Tunis Letovanje 2022.

Tunis je gostoljubiva zemlja prirodnih lepota, antičkih gradova, festivala i ljubaznih ljudi. Pred vama je prilika da posmatrate jutro nad Saharom, uživate u gurmanskom obroku u nekom od mnogobrojnih letovališta ili da se opustite na noćnom kupanju. Ovde ćete naći sve što možete poželeti da iskusite - šetnje blistavim i miljama dugim plažama, surfing na svežem mediteranskom povetarcu, istraživanje arheoloških iskopina i starih gradova, partije golfa ili uživanje na suncu. Ova sunčana mediteranska zemlja je raj za turiste. Poznata letovališta na obali - Sousse, Monastir, Hammamet i Nabel, Djerba i Tabarka nude gostima najlepše peščane plaže koje zapljuskuje blistavo Sredozemno more na čijoj obali se nalazi mnoštvo hotela. Tokom svog boravka u nekom od njih, imaćete priliku da uživate u mnogobrojnim aktivnostima poput surfinga i jedrenja, ronilačkih sportova, istraživanja morskog dna ili pecanja. Hoteli, restorani i taverne nude priliku da probate i vrhunske internacionalne i tunižanske specijalitete, a tokom tradicionalnih proslava i festivala moći ćete da zajedno sa lokalnim stanovništvom proslavite boga Neptuna, upoznate lokalnu kulturu i folklor, uživate u koncertu i sjajno se zabavite. želite još više... za samo nekoliko sati vožnje pred vama će se pojaviti jedan sasvim drugačiji Tunis... zemlja drevnih Rimljana, Arapa, Berbera i Feničana. Spomenici bogate tunižanske istorije i kulture opčiniće vas svojom lepotom i bogatstvom.

 

 

 

Monastir, grad srednje veličine (oko 40.000 stanovnika), smešten je oko 160 km južno od glavnog grada. Tradicionalno ribarsko mesto, u poslednjih nekoliko decenija postaje i značajno turističko mesto. Grad je osnovan još u rimsko vreme, dok iz kasnijeg istorijskog perioda datira Ribat-tvrđava. Poznati predsednik tunisa Habib Bourguiba, rođen je ovde i tu se nalazi i njegov mauzolej. Međunarodni aerodrom nosi njegovo ime.

 

Sousse, grad u Tunisu, smešten na oko 140 kilometara južno od glavnog grada, sa oko 220.000 stanovnika. Nalazi se južnoj obali zaliva Hammamet, na obali Mediterana. Treći grad po veličini u državi, osnovan još u XI veku pre nove ere (tada nosio ime Hadrumetum), danas predstavlja privredni i univerzitetski centar. Međunarodni aerodrom u Monastiru udaljen je svega 20 km. Rivijera se prostire na dužini od preko 20 km, uključujući i poznato letovalište Port El Kantaoui. Gostima grad nudi prelepe plaže, noćne klubove, muzeje i naravno Medinu, staro gradsko jezgro gde se nalazi i tradicionalni souk – trgovačka četvrt prepuna bazara gde se kupuje uz cenjkanje, što čini kupovinu izuzetno zanimljivom.

 

Nalazi se 6 km od Susa i 140 km od glavnog grada Tunisa. Predstavlja prvi i daleko najveći plansko građeni turistički centar sagrađen po uzoru na francusku rivijeru, Port El Kantaoui sa svojim starim jezgrom grada, presvučenim kaldrmom, brojnim ribljim restoranima, kafeterijama, lokalnim čajdžinicama sa pušačima nargila, suvenirnicama i fontanama u cvetnim parkovima, najveći je ponos Tunižana. Ovaj turistički centar daje novu dimenziju ljubiteljima jedrenja na Mediteranu, zahvaljujući svojoj prelepoj marini, sa preko 300 vezova. Grad nazivaju i ružičnjakom Tunisa.

 

Nova turistička i hotelska zona iznikla u poslednjih pet godina, još uvek u neprekidnoj izgradnji, nalazi se 10-12km južno od centra Hamameta. Zamišljena i projektovana po uzoru na poznata evropska letovališta na Mediteranu, Yasmine Hammamet je danas bez premca najluksuznija i najpotpunija turisticka zona u Tunisu. Preko 40.000 ležaja smešteno je u desetinama modernih hotela i apartmanskih kompleksa sa vidnim pečatom mavarsko-arapskog arhitektonskog stila, koji su rasporedeni u dvostrukom nizu duž 3km duge plaže. Smeštajni kapaciteti su upotpunjeni bogatim pratećim sadržajima, impresivnom turističkom marinom, jednom od najmodernijih i najvećih na Mediteranu, novom tvrdavom Medinom u kojoj su smešteni bazari-sukovi, butici, restorani i poslastičarnice, zabavni park CARTHAGE LAND, turistička promenada dužine 2km pored obale sa brojnim kafeima, restoranima i prodavnicama, kazino-kockarnica, čak i prvo pokriveno klizalište u Tunisu. Yasmine Hammamet je moderan turističko hotelski grad koji nudi turistima kompletnu ponudu, smeštaj u udobnim i konfornim hotelima u neposrednoj blizini uređenih plaža i mora, upotpunjen atraktivnim i brojnim mogućnostima za zabavu, izlaske i kupovinu. Sve to je učinilo da se Yasmine Hammamet poslednjih godina svrsta u vrh mediteranskog turizma i postane jedna od najpopularnijih i najtraženijih destinacija za odmor na Sredozemlju.

 

Hammamet grad u Tunisu je popularna turistička destinacija zahvaljujući prvenstveno prelepim plažama. Prvo pravo turističko mesto u Tunisu, odlikuje blaga klima koja omogućava da se u svakom godišnjem dobu, može uživati u cvetanju biljaka, hibiskus, ruža, jasmin, kaktusi. Obalni pojas Hammameta je opasan kilometrima peščanih plaža. Smešten je na jugoistoku poluostrva Cap Bon, na severnoj strani zaliva Hammamet. Broj stanovnika okvirno iznosi 50.000 i učetvorustručuje se turistima preko leta. Novi deo letovališta nosi ime Yasmine Hammamet i dobio je ime po jasminu koji je izuzetno zastupljen u ovim krajevima.

 

Mnogi su čuli za najvede ostrvo Severne Afrike Đerbu, ali je malo njih imalo prilike da vidi ovaj čarobni raj uz južnu obalu Tunisa na Sredozemnom moru. Uostalom, nije slučajno još nekoliko vekova pre nove ere veliki grčki pesnik Homer ovo mesto nazvao ''ostrvom deset hiljada palmi'' i na njemu smestio jednu od dogodovština svog epskog junaka Odiseja. Blaga klima, plodna zemlja, ljupki gradidi, orijentalne prodavnice pune zanimljivih suvenira, blizina kopna s kojim je danas spojena dugačkim mostom, fantastične plaže s puderastim peskom, neverovatni zalasci sunca, lepi hoteli i sve druge ugodnosti savremenog sveta, promovišu Đerbu u važnu i dostižnu turističku destinaciju. Pogotovo što ima aerodrom.

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7