke  tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju  evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 

Drugi dan

Kladovo -Lepenski Vir -Kapetan Mišin Breg -Golubac -Viminacijum -Smederevska Tvrđava -Beograd (280km)

 

Doručak. Polazak u 09 sati. Vožnja pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od  najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na  Dunav i okolinu. Nastavak puta i kratka pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta  rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad  Gornje Mezije ( III i IV vek) je mozda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje.

Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića   (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Dolazak u Smederevo i razgledanje jos jedne tvrđave na Dunavu.

 

Građena je u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane  Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi, a njen obilazak otkriće nam za kraj ture neke nove, skrivene tajne iz Despotove rezidencije. Planirani dolazak u Beograd    u večernjim satima.

 

 

 

 

Cena 135 eur po osobi

 

 

Cena je izražena u evrima, plaćanje je u dinarima po prodajnom kursu Bance  Intesa na dan uplate. 

 

Popusti i doplate:

Deca do 5 godina gratis.

Deca od 5-12 godina plaćaju 60 €.

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 40 €.

Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit).

 

 

U cenu je uracunato:

-smeštaj u dvokrevetnoj sobi,

-krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj uhotelu Aquastar Danube 4* na bazi jednog noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife švedski sto),

- transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova, i poslednjeg dana od Kladova do Beograda prema programu obilaska, ručak na brodu tokom plovidbe (bife-švedski sto), ručak u etno selu Kapetan Mišin breg, ulaznice za lokalitete Lepenski vir, Viminacijum i smederevska tvrđava, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i troškovi organizacije

 

 

Minimum za realizaciju 30 pax Uz ovaj program vaze opsti uslovi agencije Bg Lucky travel otp 30/2013.

 


 

 

 

KRSTARENJE DUNAVOM KROZ ISTORIJU

 

Tri dana/ dva noćenja -brodom i autobusom

 

polasci: 03, april, 01, 08, 22 maj 12, 19, 26 jun, 03, 10, 17, 24, 31 jul, 07, 14, 21, 28 avgust, 04, 11, 18, 25, septembar, 02, 09, 16, 23 oktobar

 

NACIONALNI PARK i ĐERDAPSKA KLISURA - SMEDEREVSKA, RAMSKA i GOLUBAČKA TVRDJAVA – TRAJANOVA TABLA -LEPENSKI VIR -VIMINACIJUM ¬KAPETAN MIŠIN BREG

 

Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili sela Rajac i reke Vratne, Dunav, mitska reka čudesnih lepota. Kroz vreme bio je i važan vodeni put ali i granica među narodima. Uprkos svemu, spojio je  nespojivo. Od izvora do ušća, na njegovim obalama čak deset zemalja Evrope, koje svaka na svom jeziku Dunav različito zove,  ponosi se uzvišenošću vode koja život znači i svim onim drugim što im Dunav daruje. Među njima je i Srbija koja je ovu moćnu reku,                odajući joj počast, u svojoj prestonici, „venčala“ sa lepoticom Savom. A nizvodno... Na krstarenju od Beogrado do Kladova  upoznaćete i lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru,…

 Kažu da se lepota Dunava ne može opisati ali se može – doživeti!

 

 

ramska.jpg

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

                                               

Prvi dan:

Beograd -Smederevo -Ram -Veliko Gradište -Golubac -Đerdapska Klisura -Donji Milanovac -Tekija -Kladovo (240km) Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave sa kraćim zadržavanjem, zatim ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se  nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke  tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku  klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj  kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “AquastarDanube”. Večera. Noćenje.

 

                                

Drugi dan:  

IZLET 1. Kladovo - Vratna - Rajac - Negotin

IZLET 2. Kladovo -Muzej Đerdapa -Trajanov most – Vinarija Duša Kostol - Diana - Hidroelektrana – Tekija – Kladovo

         

Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost korišćenja otvorenog i zatvorenog bazena kao i spa centra ili oko 10 sati odlazak na izlet fakultativno:

IZLET 1: dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom.

U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160  grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina (u selu Rogljevu 120, u Štubiki 30). Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacije vina i ručak.

 

IZLET 2: dolazak u arheološki muzej Đerdapa u centru Kladova, obilazak muzeja koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Nakon obilaska sledi poseta ostacima Trajanovog mosta uz koji je i tvrđava,kastrum Pontes. Nakon gradnje skoro 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Poseta vinariji "Duša" koja  proizvodi čuvena vina "Duša Dunava" i "Duša Balkana". Nastavak puta i kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i  poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1972. godine kao najveći projekat te godine u Evropi. Značajno izmenio položaj  Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Sledi vožnja do Tekije gde će biti upriličen  ručak u ribljem restoranu. Dolazak u hotel, slobodno vreme. Večera. Noćenje.

                   

Treći dan:

Kladovo -Lepenski Vir -Kapetan Mišin Breg -Golubac -Viminacijum -Smederevska Tvrđava -Beograd (280km)

Doručak. Polazak u 09 sati. Vožnja pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.).

Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i kratka pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta   rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak  Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je mozda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje.

Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića   (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Dolazak u Smederevo i razgledanje jos jedne tvrđave na Dunavu.

Građena je u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u   Evropi, a njen obilazak otkriće nam za kraj ture neke nove, skrivene tajne iz Despotove rezidencije. Planirani dolazak u Beograd  u večernjim satima.

 

 

 

CENA PO OSOBI U 1/2 SOBI 175 EUR / u dinarskoj protivvrednosti Banke Intese

 DECA OD  05 - 10 GOD.           60 EUR

 DECA OD 10 – 12.GOD             80 EUR

 DOPLATA ZED 1/1 SOBU         50 EUR

 

Deca do 5 godina gratis  i  nemaju obezbedjenu ležaljku na sunčanoj palubi broda. Treća odrasla osoba  plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi.

          

U cenu putovanja je uračunato:

- krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,

- smeštaj u  hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife¬svedski sto),

- transfer autobusom  prvog dana od Tekije do Kladova, i poslednjeg dana od Kladova do Beograda prema programu obilaska,

- ručak na brodu tokom plovidbe (bife-švedski sto),

- ručak u etno selu Kapetan Mišin breg,

- usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča,

- putarine i takse,

- troškovi organizacije putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato:

- ulaznica za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum po -------dinara, Smederevska tvrđava ------dinara. Fakultativni izlet izlet 1 ------- dinara: Izlet 2 –------ din..

Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. Plaćanje u hotelu.

O ceni lokaliteta ce te biti obavesteni pre pocetka putovanja.

 

 

 

 

 

 
 


Telefoni:

011/227-45-79

011/22-82-051

011/317-42-09

Mobilni: 065/22-82-051

bglucky07@open.telekom.rs

bglucky@gmail.com


 

 

 
 

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 3175

Danas: 1047

Juče: 2128