KRSTARENJE DUNAVOM 2017 

 

Tri dana/ dva noćenja -brodom i autobusom

  

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA,

BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA,

LEPENSKI VIR, VIMINACIJUM

 

Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili sela Rajac i reke Vratne, Dunav, mitska reka čudesnih lepota. Kroz vreme bio je i važan vodeni put ali i granica među narodima. Uprkos svemu, spojio je  nespojivo. Od izvora do ušća, na njegovim obalama čak deset zemalja Evrope, koje svaka na svom jeziku Dunav različito zove,  ponosi se uzvišenošću vode koja život znači i svim onim drugim što im Dunav daruje. Među njima je i Srbija koja je ovu moćnu reku,                odajući joj počast, u svojoj prestonici, „venčala“ sa lepoticom Savom. A nizvodno... Na krstarenju od Beogrado do Kladova  upoznaćete i lepotu dva ušća, Tamiša i Morave, spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjovekovnih tvrđava duž obale, divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru,…

 Kažu da se lepota Dunava ne može opisati ali se može – doživeti!

 

 

1-71.jpg

 

  

 

  

 PROGRAM 1-polazak autobusom iz Beograda 

 

polasci; 16, 30, Jun

14, 28,  Jul,

11, 25, Avgust,

08, 22, Septembar,

  

 

PROGRAM PUTOVANJA

                                               

Prvi dan: Beograd – Viminacijum – Kostolac - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo.

Sastanak putnika na Pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 7:30h, polazak autobusa u 8h.

Putovanje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Viminacijumu. Transfer autobusom 1,5h, zatim sledi obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena).

Nakon obilaska transfer autobusom do Pristaništa Kostolac, ukrcavanje na brod Aquastar Maxim i nastavak putovanja brodom do Tekije. Prolazak pored srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolazak pored Golubačke tvrđave sa kraćim zadržavanjem za razgledanje sa broda i fotografisanje. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla.

Dolazak u Tekiju nakon 6h pllovidbe, iskrcavanje, a zatim kraći transfer autobusom do hotela u Kladovu. Večera. Noćenje.

 

Drugi dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na neki od izleta:

IZLET I: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji obilazak muzeja koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana.

Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja. Cena izleta: 15€, plaćanje u hotelu.

IZLET II: Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (7h). Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka.

Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu.

Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Cena izleta: 25€, plaćanje u hotelu.

Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

Treći dan.  Kladovo – Brodska prevodnica HE Đerdap – Tekija – Lepenski Vir – Golubac – Smederevska tvrđava – Beograd.

Doručak. Odjava iz soba do 8:30h, organizovan polazak iz hotela do Pristaništa Kladovo u 8:40h, ukrcavanje na brod, isplovljavanje.

Krstarenje započinjemo iz Kladova, prolazi se kroz najveću brodsku prevodnicu u Evropi. Iskrcavanje u Tekiji, nastavak puta ka Beogradu autobusom.

Vožnja pored Dunava, dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.).

Nastavak puta i pauza za ručak u Golupcu. Dolazak u Smederevo i oblilazak još jedne tvrđave na Dunavu. Građena je u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi, a njen obilazak otkriće nam za kraj ture neke nove, skrivene tajne iz Despotove rezidencije. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

 

 

CENA PO OSOBI U 1/2  SOBI 165 EUR /

 DOPLATA ZA 1/1 SOBU         40 EUR

 

Deca do 9 godina gratis  i  nemaju obezbedjenu ležaljku na sunčanoj palubi broda.

Treća odrasla osoba  plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi.

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

          

U cenu putovanja je uračunato:

-Krstarenje prema programu od Kostolca do Tekije prvog dana i od Kladova do Tekije poslednjeg dana putovanja, transfer autobusom (Beograd – Kostolac i Tekija – Kladovo prvog dana i Tekija – Beograd poslednjeg dana),

-ručak na brodu prvog dana, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi polupansiona (večera i doručak – švedski sto),

-korišćenje sadržaja Spa i Wellness centra u hotelu (bazeni, sauna...),

-boravišne takse i osiguranje gosta na brodu i u hotelu,

-ručak u Golupcu,

-ulaznice za lokalitete Lepenski Vir , Viminacijum i Smederevsku tvrđavu,

-usluge turističkih vodiča, troškovi organizacije putovanja.

 

 U cenu putovanja nije uračunato:

 

- piće tokom plovidbe i u hotelu,

-fakultativni izleti,

-drugi individualni troškovi 

 

 Minimum za realizaciju izleta je 30 osoba.

Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.

 

 


brod-2.jpg 

 

 PROGRAM 2-polazak brodom iz Beograda

 

polasci; 02, 23, Jun

07, 21,  Jul,

04, 18, Avgust,

01, 15, 29, Septembar,

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

 

Prvi dan. Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija - Kladovo -

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30.

Ukrcavanje na brod do 7:45h. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi. Zatim prolazak pored ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla.

Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

 

  

Drugi dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na neki od izleta:

 IZLET I: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji obilazak muzeja koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja. Cena izleta: 15€, plaćanje u hotelu.

 IZLET II: Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (7h). Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu.

Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Cena izleta: 25€, plaćanje u hotelu.

 Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

  

Treći dan.  Kladovo – Brodska prevodnica HE Đerdap – Tekija – Lepenski Vir – Golubac – Smederevska tvrđava – Beograd. Doručak.

Odjava iz soba do 8:30, organizovan polazak iz hotela do Pristaništa Kladovo u 8:40, ukrcavanje na brod, isplovljavanje.

Krstarenje započinjemo iz Kladova, prolazi se kroz najveću brodsku prevodnicu u Evropi. Iskrcavanje u Tekiji, nastavak puta ka Beogradu autobusom. Vožnja pored Dunava, dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta pored Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, a zatim pauza za ručak u Golupcu. Nastavak puta i dolazak u Viminacijum, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena).

Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

 

CENA PO OSOBI U 1/2 SOBI:    175 EUR 

 DOPLATA ZA 1/1 SOBU:         40 EUR

 

 

Deca do 9 godina gratis  i  nemaju obezbedjenu ležaljku na sunčanoj palubi broda.

Treća odrasla osoba  plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi.

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

U cenu putovanja je uračunato:

-Krstarenje prema programu od Beograda do Tekije prvog dana i od Kladova do Tekije poslednjeg dana putovanja, transfer autobusom (Tekija – Kladovo prvog dana i Tekija – Beograd poslednjeg dana),

-doručak i ručak na brodu prvog dana,

-smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi polupansiona (večera i doručak – švedski sto),

-korišćenje sadržaja Spa i Wellness centra u hotelu (bazeni, sauna...),

-boravišne takse i osiguranje gosta na brodu i u hotelu,

-ručak u Golupcu,

-ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum,

-usluge turističkih vodiča,

-troškovi organizacije putovanja.

 

U cenu nije uključeno:

-piće tokom plovidbe i u hotelu,

-fakultativni izleti,

-drugi individualni troškovi putnika.

  

Minimum za realizaciju izleta je 30 osoba.

 

Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.

 

 

Tvrdjava.jpg

 

 

 

 

 


 

 

Jednodnevno krstarenje

  

NACIONALNI PARK i ĐERDAPSKA KLISURA -BEOGRADSKA,SMEDEREVSKA, RAMSKA i GOLUBAČKA TVRĐAVA - DONJI MILANOVAC-TEKIJA

 

 

Polasci; 02, 23,  Jun,

07, 21, Jul,

04, 18, Avgust,

  01, 15, 29, Septembar

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija - Kladovo -

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30. Ukrcavanje na brod do 7:45h.

Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi. Zatim prolazak pored ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla.

Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.  Transfer minibusom do Beograda.Predviđeni povratak u večernjim časovima.

 

Cena je izražena u evrima, plaćanje je u dinarima po prodajnom kursu Narodne banke Srbije na dan uplate

 

 CENA PO OSOBI  89 eur

                                       

Dete do 10 godina placa 25 evra;

Minimum za realizaciju: 20 putnika

 

U cenu putovanja je uračunato:

- krstarenje Dunavom brodom Aquastar Maxim prema programu na relaciji do Tekije, 

- transfer minibusom od Tekije do Beograda prema programu, 

- doručak i ručak na brodu tokom plovidbe (bife-švedski sto),

- usluge turističkog vodiča,

- putarine i takse,

- troškovi organizacije putovanja.

 

 U cenu putovanja nije uračunato:

- piće na brodu tokom plovidbe.

 

Brod Aquastar Maxim je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.

 

 

 

 

Trajanova tabla.jpg  

 

 

 

 


 

 

He Djerdap.jpg

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

011/22-82-051

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@open.telekom.rs

VIBER: 065/22-82-051

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata


rent a car beograd iznajmljivanje automobila

Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

Ukupno: 1150

Danas: 1107

Juče: 43