ОСТРОГ  2019

- три дана  - сваког петка 

 

29.03. - 31.03.

05.04. - 07.04.

12.04. - 14.04.

19.04. - 21.04.

 

 

Vasilije-Ostroski.jpg

 

Свети Василије Острошки рођен је у селу Мркоњићи у Поповом пољу-Херцеговини 1.610 године, одакле је отишао у требињски манстир Успенија Пресвете Богородице где се замонашио.

Свети Василије се и упокојио 1.671. године у манастиру Острог, а одмах по проглашењу за свеца, народ је почео да долази на његов гроб да се моли.

Пред његовим моштима многи болесни успели су да се излече.

12. Маја Српска Православна црква  и верници славе празник  Светог Василија Острошког.

 

 

 

 PROGRAM BROJ 1

Програм путовања:

 

1. ДАН - ПЕТАК 

Полазак из Београда у 22.00 час parkinga preko puta Sava cena,na autobuskom stajalištu 17. I 18.,ka Nišu (путници су у обавези да се информишу о тачном времену и месту поласка дан пре путованја,потребно је доћи пола сата раније). Успутна стајања на Руднику и Златибору .


2. ДАН – СУБОТА


MANASTIR KUMANICA

Манастир Св. Архангела Гаврила, где се чувају мошти Св. Григорија Куманичког. Налази се у долини реке Лим и једна је од ретких Немањићких задужбина у тој области, а било их је 70-ак, која је сачувана и донекле, обновљена.

manastir_kumanica.jpg


Манастир Морача

Морача је задужбина Стефана Немањића, са црквом посвећеној Пресветој
Богородици. У 17. веку је у манастиру саграђена мала црква посвећена Св. Николи. 

Morača.jpg 


Манастир Острог
По доласку под Острог у поподневним сатима, упознавање са Доњим и Горњим манастиром, уз отворену могућност провођења остатка времена у следећем: разговори са духовницима, куповина свете воде, св. уља, икона, молитвеника, књига (после обиласка следи слободно време), ноћење.... Јутарња служба у Горњем манастиру у 6:00 часова, литургија у Доњем манастиру у 8:00 часова. (службе нису обавезне већ само ко жели)


3. ДАН – НЕДЕЉА
Полазак са Острога odmah nakon liturgije u Gornjem manastiru...

Долазак у манaстир Милешево. Манастир Милешева задужбина Немањића посвећена је Вазнесењу Господњем.Милешева је стекла највећи углед и поштовање преношењем моштију Светог Саве из Трнова.

arhitektura-mileseva.jpg 

Уз краћа успутна задржавања. Долазак у Београд у kaсним вечерњим часовима.

 

Цена аранжмана:  4.500 din.

 

 

                          

У цену je укључено:

*autbuska karta na relaciji Beograd-Ostrog-Beograd

 

U cenu nije uključeno:

* превоз таксијем од Доњег до Горњег манастира на Острогу и износи 2.00еур.

* преноћиште у Доњем манастиру 5e-po osobi

 *туристичка такса 1 еур и плаћа се на лицу места

НАПОМЕНА: Сви путници морају имати важеће документе и то : ЛИЧНУ КАРТУ или ПАСОШ, а малолетна деца која не иду у пратњи родитеља на путовање, морају имати сагласност родитеља, оверену и потписану код нотара. 

 

 

 

 

 

Најмањи број путника за реализацију 15 особа.Услед недовољног броја путника agencija има право отказа аранжмана а уплаћени новац пребаци за наредни полазак.

НАПОМЕНА: Сви путници морају имати важеће документе и то : ЛИЧНУ КАРТУ или ПАСОШ, а малолетна деца која не иду у пратњи родитеља на путовање, морају имати сагласност родитеља, оверену и потписану у Суду. У случају промена на монетарном тржишту, тржишту роба и услуга или у променама тарифа превозника, agencija задржава право измене уговорене цене. Agencija задржава право обавештавања путника о отказивању аранжмана и измене програма најкасније пет дана пре почетка путовања.

 

 

НАПОМЕНА: Због великог броја ходочасника који долазе у манастир Острог, нисмо у могућности да гарантујемо смештај у манастирском конаку,који је иначе јако велики те вас молимо да будете спремни за ноћење под отвореним небом.Такође,оброке за које ћемо правити паузе морате унапред припремити.У време поста молимо да у Манастиру не једете мрсну храну. Од Доњег до Горњег манастира је 3 километра.Молимо да у Манастире улазите пристојно одевени,жене би требале да имају сукњу,а мушкарци дуге панталоне и кошуљу.Они који коначе у Горњем манстиру обавезно да понесу ћебе,врећу за спавање или зимску јакну.

 

  

download.jpg 

 

 АУТОБУС :50+1

МИНИ БУС: 20+1, 18+1 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

Radno vreme od 09 do 19h
Subotom od 09 do 15h

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

bonitetna

logo
 

 

WizzAir Prodaja Avionskih Karata
Najnovije Vesti Blog iz Turizma
iznajmljivanje autobusa
putno osiguranje

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas

Ukupno: 404

Danas: 404

Juče: