KRSTARENJE DUNAVOM 2018 

 

Tri dana/ dva noćenja -brodom i autobusom

  

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA,

BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA,

LEPENSKI VIR, VIMINACIJUM

 

Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili sela Rajac i reke Vratne, Dunav, mitska reka čudesnih lepota. Kroz vreme bio je i važan vodeni put ali i granica među narodima. Uprkos svemu, spojio je  nespojivo. Od izvora do ušća, na njegovim obalama čak deset zemalja Evrope, koje svaka na svom jeziku Dunav različito zove,  ponosi se uzvišenošću vode koja život znači i svim onim drugim što im Dunav daruje. Među njima je i Srbija koja je ovu moćnu reku,                odajući joj počast, u svojoj prestonici, „venčala“ sa lepoticom Savom. A nizvodno... Na krstarenju od Beogrado do Kladova  upoznaćete i lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru,…

 Kažu da se lepota Dunava ne može opisati ali se može – doživeti!

 

 

1-71.jpg

 

 

 

polasci; 

21, Septembar

05 Oktobar

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

 

Prvi dan. Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija - Kladovo -

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30.

Ukrcavanje na brod do 7:45h. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi. Zatim prolazak pored ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla.

Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 

  

Drugi dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na neki od izleta:

 IZLET I: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji obilazak muzeja koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja. Cena izleta: 15€, plaćanje u hotelu.

 IZLET II: Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (7h). Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu.

Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Cena izleta: 25€, plaćanje u hotelu.

 Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

  

Treći dan.  Kladovo –  Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Viminacijum – Beograd. 

Doručak. Polazak u 09 sati. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i prolazak pored Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima

 

 

CENA PO OSOBI U 1/2 SOBI:    175 EUR 

 DOPLATA ZA 1/1 SOBU:         40 EUR

 

 

Deca do 9 godina gratis  i  nemaju obezbedjenu ležaljku na sunčanoj palubi broda.

Treća odrasla osoba  plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi.

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

U cenu putovanja je uračunato:

-Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,

-smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto),

-upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…),

-transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg– Viminacijum – Beograd (Pristanište Beograd),  

-doručak i ručak na brodu tokom plovidbe,

-ručak u etno selu Kapetan Mišin breg,

-ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum,

-usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča,

-putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja. 

 

U cenu nije uključeno:

-piće tokom plovidbe i u hotelu,

-fakultativni izleti,

-drugi individualni troškovi putnika.

  

Minimum za realizaciju izleta je 30 osoba.

 

Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.

  

 

  

 


brod-2.jpg 

 

 

 


 

 

Jednodnevno krstarenje

  

NACIONALNI PARK i ĐERDAPSKA KLISURA -BEOGRADSKA,SMEDEREVSKA, RAMSKA i GOLUBAČKA TVRĐAVA - DONJI MILANOVAC-TEKIJA

 

 

Polasci; 

 

21, Septembar

05 Oktobar

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija - Kladovo -

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30. Ukrcavanje na brod do 7:45h.

Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi. Zatim prolazak pored ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla.

Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.  Transfer minibusom do Beograda.Predviđeni povratak u večernjim časovima.

 

Cena je izražena u evrima, plaćanje je u dinarima po prodajnom kursu Narodne banke Srbije na dan uplate

 

 CENA PO OSOBI  99 eur

                                       

Dete do 10 godina placa 25 evra;

Minimum za realizaciju: 20 putnika

 

U cenu putovanja je uračunato:

- krstarenje Dunavom brodom Aquastar Maxim prema programu na relaciji do Tekije, 

- transfer minibusom od Tekije do Beograda prema programu, 

- doručak i ručak na brodu tokom plovidbe (bife-švedski sto),

- usluge turističkog vodiča,

- putarine i takse,

- troškovi organizacije putovanja.

 

 U cenu putovanja nije uračunato:

- piće na brodu tokom plovidbe.

 

Brod Aquastar Maxim je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.

 

 

 

 

Trajanova tabla.jpg  

 

 

 

 Tvrdjava.jpg


 

 

He Djerdap.jpg

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 809

Danas: 809

Juče: