Zimovanje Slovenija 2019 / 2020

 

 

 

 

 

 

Bled je, sa svojom okolinom i prirodnim lepotama, pravi biser Slovenije. Već prepoznatljiva slika Bleda sa zamkom iznad grada, jezerom i ostrvcetom u sredini privlači mnoge turiste preko cele godine. Na mirnoj površini jezera ogledaju se vrhovi julijski Alpa, a u crkvi na ostrvcetu, koja datira iz 16. veka, postavljeno je zvono za koje se veruje da ispunjava sve želje. Razlog zbog kojeg se mnogi posetioci iz godine u godinu vraćaju na Bled sigurno leži u njegovoj raznovrsnoj ponudi. Uz blagu klimu i predivnu okolinu gosti mogu da uživaju u bavljenju sportom. Šumovite padine planina Jelovice i Pokljuke predstavljaju savršeno okruženje ovog mesta. Gosti mogu uživati u vožnji po jezeru, šetnji po lepo uređenim stazama.

 

Nalazi se u ledenjakom preoblikovanoj kotlini u triglavskom gorskom kraju, na visini od 500 do 600 m nadmorske visine uz gornji tok Save Bohinjke. Mjesto s dugom turističkom tradicijom. Bohinjsko jezero je najveće stalno prirodno jezero u Sloveniji.Bohinj s okolinom pravi je raj za aktivnu razonodu zato što svojim jedinstvenim položajem u netaknutoj prirodi Triglavskoga narodnog parka pruža brojne mogućnosti za najrazličitije sportske aktivnosti.

 

Smeštena u dolini izmedju Karavanki i Julijskih Alpa na severozapadu države,na tromeđi sa Austrijom i Italijom,i sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama predstavlja pravi izazov za skijaše, planinare i alpiniste.Severnim delom pružaju se Karavanke,a južnim Julijski Alpi.Veliki deo opštine je preko 2000 metara nadmorske visine,a u južnom delu nalazi se Triglav,najviši vrh Slovenije.Na planini preovladava oštrija,planinska varijanta umereno kontinentalne klime.Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenjima za svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

 

Mariborsko Pohorje je očuvalo svoju pridrodnu lepotu. Skijaši svih uzrasta i nivoa skijaškog umeća vole Mariborsko Pohorje, jer ovde osim u skijanju možete uživati i u jahanju, vožnji bicikla i nordijskom skijanju, a možete se i opustiti u nekim od brojnih welness centara.

  

Terme Čatež sa ponudom Termalne rivijere- kompleks spoljnih i unutrašnjih bazena na više od 12.000 kvadratnih metara termalnih vodenih površina- postale su idealna destinacija za kraći ili duži odmor tokom cele godine. Raznoliki zdravstveni programi,wellnes ponuda, kongresni centar, sportsko-rekreativna ponuda, bogata ponuda smeštajnih objekata ( hoteli, apartmani, kamp, indijansko selo) i ostale delatnosti koje se temelje na upotrebi termalne vode, predstavljaju široku paletu ponude za sve generacije. Sve tri lokacije – Čatež, Mokrice i Koper uvest će Vas u svet koji vas neće ostaviti ravnodušne. Prepustite se kraljevstvu termalnih užitaka.

U središtu Slovenije, 85 km udaljeno od Ljubljane i 10 km od Celja, uz donji tok reke Savinje nalazi se živopisno mesto Laško, poznato po termalnim izvorima, čarobnoj okolini i proizvodnji piva.
Izvore termo-mineralne vode koristili su još stari Rimljani. Ovo mesto je prava turistička atrakcija koju upotpunjuju i brojne crkve, dvorci i Kartuzijanski manastir.
Prirodno bogatsko je termalna voda koja izvire sa temperaturom 32-35°C, a programi su predviđeni za sve one koji osećaju posledice savremenog i stresnog načina života.
Atraktivan turističko-smeštajni kompleks THERMANA LAŠKO smešten je pored reke Savinje i raspolaže sa 3 hotela : Zdravilišče Laško 4*, Welneass Park Laško 4* i Hotel Hum 3*. Na raspolaganju su vam Wellness spa centar, termalni centar sa unutrašnjim i spoljašnjim bezenima i sauna centar. Ljubiteljima skijanja i zimskih sportova svakoga dana je na raspolaganju celodnevna karta za boravak na Golteu, Celjskoj koči i Mariborskom Pohorju.

 

Terme Olimia nalaze se uz samu reku Sutlu na samoj granici sa Hrvatskom. Prirodno bogatsvo je termalna voda koja izvire sa temperaturom 30-37°C. Lečenja se vrše hidroterapijom, kineziterapijom, elektroterapijom, termoterapijom kao i individualnim zdravstenim uslugama. Danas su Terme Olimia omiljeno odredište za one koji žele nešto više od samog uživanja u termalnim vodama. Zimski „wellness centar” Termalia sa vodenim površinama i velikim izborom različitih sauna, kao i letnji termalni park Aqualuna predstavljaju vrhunsku atrakciju.

     

      RIMSKE TERME

Rimske terme.jpg

Rimske Terme smeštene su u mestu Rimske Toplice, 489km od Beograda i 95km od Ljubljane. Termalnu vodu kao izvor zdravlja ovde su znali da iskoriste još stari Rimljani. Oni su još tada znali da su drevni mislioci bili u pravu kada su govorili da „samo oni koji znaju da vrednuju svoje zdravlje, umeće stazama da hodaju ponosno i čvrsto“. Ovde ćete ojačati svoje telo i duh kroz programe centara koji prate filozofiju starih Rimljana: Zemlja sauna Varinia, Fitness centar Spartakus i jedinstveni ambijent Rimskog termalnog bazena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7