LETOVANJE ŠPANIJA 2020.

Španija se nalazi na jugozapadu Evrope i zauzima veći deo Pirinejskog poluostrva. Od ostatka Evrope je odvojena planinskim vencem Pirineji, izlazi na Sredozemno more i Atlantski okean, a deo njene teritorije su i dva fantastična arhipelaga, Balearska i Kanarska ostrva. Kraljevina Španija ima oko 40 mil. stanovnika od kojih su 73% Španci, 16.5% Katalonci, 8% Galjegi (Galicija), 2.5% Baski. Glavni grad je Madrid sa oko 3 miliona stanovnika i već dugo godinaje važan kulturni centar Evrope, kao i industrijski centar Španije. Od Frankovog pada 1975 god. zemlja je krenula u veliku ekspanziju i danas je osma ekonomska sila sveta.Na istoku i jugu Španije preovladava sredozemna klima a karakteristično je dugo, suvo i toplo leto sa najvećim brojem sunčanih sati u Evropi. Ovakva klima, dugačka obala sa velikim brojem letovališta, prelepi gradovi, zanimljiva istorija i kultura ove zemlje, svrstali su Španiju među vodeće turističke zemlje u svetu.

 

 

 

ŠPANIJA LETOVANJE 2021

AVIONOM 

prieuzima-ie.jpg 

Kosta Brava se prostire na oko 160 kilometara, od Barselone na sever, ka francuskoj granici. Njeno ime u prevodu znači divlja obala i pravi je biser Katalonije. Duge peščane plaže presecaju kamene uvale koje natkriva najlepše mediteransko rastinje. Poznata letovališta i turističke centre smenjuju šarmantna ribarska sela. Ono što je možda jedna od najvećih prednosti letovanja na Kosta Bravi je blaga mediteranska klima zahvaljujući vencu Pirineja u zaleđini obale, pa su leti temperature između 30 i 35 stepeni, ali noću padnu ispod 20, pa su noći veoma prijatne. Pored očigledne prirodne lepote ove obale, odmor na Kosta Bravi ima mnogo toga da ponudi. Barselona, jedan od najfascinantniji gradova Evrope, udaljena je na samo oko sat vremena od letovališta. Za zaljubljenike u Mediteran obilazak neke od poznatih botaničkih vrtova kao što je Santa Clotilde u blizini Lloret de Mara je za preporuku. Za gastronome se preporučuje obilazak nekog od sela na Pirinejima, što je i prilika da se proba najbolja katalanska šunka i kvalitetno vino. Ulagajući u turizam i infrastrukturu ovog kraja, u poslednjih nekoliko godina je niklo nekoliko zabavnih i akvaparkova, čineći Kosta Bravu idealnu za nezaboravan porodični odmor.

     

Majorka je najveće ostrvo u Španiji. Nalazi se u Sredozemnom moru i pripada Balearskim ostrvima, zajedno sa Ibicom, Menorkom i Formenterom. Bistro more, prelepe peščane plaže, skirvene lagune duž obale duge 554 km, borove šume, palme ali i planinski venci – sve na jednom mestu.Ostrvo uzavrelih dešavanja, omiljena destinacija trendsetera, spoj današnje civilizacije i istorije duge deset vekova, prostranih borovih šuma i kamenih plaža na zapadu, prelepih uvala na istoku i dugih peščanih plaža na severu i jugu...

 

 letovanje-spanija-kosta-dorada.jpg

Kosta Dorada (katalonski Costa Daurada) ili Zlatna obala je oblast u španskoj pokrajini Kataloniji, koja se prostire južno od Barselone, u dužini od 216 km, sve do ušća reke Ebro u Sredozemno more. Već nekoliko godina je jedan od izbora naših putnika za letovanje u Španiji, a u ponudi su putovanja avionom. Naziv je dobila po dugim peščanim plažama, koje pokrivaju oko 800 ha obale i zajedno sa Kosta Bravom (severno od Barselone) predstavlja turističku regiju koja je po raznovrsnoj ponudi hotela na drugom mestu u Španiji, odmah posle Balearskih ostrva. Katalonske planine, koje se pružaju paralelno sa obalom regije Kosta Dorada, štite primorje od provale hladnih vazdušnih masa, te se tako ova oblast odlikuje prijatnom mediteranskom klimom, pogodnom za boravak tokom cele godine i idealnom ukoliko želite letovanje u Španiji. Pitomi pejzaži ispunjeni šumama, maslinjacima, vinogradima, pitoresknim gradovima sa značajnim kulturno-istorijskim vrednostima, kristalno čisto more, raznovrsna ponuda hotela, razlog su regiju Kosta Dorada godišnje poseti preko 3 miliona turista.

 

 

 

 

 

ITALIJA-ŠPANIJA-FRANCUSKA 2020

 

 

 

Italija - Španija - Francuska

AUTOBUSOM 

14 dana/9 noćenja

 

(14 dana – 7/8 dana Španija + 1/2dana italija + 1/2 dana Francuska Italija)
Prato – Firenca – Montekatini – Ćinkve Tere – Figeras – Ljoret de Mar – Barselona – Sentrope – Gras – Kan – Monako – Monte Karlo

  

 

(SRBIJA) – Sreda

Sastanak grupe ispred hipermarketa Tempo u Nišu u dogovoreno vreme (proveriti tačno vreme, i eventualno mesto, u agenciji dan pre polaska, uglavnom u podnevnim satima, između 12:00 i 13:00 u zavisnosti od termina). Po prijemu svih putnika polazak iz Niša. Usputna kratka zaustavljanja radi prijema putnika duž autoputa (Aleksinac, Paraćin, Ćuprija, Jagodina, Batočina, Požarevac, Beograd, Ruma, Sremska Mitrovica itd.). Prijem putnika u Beogradu na benzinskoj pumpi „Zmaj“-NIS, smer ka Zagrebu, ispred MC Donald’s restorana. Nastavak vožnje ka granici uz kraću pauzu za toalet u okolini Rume ili Sremske Mitrovice. Po prelasku granice noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju ka Italiji, uz usputna granična zadržavanja i tehničke pauze.

 
2. dan

(PRATO-FIRENCA-MONTEKATINI TERME) – Četvrtak

U prepodnevnim satima dolazak u slatki toskanski gradić Prato. Kraće razgledanje istorijskog jezgra:  Piazza del Comune, Duomo... Celodnevno slobodno vreme ili fakultativni obilazak glavnog grada toskanske regije, Firenze. Po dolasku u Firencu sledi obilazak grada u pratnji vodiča: crkva i trg Santa Maria Novella, Duomo, via dei Calzaiuoli, piazza della Signoria, Uffizi, Ponte Vecchio, Porcellino... Slobodno vreme za individualno razgledanje. Po završetku boravka u Firenci nastavak putovanja ka banji Montecatini Terme. Smeštaj u hotel u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

 
3. dan

(LA SPECIJA-ĆINKVE TERE NACIONALNI PARK) – Petak

Doručak. Napuštanje soba u prethodno dogovoreno vreme i pakovanje stvari u autobus. Polazak ka mestu La Spezia. Tehnička celodnevna pauza i fakultativni obilazak gradića u Nacionalnom parku Cinque Terre. U večernjim satima nastavak putovanja ka Španiji. Noćna vožnja kroz oblast Ligurije u Italiji, kao i jugom Francuske.

 
4. dan

(FIGERES-LJORET DE MAR) – Subota

Dolazak u mesto Figueres u jutarnjim satima. Mogućnost fakultativnog obilaska muzeja genijalnog umetnika Salvador Dalija. Nakon posete muzeju polazak ka letovalištu Lloret de Mar. Po stizanju sledi kraće, panoramsko upoznavanje sa gradom, te odlazak do hotela. Obavljanje ručka (za one koji imaju rezervisan ručak u odabranoj usluzi) i ulazak u sobe posle 14:00. Slobodno popodne i veče za uživanje na plaži, šopingu, vidikovcima i sl. Na kraju dana večera (za one koji imaju rezervisanu večeru u odabranoj usluzi). Ljoret de Mar je jedno od najpoznatijih letovališta Španije i Katalonije. Nalazi se na obali Costa Brava, ima dve plaže, Platja Lloret i Platja Fenals, centralnu gradsku zonu oko crkve gde se nalaze i šoping ulice, brojni restorani, kafići, barovi sa lokalnim specijalitetima. Ljoret de Mar je mesto prepoznatljivo po dnevnom mediteranskom šmeku koje se u večernjim satima pretvara u idealno mesto za odmaranje duše i tela za turiste svih uzrasta. Posetite neke od najpoznatijih diskoteka ili jednostavno uživajte u laganoj muzici i po kojoj čaši vina i u nekoj od tradicionalnih vinarija i taverni. Noćenje.

 
4. - 11. dan

(LJORET DE MAR) – 7 NOĆENJA NA BAZI PUNOG (sva 3 obroka) ILI POLUPANSIONA (doručak i večera). *Od subote do Subote

U toku boravka u Ljoret de Maru, osim u rezervisanoj usluzi (polu-pansion ili pun pansion), plažama, šopingu i ostalim sadržajima u gradu, možete uživati i u izletima koje smo pripremili za Vas, kako bismo obogatili sadržaj Vašeg boravka u Španiji. Svi izleti su koncipirani tako da se maksimalno koristi vreme boravka u Ljoretu za plažu i odmor, bez bojazni da ćete ostati bez mogućnosti za popravljanje tena ili plivanja na nekoj od prelepih plaža u gradu i okolini. Izleti su sledeći: Barcelona 1 (uz mogućnost posete stadiona Camp Nou); Špansko veče flamenka, sangrije i andaluzijskih nota; Costa Brava uz obilazak okoline i kupanje u fascinantnom ambijentu na plaži grada Tossa de Mar; Santa Cristina plaža sa baštom kaktusa Pinya de Rosa; Barcelona 2 (uz mogućnost posete Akvarijuma u Barseloni) i možda još po neko iznenađenje. Svaki izlet je priča za sebe i obuhvata obilaske i uživanje u svemu po čemu je Španija prepoznatljiva, kao i okolina samog Ljoreta. Raspored po danima zavisi od realnih uslova za održavanje svakog ponaosob, osim Barselone 2, izleta koji se obavlja poslednjeg dana boravka u Španiji, nakon izlaska iz hotela. Tačan raspored i satnica dobijaju se po stizanju u Ljoret de Mar od vodiča ili predstavnika agencije na destinaciji.

 
11. dan

(IZLET BARSELONA 2) – Subota

Doručak. Napuštanje hotela, pakovanje stvari u autobus i fakultativni odlazak na izlet Barselona 2. U okviru ovog izleta peške se obilazi istorijsko jezgro grada (Barri Gotic), nakon čega je moguć ulazak u Aquarium (dodatna doplata), te večernji odlazak metroom do Plaza Espana gde se održavaju čuvene magične fontane. Celodnevni boravak u glavnom gradu Katalonije i u večernjim satima polazak ka Azurnoj obali. Noćna vožnja.

 
12. dan

(SEN TROPE-GRAS-KAN) – Nedelja

Dolazak u Saint Tropez u ranijim jutarnjim satima. Šetnja starim gradom do tvrđave i slobodno vreme za individualnu šetnju. Nastavak putovanja ka gradiću Grasse, gde ćemo posetiti jednu od proizvodnji parfema i kozmetike, a potom obilaske krunisati mondenskim gradom Cannes i šetnjom bulevarom Croisette, te razgledanjem znamenitosti kao što su: hotel Majestic, Grand Casino, Palais des festivals, Rue de Serbes, gradska plaža, hotel Carlton… Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Polazak ka hotelu, smeštaj u sobe od 15:00. Slobodno popodne I veče. Noćenje.

 
13. dan

(NICA-MONAKO) – Ponedeljak

Doručak. Polazak ka centru grada Nice. Po dolasku razgledanje grada: Place Massena, Vielle Ville, katedrala, Promenade des Anglais, Chateaux... Ostatak dana slobodan za kupanje, šetnju i sl. U kasnijim popodnevnim satima odlazak na fakultativni izlet do kneževine Monaco. Obilazak starog grada sa kneževskom palatom, katedralom i Okeanografskim muzejom. Nakon toga silazak na ciljno-startnu ravninu staze formule i šetnja do Monte Carlo četvrti. Slobodno vreme do kasnog večernjeg polaska ka Srbiji. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske uz kraće tehničke pauze i zadržavanja na graničnim prelazima.

 
14. dan

(SRBIJA) – Utorak

Dolazak u mesto polaska. ( Kraj usluga)

 

Cena aranžmana izražena u evrima po osobi (prevoz i smeštaj):

Polazak  

 

24.06.

15.07.

05.08.

26.08.

 Povratak

Usluga

07.07.

28.07.

18.08.

08.09.

Moremar Htl 3*

HB

439**/459*/479

499**/479*/529

549**/569*/599

359**/369*/389

Doplata za pun pansion 4€ po danu(7*4) deca do 12 god 3€ po danu.

Svi popusti u tabeli važe pored dve punoplative osobe.

* 50% rezervacija 50% do polaska

** 100% prilikom rezervacije

 

U cenu aranžmana uračunato:

 • Prevoz autobusom na relaciji Niš-Beograd-Prato-Montekatini Terme-Figeres-Ljoret de Mar-Sen Trope-Gras-Kan-Nica-Beograd-Niš (VAŽNA NAPOMENA: Za svaku osobu stariju od 12 godina maksimum kofera je 1 komad do 20kg težine, a za decu do 12 godina je takođe 1 komad ali do 15kg težine. Regulativa je usklađena sa propisima EU u vezi sa punim putničkim autobusom u tranzitu.)
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Smeštaj u Montekatini Terme ili okolini u hotelu sa minimum 2* na bazi 1 noćenja sa doručkom
 • Smeštaj u mestu Ljoret de Mar u hotelu sa minimum 3* na bazi 7 noćenja sa polupansionom ili punim pansionom u zavisnosti od Vašeg odabira usluge
 • Smeštaj u Kanu, Nici ili daljoj okolini u hotelu sa minimum 2* na bazi 1 noćenja sa doručkom
 • Pratnja licenciranog turističkog vodiča u toku putovanja i obilazaka van granica Srbije
 • Troškovi organizacije i sprovođenja putovanja

U cenu aranžmana nije uračunato:

 • Putno zdravstveno osiguranje (preporuka agencije je da svaki putnik poseduje ovaj dokument, uz napomenu da granična službena lica zemalja EU imaju pravo naplate kazne i nedozvoljavanje nastavka putovanja ukoliko putnik ne poseduje ovu vrstu osiguranja)
 • Boravišne takse po hotelima: Montekatini Terme od 1€ do 2.5€ po noćenju za osobu u zavisnosti od klasifikacije hotela; Ljoret de Mar, po osobi za noćenje, 0.5€ za hotel sa 3*, 1€ za hotel sa 4*, 1.5€ za hotel sa 5*; Azurna obala (Kan, Nica ili okolina) od 1.5€ do 3.5€ po noćenju za osobu u zavisnosti od klasifikacije hotela
 • individualne troškove putnika; troškove ulaznica za lokalitete koji nisu predviđeni za zajednički ulaz opisom iz programa ili fakultativnih izleta; troškove lečenja i troškove prevoza i sl. nastalih potrebom za lekarskom intervencijom.
 • usluge ne pomenute u programu i opisu fakultativnih izleta.

Doplate i popusti:

 • Doplata za 1/1 50%.
 • Rezervacija sedišta u autobusu: 1.red 20 evra, 2.red 15 evra, 3 red 10 evra, 4 i 5 red 5 evra po osobi.

 

 

Hotel Moremar 3* – Ovaj hotel se nalazi u dinamičnom gradu Ljoret de Maru, na samo 80 metara od plaže. Hotel Moremar sadrži otvoreni bazen i klimatizovane sobe. Celokupni enterijer hotela Moremar je uređen moderno, u kombinaciji ljubičaste i bele boje. U restoranu se jela mediteranske i internacionalne kuhinje služe na bazi švedskog stola. Svetle sobe uključuju flat-screen TV i privatno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Pojedine sobe imaju namešten balkon i pogled na bazen, a neke od njih gledaju na ulicu.

 

Hotel je okružen restoranima i barovima. Osoblje na recepciji koja radi non-stop može da organizuje sportove na vodi i druge aktivnosti. Do centra Blanesa može se stići kolima za 20 minuta. Đirona je udaljena 42 km, a do Barselone je potrebno sat vremena vožnje. Parovima se posebno svidela lokacija – ocenili su je sa 8,2 za boravak udvoje.

 

Fortuna hotele koje smo radili za letovanja 2014. do 2018. su :  Hotel Garbi Park 3*  ,   Hotel Gran Don Juan 3*, Hotel Festa Brava 3*,  Hotel Santa Cristina4*, Savoy3*, Sun Beach3*, Marina Sund4*,   Hotel Sun Beach3*, Gran Flamingo 4*, Gitar Rouz 3*, Alegria Fenals Mar 4*. 

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 12 godina ostvaruju popust):

-         Venecija : odrasli 22€, deca do 15 godina 17€.

-         Barselona 1 : odrasli 23€, deca do 12 godina 13€.

-         Camp Nou stadion :  28€ za sve uzraste.

-         Costa Brava : odrasli 18€, deca do 12 godina 13€.

-         Špansko veče : 28€ za sve uzraste.

-         Muzej Salvadora Dalija : 28€ za sve uzraste.

-         Barselona 2 : 18€ za odrasle, 13€ za decu do 12 godina.

-         Akvarijum : 23€ za odrasle, 20€ za decu do 10 godina.

-         Santa Cristina plaža : 6€ za sve uzraste.

 

Mogući način plaćanja:evro se obračunava po srednjem kursu NBS,na dan uplate.


1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

2) 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 01.11.2020. 

 

 

OPIS FAKULTATIVNIH IZLETA:

1. Vožnja brodom do Venecije - Obuhvata prevoz manjim turističkim brodom, jednog od lokalnih prevoznika, od luke Punta Sabbioni do istorijskog jezgra grada, u trajanju od oko 30 minuta. Za to vreme, ploveći Venecijanskom lagunom, u putu ka gradu, uživaćemo u pogledu na neke od interesantnijih predela kao što su ostrva San Erasmo, Lido di Venezia, San Andrea, San Lazzaro degli Armeni, San Clemente i San Servolo, zatim projekat „Mojsije“ itd. Iskrcavamo se na obali Riva degli Schiavoni i obilazimo grad prema opisu iz programa, pa nakon toga slobodno vreme do polaska nazad brodom ka luci Punta Sabbioni. Uračunato: povratna karta brodom na relaciji Punta Sabbioni – Riva degli Schiavoni – Punta Sabbioni i obilazak grada po programu. Cena: odrasli 22€, deca do 15 godina 17€.

 

2. Barselona 1 – Izlet koji ćemo iskoristiti za prvo upoznavanje sa jednim od najprestižnijih gradova Evrope, mestom koje arhitekturom, gastronomijom, istorijom i mnogim drugim faktorima u potpunosti odudara od ostatka starog kontinenta, te će učiniti da se zaljubite u njega već na prvi pogled. Vožnju krećemo iz hotela u prepodnevnim satima i vozimo se preko mesta Blanes i Tordera, u blizini obale i poznatih letovališta kao što su Malgrat de Mar, Santa Susana, Calella i Alella, malo više od sat vremena. Po dolasku u glavni grad Katalonije provozaćemo se kroz Badalonu, pa pored tornja Agbar i preko Plaça Glòries do centralnog dela grada. U kombinaciji panoramskog i pešačkog razgledanja grada, susrešćemo se sa veličanstvenim prizorima lokaliteta kao što su: Plaza de Toros Monumental, Sagrada Familia, Avenida Diagonal, Arc de Triomf, Parc Ciutadella, Plaça Catalunya, Passeig de Gracia, Casa Batlló, Casa Milà, Plaça Joan Carles I, stadion Camp Nou (uz mogućnost fakultativnog ulaska), Plaça Espanya, Font Magics, Arena de Torros, Palau Nacional, Montjuïc, Olimpijski stadion, Portal de la Pau, spomenik Kristofera Kolumba, ulica Las Ramblas... U planu je i nešto slobodnog vremena u centru grada, sve u zavisnosti od prolaznog vremena i gužve u saobraćaju. Povratak u hotel je u večernjim satima, na večeru, a umesto ručka ćemo uzeti „lanč-paket“ i poneti na izlet. Uračunato: prevoz na relaciji Ljoret – Barselona – Ljoret i obilazak znamenitosti po programu uz pratnju vodiča. Cena: odrasli 23€, deca do 12 godina 13€.

 

3. Camp Nou stadion – Fakultativni ulaz na najveći stadion u Evropi koji je vezan za prethodni izlet, Barselona 1. Da biste iskoristili mogućnost posete ovom lokalitetu, morate biti na izletu Barselona 1 i ni u jednom drugom danu poseta ovom stadionu se ne može organizovati. Poseta stadionu obuhvata samostalno razgledanje muzeja FK Barselona, zatim izlazak na jedan deo tribina, kao i šetnju unutrašnošću stadiona kroz salu za novinarske konferencije, svlačionicu gostujućih timova, kapelu za molitve igrača, silazak do terena (ne na travu!)... Zadržavanje na stadionu je između 1 i 1,5 sat, a oni koji ne ulaze u stadion mogu ručati, popiti kafu, prošetati do obližnjih outlet butika ili do Avenije Dijagonal. Uračunato: ulaznica koja omogućava samostalan obilazak po opisu. Cena: 30€ za sve uzraste.

 

4. Costa Brava – Jedan od najlepših izleta za vreme boravka u Španiji jer se radi o nesvakidašnjoj mogućnosti da se upoznaju veoma živopisni krajevi okoline Ljoret de Mara. Veoma kratke vožnje, do 20 minuta uz razgledanje nekih od najelitnijih delova Katalonije, gde svoje vikendice imaju ljudi kao što su Havijer Bardem, Enrike Iglesias, Mario Kasas... Posetićemo jednu od mnogih bašti kaktusa koje se nalaze u blizini Ljoreta, a potom i jednu od lokalnih vinarija, gde ćete imati priliku da probate direktno iz bačvi veoma kvaliteta vina i vinske likere lokalnih proizvođača, zatim da probate domaće kobasice, pršutu, sireve, masline, a iste te proizvode da kupite po promotivnim cenama jer se radi mahom o lokalnim proizvođačima. Najbolje je kad postoji mogućnost da se proba, samo tako možete biti sigurni da ste odabrali pravo vino za poklon ili za sebe. Ne propustite priliku da probate i španski nugat, tzv. turon, poslastica bez koje se niko ne vraća kući iz Španije. Popodnevne sate iskoristićemo da se sunčamo i kupamo na jednoj od najlepših plaža regije Costa Brava, i to u mestu Tossa de Mar, nekada najvažnijoj luci regiona, uz pogled na staru tvrđavu koja se uzdiže iznad plaže, kao i na plavu zastavicu koja potkrepljuje činjenicu atraktivnosti plaže, čistoće vode i generalne lepote čitavog ambijenta. Stari grad Tossa može biti i odlično mesto za kupovinu interesantne odeće ili suvenira napravljenih manuelnim radom, veselog, gostoljubivog i veoma kreativnog lokalnog življa. Uračunato: vožnja do navedenih lokaliteta, ulaznica u baštu kaktusa, organizovan grupni odlazak u vinariju, kupanje u Tossa de Mar-u celo popodne. Cena: odrasli 18€, deca do 12 godina 13€.

 

5. Špansko veče – Izlet za prave ljubitelje latino muzike, zaljubljenike u vino, slobodarski duh južnoevropskih naroda, zvuke gitare i zanosne flamenko plesače i plesačice koji će dodatno začiniti ovo, već uveliko emocijama i euforijom prošarano, veče, veče za pamćenje, veče za istinsko uživanje. Program večeri je plod višedecenijskog rada ljudi iz oblasti zabavljanja turista u Španiji, ekipa koje su svoja iskustva prenela na vodeće ime ove večeri, a to je Hose Leon, jedan od najpoznatijih stepera i flamenko igrača čitave Španije, inače koreografa i organizatora programa. Sve se održava na svega 15-ak minuta hoda od hotela, u svečanoj Sali gradskog kazina. U večernjim satima, nakon večere, uputićemo se ka tome mestu i u trajanju od oko 2 sata uživati u predstavi koju je Hose Leon pripremio za nas. Atmosfera se lagano zagreva uz besplatnu sangriju i belo penušavo vino (voda ili sok za neuživaoce u alkoholu), kao i pesmu solo pevačice i jednog pevača, pa nakon toga lagano uz flamenko plesače i Hose Leona dovodimo ambijent do usijanja. Piće se služi dok program ne počne, a mi dolazimo malo ranije kako bismo zauzeli dobra mesta i popili malo sangrije koju ćemo nastaviti degustirati do kraja programa.  Uračunato: ulaznica, sangrija dok ne počne program i jedna flaša belog penušavog vina na 4-5 osoba (voda ili sok za one koji ne piju alkohol). Cena: 30€ za sve uzraste.

 

6. Muzej Salvadora Dalija – Jedna od najkontroverznijih ličnosti 20. veka rođena je na svega sat vremena vožnje od Ljoret de Mara, u gradu Figeres, gde je iza sebe ostavila pozamašnu zbirku krajnje zanimljivih umetnina u improvizovanom izložbenom prostoru, danas znanom po imenu „Teatro Museo Dalí“. Salvador Dali je katalonsko-španski umetnik, začetnik umetnosti nadrealizma u pravom smislu njenog naziva. Čovek koji je postavio temelje za čudne nastupe današnjih neobičnih ljudi, pevača, glumaca, umetnika, sportista i dr. Dopustite sebi da se upoznate sa likom i delom jednog od najgenijalnijih umova prošlog stoleća, poslušajte bogate priče o njegovom životu, odrastanju, upoznavanju sa svetom, o njegovoj ljubavi, kako prema umetnosti, tako i prema njegovoj voljenoj supruzi, Ruskinji Gali. Upoznajte se sa jednim delom njegove umetnosti i osetite dodir nestvarnog, imaginarnog, nečeg teško objašnjvog ako se ne vidi sopstvenim očima. Muzej Salvadora Dalija nije klasična galerija sa slikama, već se u njemu nalaze takve postavke i instalacije da je čitave prostorije uklapao u jednu konkretnu umetničku, nadrealnu celinu. Izlet koji ćete veoma dugo prepričavati. Uračunato: prevoz na relaciji Ljoret de Mar – Figeres – Ljoret de Mar, ulaznica u muzej, obilazak jednog dela muzeja sa vodičem. Cena: 28€ za sve uzraste.

 

7. Barselona 2 – Jedan od onih izleta na koji idu svi, poput Barselone 1 i Costa Brava. U toku drugog zajedničkog boravka u Barseloni, imaćemo nešto više slobodnog vremena koje se može iskoristiti na različite načine. Naime, nakon poslednjeg noćenja u Ljoret de Maru, obavljamo doručak, pakujemo stvari i krećemo put Barselone u prepodnevnim satima. Po dolasku u Barselonu iskrcavamo se u centru grada, idemo u obilazak dela Barrio Gótico, istorijskog jezgra grada: Las Ramblas, Palau Guell, Plaça Reial, Plaça Jaume I, Ajuntament, Palau de la Generalitat, Plaça del Rei, Palau Tinel, katedrala Santa Eulalia, Plaça Catalunya... Nakon obilaska, mogućnost zajedničkog fakultativnog odlaska do Akvarijuma Barselona. Za one koji ne idu u Akvarijum, odmah sledi slobodno vreme, do večernjih sati (cca 20:30h), kada se sastajemo na dogovorenom mestu i odlazimo svi zajedno na spektakl Magičnih fontana. Svoje slobodno vreme u gradu možete iskoristiti za odlazak na plažu Barceloneta, otići na brdo Tibidabo i uživati u prekrasnom pogledu na grad, popiti cafe cortado ili se provozati na nekoj atrakciji u zabavnom parku na brdu, možete se provozati panoramskom gondolom iznad stare luke, posetiti neke od atrakcija kao što su Casa Batlló, Casa Milà, Sagrada Familia, Parc Güell, muzej čokolade, muzej Pabla Pikasa, Parc Ciutadella, zoološki vrt i još mnogo toga što ovaj fenomenalan grad može da ponudi. Ukoliko Vas ne zanima ništa od ovoga, svoje vreme možete iskoristiti jednostavnom šetnjom niz ulicu Las Ramblas ili Passeig de Gracia, te šopingom u trgovačkim zonama i tržnim centrima kojih u ovom gradu ima u izobilju. Ne propustite da svoj boravak u Španiji krunišete večernjim odlaskom, zajedno sa nama, na magične fontane, sasvim sigurno najlepšu atrakciju ovoga grada, koja će u večernjim satima izazavati u vama osećaj da se nalazite u sred nekakve bajke, šarenih fasada, pregršti kombinacija boja i pokreta vode, sve praćeno zalaskom sunca, oživljavanjem grada i zvucima nekih svetski poznatih muzičkih numera. Magične fontane...u Evropi ne postoji ništa atraktivnije od njih. Potrudite se da se upoznate sa njima. Mi ćemo Vam pomoći da se u njih i zaljubite. Nakon završetka programa na fontanama, polazimo za Ljoret de Mar po putnike koji nisu bili na ovom izletu i u kasnim večernjim satima nastavljamo vožnju ka Azurnoj obali. Uračunato: prevoz do Barselone, obilazak Gotičke četvrti prema opisu uz pratnju vodiča, celodnevni boravak u Barseloni, zajednički odlazak na Magične fontane. Cena: 23€ za odrasle, 18€ za decu do 12 godina.

 

8. Akvarijum – U toku boravka u Barseloni, za vreme izleta Barselona 2, postoji mogućnost fakultativnog odlaska u individualno razgledanje jednog od najposećenijih akvarijuma u Evropi. Nalazi se u samom centru grada, te je izuzetno pogodan za ubacivanje u ovaj izlet jer se nakon posete veoma brzo i lako stiže do bilo kog drugog lokaliteta koji ste isplanirali za taj dan. Akvarijum u Barseloni možete posetiti samo ako ste na izletu Barselona 2 i ne može se prebaciti ni na jedan drugi dan. Lokalitet je organizovan tako da se krećete jednim dugačkim hodnikom, niz koji se, sa strane, nalaze veliki akvarijumi sa podvodnim svetom iz oblasti Mediterana. Razne vrste riba, gmizavaca, beskičmenjaka i sl. Možemo izdvojiti neke od njih: riba balon, pirane, jegulje, sabljarke, raže, morski konjići, morske zvezde itd. Na kraju tog hodnika, nalazi se najveća atrakcija, najveći akvarijum sa staklenim tunelom, kroz koji vas vodi pokretna traka u dužini od 80-ak metara, gde ćete uživo imati prilike da vidite razne interesantne riblje vrste, počevši od ajkula, džinovskih raža i sl. Na drugom nivou, nalazi se još nekoliko prostorija, sa mogućnošću razgledanja svetlećih meduza, bazena sa sipama, pingvini i još mnogo toga. Ovaj lokalitet je idealan za ljubitelje prirode i životinja, za decu, a i njihove roditelje. Pravo mesto za upoznavanje sa svetom oko sebe i jedinstvena prilika da čitav podvodni svet Mediterana vidite na jednom mestu. Ne propustite je! Uračunato: ulaznica na lokalitet. Cena: 23€ za odrasle, 21€ za decu do 10 godina.

 

 

 

 UPUTSTVA I NAPOMENE:


- Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.
VAŽNO: U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
- Svi putnici državljani Republike Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU.

 VAŽNO: Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja,... ne rade.

-Državljani Srbije koji poseduju stare (plave) putne isprave, kao i građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena moraju posedovati VIZU. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom
slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Oštim uslovima putovanja.
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA.
-Putnik je u obavezi da prilikom prijave za putovanje prijavi svoje puno ime, prezime i datum rođenja onako kako je upisano u pasošu (Odnosi se na devojačko prezime, skraćene oblike imena i sl., slovo dj ili đ). Pogrešno prijavljen podatak biće unet u vaučer za hotel i druga putna dokumenta i može prouzrokovati probleme putniku u nastavku putovanja kod pograničnih ili aerodromskih službi, kao i u samim hotelima. Molimo putnike da prilikom rezervacije aranžmana dostave kopiju prve strane pasoša i tačan kontakt telefon.
- Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina….), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za
eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.Objašnjenje: kontinentalni švedski sto –manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak.* Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti
(npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenimprogramom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
- Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 –8 nedelja unapred.
- Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.
- Putnici se mole da se informišu o zakonu o zabrani pušenja na odabranoj destinaciji i da se striktno pridržavaju lokalnih propisa s tim u vezi!
- Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodela soba vrši se na recepciji po dolasku. Agencija će proslediti želje i zahteve hotelu, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.
- Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisi poznate ne mogu biti relevantne.

 Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Agencija ne može imati uticaja.

Agencija ne učestvuje u organizaciji slobodnog vremena putnika na odredištu, te ni na koji način ne snosi odgovornost za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta koji su u organizaciji ino partnera.
- Ovaj Cenovnik je rađen prema lokalnoj kategorizaciji i klasifikaciji hotela zemlje odredišta.
Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, Organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosleda pojedinih sadržaja u programu usled
objektivnih okolnosti). VAŽNO Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice.
- Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
-U slučaju promena na monetarnom tržistu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, kao i izmene programa putovanja, spajanja sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pred put.

   MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA. 
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA ILI AGENCIJA PREUZIMA PRAVO NA SPAJANJE GRUPE SA DRUGOM AGENCIJOM
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  OTP 58/2014 

 

 

 

 

   

 


 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7