Grčka Leto 2023

 

GRČKA – svaki kamen, svaka građevina i svaki metar predivne obale kriju u sebi tajnu prošlosti, a svaka staza i put prenose nas u davni svet mitova, bogova, igara... Grčka je zemlja koja u sebi spaja duh davnih epoha i savremenost, spaja zlatne morske plaže i izdižući se iz njih mitski Olimp.

 

GRČKA

HALKIDIKI

 
2.jpg

Grčka – kolevka civilizacije, filozofije, Olimpijskih igara, književnosti...Zemlja sunca, mora, plaža, maslina, vina, Zemlja bogova, moreplovaca, mnogobrojnih ostrva....Smeštena je na jugu Balkanskog poluostrva, a njene obale zapljuskuju tri mora: Jonsko, Egejsko i Sredozemno more. Grčka je jedna od najrazuđenijih zemalja u svetu, a ostrva čine jednu petinu njene površine. Sastavljena je od 13 pokrajina, a glavni grad je Atina. Klima je mediteranska sa dosta sunčanih dana, blagim temperaturama vazduha i niskim procentom padavina, što je čini turistički najrazvijenijom zemljom Evrope. U Grčkoj možete letovati na nekom od njenih mnogobrojnih ostrva ili kopnu, uživati u ostacima kulture i istorije, sedeti na predivnim plažama, piti njihovo staro vino, jesti morske specijalitete, slušati sirtaki i jednostavno uživati. Narod je veseo, prijateljski raspoložen, veoma gostoljubiv i jako ponosan na svoju bogatu istoriju i čarobnu prirodu.

 
krstarenje grckim ostrvima

Grčka Ostrva – kolevka civilizacije, filozofije, Olimpijskih igara, književnosti... Zemlja sunca, mora, plaža, maslina, vina, Zemlja bogova, moreplovaca, mnogobrojnih ostrva....Smeštena je na jugu Balkanskog poluostrva, a njene obale zapljuskuju tri mora: Jonsko, Egejsko i Sredozemno more. Grčka je jedna od najrazuđenijih zemalja u svetu, a ostrva čine jednu petinu njene površine. Sastavljena je od 13 pokrajina, a glavni grad je Atina. Klima je mediteranska sa dosta sunčanih dana, blagim temperaturama vazduha i niskim procentom padavina, što je čini turistički najrazvijenijom zemljom Evrope. U Grčkoj možete letovati na nekom od njenih mnogobrojnih ostrva ili kopnu, uživati u ostacima kulture i istorije, sedeti na predivnim plažama, piti njihovo staro vino, jesti morske specijalitete, slušati sirtaki i jednostavno uživati. Narod je veseo, prijateljski raspoložen, veoma gostoljubiv i jako ponosan na svoju bogatu istoriju i čarobnu prirodu.

 

Nalazi se na jugu Balkanskog poluostrva i upravo tu Evropa izlazi naj dalje na jugoistok preko razuđenih grčkih ostrva. Grčka ima oko 11 mil. stanovnika a glavni grad je Atina sa oko 4 miliona. Visoke planine se usecaju u Grčku od albanske granice na severu do Korintskog zaliva na jugu. Oko 70% zemlje je brdovito, sa oštrom planinskom klimom i ne baš plodnom zemljom.

DRAGI PUTNICI POGLEDAJTE NAŠ NOVI SAJT NA : WWW.BG LUCKY.CO.RS 

KASANDRA

Afitos se nalazi na prvom prstu Halkidikija, na Kasandri, između Kaliteje i Nea Fokeje. Mesto je sagrađeno na steni i izgleda kao ostrvo u Egejskom moru. Afitos je tradicionalno mesto sa mnoštvo prirodnih lepota. Afitos sa svojim kulturnim nasleđem ima istorijski značaj dug 28 vekova. Posetioci mogu da uživaju u savršeno čistom i toplom Mediteranskom moru. Naš savet je da ne propustite da posetite Afitos, osetite duh grčkog sela, upoznate stanovnike i kupate se u čistom moru.


Sat i po vožnje od Soluna, na prvom prstu Halkidikija, na poluostrvu Kasandra smestilo se mestašce koje očarava svojim dugim peščano šljunkovitim plažama, celodnevnim sunčanjem, a u sumrak romantičnim šetnjama pored mora.Bezbrojni barovi, taverne, kafanice, diskoteke pružaju mogućnost zabave od najmlađeg do najstarijeg pokoljenja.

 

Jedno od najlepših letovališta na Halkidikiju, na samom jugu poluostrva Kasandra,pruža neponovljiv pogled na zaliv Toroneos i poluostrvo Sitonija. Moderan deo, smešten uz dugu peščanu plažu, prepun je raznovrsnih prodavnica, restorana, kafića I taverni, kao I diskoteka, pa je omiljen I među mlađim gostima

 

Egejsko more sakrilo se u uvalam zaliva Toroneos za pljuskujući peščane plaže ovog mestašca na poluostrvu Kasandra . Ako se tome dodaju dobri smeštajni kapaciteti, prijatan ugođaj, ljubazni domaćini, ukusna grčka hrana, pruža nam se slika skoro idealnog mesta za odmor u opuštenoj atmosferi.

   

Mesto Siviri /Σίβηρη/ koje se nalazi na zapadnoj strani poluostrva Kasandra, na 15 km udaljenosti zapadno od Kalithee, danas se smatra za jedno od najlepših, pravih mondenskih letovališta na Halkidikiju, koji svoju popularnost uglavnom može da opravda velikim brojem poznatih svetskih ličnosti koji su ovde navraćali. Prelepa peščana plaža i pravo izobilje guste, zelene četinarske šume u okruženju čine ovo mesto idealnim za miran, porodični odmor.  Ovde ćete naći mnoštvo pravih grčkih taverni sa specijalitetima mora, restorane, kafiće, barove, prodavnice i supermarkete.

 

Otkrijte novo lice Halkidikija sa njegove zapadne strane. Dugačka i široka plaža, na kojoj skoro nikada nema gužve, prodavnice , kafići, dobar smeštaj, pogled na Olimp i rivijeru sa druge strane zaliva Termaikos, aduti su da Vaš odmor na miran način provedete upravo u ovom simpatičnom mestašcu.

  

Nea Skioni se nalazi na severozapadu Kasandre, na oko 110 km od Soluna. To je tradicionalno grčko turističko mesto, izgrađeno u oblasti očaravajuće prirodne lepote, gde posetioci mogu uživati u kombinaciji plivanja u prelepom moru i relaksirajućim šetnjama u okolnim šumama. U gradu postoje i brojni hoteli i sobe za izdavanje, radnje sa raznim vrstama suvenira, supermarketi, taksi službe, apoteke.U Skioniju se takodje nalazi i najveca luka u ovoj oblasti . Šetnju pored luke sigurno ćete završavati predivnim obrocima u jednoj od brojnih taverni u kojima se služi savršeno spremljena riba.

 

Banja Loutra se nalazi na jugozapadnom delu poluostrva Kasandra na Halkidikiju, 120km udaljena od Soluna.
Malo ribarsko selo pored mora prekriveno borovom šumom svojim izuzetnim položajem pruža turistima neopisivi pogled na Egejsko more. Prostrane plaže okružene zelenilom, malom lukom, izvori lekovite vode… U blizini se nalaze brojne taverne i kafići. Turisti mogu posetiti i okolna sela koja sa svežom ribom, prirodom kao i brojnim arheološkim znamenitostima privlače turiste širom sveta.

 

SITONIJA

U korenu” između „dva prsta“ Halkidikija- Kasandre i Sitonije,90km jugoistočno od Soluna nalazi se ovo malo i novo letovalište. Mesto je u neposrednoj blizini magistralne saobraćajnice Nea Mudania (na 15km.) - Neos Marmaras (na 43km). Gerakini odiše kosmopolitskom atmosferom u desetak taverni i kafića,u nekoliko malih,porodičnih hotela,u noćnom (disco) klubu i „fast food“ restoranu.

 

Nalazi se 80 km od Soluna, 20 km pre Nikitija, i 20 km posle Nea Moudanie, raskrsnice puteva ka večitim rivalima Kasandre i Sitonije. Psakudija – vrata plavozelene planete koja pripada svima nama. Ključ za ta vrata smo vam obezbedili i predlažemo Psakudiju za bazu i polaznu tačku za izlete do rajskih plaža u okolini. Poznata je kao rajski deo tradicionalnog sela Ormilia, koje vredi posetiti da bi se videle atraktivne, tradicionalne kuće i uske ulice, udaljenog samo 5.5 km (doktor, apoteka, pošta). Psakudia je pravo mesto za ljubitelje mira, tišine, i pravog odmora, mesto za ljubitelje dobre hrane i dobrog vina, za one koji ne bi da im odmor liči na svakodnevnicu, a žele da dožive bliski susret sa onim prostorom koji se zove Mediteran. Na plaži kupanje traje do večeri jer sunce na zapadnim plažama kasnije zalazi. To je jedan, od nekoliko razloga zbog kojih treba posetiti Psakudiju.

 

Malo naselje sa stotinak kuća u desetak ulica, na 105 kilometara jugoistočno od Soluna, tamo gde geografski „počinje“ drugi „prst“ Halkidikija.Letovalište je potpuno okruženo gustim četinarskim šumama i morem, što je uslov za jedinstvenu mikro klimu i status vazdušne banje. Glavni ukras je veliki, stoletni park a plaža je peščana i kilometrima duga. U selu postoji više taverni, kafića i restorana, nekoliko dobro snabdevenih marketa i prodavnica, pekara, ribarnica, rent a car agencija.

 

Nikiti je jedno od najstarijih mesta na Halkidikiju. Nalazi se na zapadnoj obali Sitonije, 110 km od Soluna, izmedju mesta Metamorfozis i Neos Marmaras. Nikiti se sastoji iz dva dela, starog i novog. Razdvaja ih glavni put koji vodi kroz poluostrvo Sitonija. Novi deo Nikitija je atraktivniji jer se nalazi uz peščanu plažu i proteže se do glavnog puta, uz koji se nalaze brojni ugostiteljski objekti, prodavnice, kao veliki super market Lidl. Mesto je idealno za porodicno letovanje. Plaža je peščana, sa postepenim ulaskom u more, uz koje se proteže uredjeno šetalište. Egzotične plaže u okolini privlače sve koji vole divljinu i mir, a blizina Neos Marmarasa i Sartija sve one koji žele noćni izlazak i dobar provod.

 

NEOS MARMARAS, slikoviti gradić dominira prostrano azurnim morem zaliva Toroneos. Sagradjen je na tri brežuljka pokrivena borovom šumom i maslinjacima. Smešten je na jugo-zapadnom delu Sitonije, drugom prstu od tri koja čine Halkidiki, na mestu gde se raskošna planina Mount Itamos susreće sa plažama izuzetne lepote kao što su Paradiso, Grigoriatiko,

 

VURVURU se nalazi na istočnoj strani poluostrva Sitonija, između Sartija i Ormos Panagie. Od Soluna je udaljen oko 120 kilometara. Za letovalište Vourvouru su karakteristična mala stenovita ostrva, pećine, čisto more, peščane plaže i šumski predeli. Plaže i more su idealni za decu, s obzirom da je more na nekim mestima plitko i po nekoliko metara. Ovde su veoma zastupljeni sportovi na vodi, a Vourvourou je veoma privlačan i za ronioce, jer se nedaleko od obale, na 18-22 metra dubine nalazi koralni greben. Poseduje brojne smeštajne kapacitete, restorane, barove, barove na plaži i taverne sa odličnom morskom hranom. Vourvouru je mesto sa kojim nećete pogrešiti ukoliko su vam prioritet plitka plaža i hladovina.

 

U srcu Halkidikija, na drugom "prstu" - Sitoniji, nalazi se gradić SARTI... Okrenut ka Atosu, u potpunosti podređen turistima... Moderne, nove kuće sa lepim apartmanima, nekolicina hotela, centar sav utonuo u mediteransko zelenilo u kome su se uvukli kafei, restorani, diskoteke...

 

Kalamici se nalazi na sitoniji (drugi prst halkidikija) gotovo na kraju prsta…15 km od Sartija,30km od Neos Marmarasa. Prelepa uvala,zaštićena od talasa i vetrova, pučine vencima brdašca koja čine i neočekivan,bajkovit prizor za oči. Kalamaci je za intimu. Ima deset kafica I šest taverni. Mirno mesto za odmor,gde nema preteranog provoda I buke.

 

Ako želite da se prepustite miru i uživanju, zaronite u talase mesta Toroni na zapadnoj obali Sitonije. Ocekuje vas 2km duga pešcana plaža i more prepoznatljive grcke lepote. Mesto vam nudi idealnu priliku za porodicni odmor. U Toroniju se nalazi i nekoliko taverni u kojima možete da okusite specijalitete grcke nacionalne kuhinje. Naravno tu je i nekoliko odlicno opremljenih prodavnica u kojima možete pronaci sve ono što ce vaš boravak u apartmanima uciniti komfornijim. Za one koji vole da istražuju okolinu, u samom Toroniju koji inace nosi ime po ženi Posejdonovog sina Proteja, nalaze se razna istorijska znamenja koja oživljavaju davna vremena i predele.

 

 

ATOS

Jerisos se nalazi na vratima Svete gore (Atosa). Jedno je od najvećih turističkih mesta na poluostrvu Halkidiki.Ima dugačku, peščanu plažu i predstavlja idealno mesto za odmor, opuštanje u dugim šetnjama i kupanje u toploj vodi zapadnih obala Halkidikija. . Iz luke Jerisosa svakodnevno se organizuju krstarenja oko Svete gore i ostrva Amuliani.

 

2_medium_6.jpg

 

Nea Roda je najuža tačka poluostrva Atos na severnoistočnoj obali oko 125km istočno od Soluna. Živopisno selo je popločano uskim uličicama i tradicionalnim kamenim kućama sa dvorištima punim cveća, iako je izgrađeno dosta novih zgrada poslednjih godina.  Na suprotnom kraju Nea Rode nalazi se mala luka, gde svakog dana od lokalnih ribolovaca možete kupiti svežu ribu i plodove mora po veoma povoljnim cenama. Postoje taverne sa morskim plodovima, barovi i kafići duž obale. Veoma zaklonjeni zaliv je takođe popularan kod surfera i vozača glisera. Ka unutrašnjosti postoje svi objekti koje biste očekivali od malog grada na moru, uključujući i bioskop na otvorenom. Dnevna krstarenja polaze ka poluostrvu Atos. Ono što svakako krasi Nea Rodu jeste izuzetno čisto more i prelepa peščana plaža koja poseduje plavu zastavicu Mediterana.

 

 

URANOPOLIS je krajnje mesto na poluostrvu Halkidiki. Njegov naziv u prevodu znači Nebeski Grad. Poznat je po nebesko plavoj vodi i očaravajućim plažama. Ime je dobio po drevnom gradu koji je osnovao Aleksarhos, Kasandrasov brat a na mestu gde je bio drevni grad Sani. Kao slikovito mesto sa malenom ribarskom lukom predstavlja kapiju kroz koju se ulazi u nezavisnu državu Sv.Gore. Stari toranj iz vizantijskog perioda na obali mora, simbol mesta, zlatne peščane plaže, čisto plavo more, zelene površine sa pogledima na zalive i na mala pusta ostrva su ono što ovo mesto čine jedinstvenim i posebnim mestom za odmor. Oni koji jednom ovde svrate, vraćaju se ponovo, a oni koji čuju ili pročitaju nešto o ovoj destinaciji postaju novi putnici za Uranopolis.

amuljani-ostrvo-grcka-05-0.jpg
 

 Amuljani će vam se učiniti kao raj na zemlji gde možete biti bezbrižni i opušteni. Ovo ostrvo je idealna kombinacija sitnog zlatastog peska, mora boje akvamarina i bujne vegetacije. Idilične uvale su najbolji izbor za ljubitelje mira i tišine, dok su veće plaže za porodice, kao i za ljubitelje vodenh sportova. Najbolja varijanta je ipak da posetite sve plaže ostrva, čak i da dođete do onih koje su najskrivenije i ne toliko pristupačne.

 

REGIJA SV. ĐORĐA

Stavros se nalazi ispod planine Holomontas 70 km od Soluna. Duž obale je velika šuma-park platana i duga pešcana plaža, koja svojim terenima za sport i zabavu predstavlja idealno mesto za rekreaciju. Raspolaže obiljem kafića, taverni restorana, diskoteka i prodavnica.

 

U zalivu Strimonikos, na severoistočnom delu Halkidikija, sedamdesetak kilometara od Soluna, nalazi se ova naša nova destinacija – idealan izbor za miran, porodični odmor. Vrasna Beach je neveliko turističko mesto sa dve – tri ulice koje paralelno „prate“ oko dva kilometra dugu peščanu plažu. 
Ovde je sve podređeno odmoru i sjajnim uslovima za uživanje u suncu, toplom i čistom moru. U letovalištu je više taverni i kafića a na manje od 15 minuta hoda je supermarket LIDL. Večernja zabava i razonoda može se lako pronaći u obližnjoj Asprovalti, najvećem turističkom centru u ovom delu Grčke, gde su i brojne prodavnice letnjih artikala i suvenira kao i lepo uređena šetališta.Autobuska povezanost sa Solunom, Kavalom i drugim letovalištima u blizini je jako dobra a tu je i mogućnost rentiranja vozila na dva ili četiri točka, kao i ponuda izleta u lokalnim agencijama.

 

Na oko sedamdeset kilometara od Soluna i isto toliko od Kavale, između Stavrosa i Asprovalte, u zalivu Strimonikos, u regiji Svetog Đorđa, nalazi se Nea Vrasna. Savršeno sređena široka peskovita plaža, dugačka 7 kilometara, kristalno čisto i toplo more.

 

Asprovaltu odlikuje duga i široka peščana plaža, lep park u centru, kristalno čisto more, bujna vegetacija, mediteranska klima, veliki broj prodavnica, taverni, kafeterija i diskoteka. Obala ovog modernog turističkog gradića godinama je nagrađivana plavom zastavom evropske unije.

 

0e38ca68_original_0.jpg

Ofrynio – mesto udaljeno od Soluna oko 100 km istočno, od Kavale oko 60 km zapadno, a od Asprovalte samo 26 km. Ofrynio danas ima nešto više od 1000 stanovnika koji se uglavnom bave turizmom, poljoprivredom i ribolovom. Ovo mesto poznato je po uzgajanju badema, maslina, grožđa, ali i po rakiji “tsipouro” (cipuro). Kristalno plavo more i široka duga plaža prekrivena belim peskom i šljunkom, odlike su plaže Ofrynio (stari naziv - Tuzla) gde možete uživati u kupanju ili u ispijanju kafe ispod suncobrana.  Ono što ne treba da propustite u Ofryniu je Trg Svetog Đorđa, omiljeno mesto meštana za druženje i ispijanje kafe u kafićima sa prijateljima. A kada ste već tu, kupite lokalne proizvode, cipuro, masline i bademe, po kojima je ovo mesto poznato. Prodavnice, supermarketi kao i raznovrsna ponuda smeštaja u hotelima i apartmanima, učiniće Vaš boravak još potpunijim i omogućiti da ovde pronađete sve sto želite za Vaš idealan odmor. Ukoliko Vam treba destinacija koja je dovoljno blizu, a još uvek ne obiluje srpskim turistima, na pravom ste mestu!

 

 

OLIMPSKA REGIJA

Ako želite da provedete svoj odmor u tipicnom grckom primorskom mestu, necete pogrešiti ukoliko izaberete Makrygialos. Od Soluna udaljen oko 45km, od Keterinija 20km.njegove plaže su severna granica Olimpske rivijere, jedne od najlepših u Grckoj. Vec njegovo ime, koje u prevodu znaci „dugacka plaža“ karakteriše nezaboravnu klimu koju cete ovde doživeti. Pešcane plaže, koje se redovno održavaju i ciste, restorani i kafici, dve diskoteke, pružaju  priliku za odmor svim uzrastima, po izuzetno povoljnim cenama.

 

Nekadašnje ribarsko pristanište Katerinija, seoce sa svega par kućica, preraslo je u kosmopolitsko mesto koje svoj prioritet i razvoj može da zahvali reci “jugo-turista” koji su boravili u ovom mestu tokom poslednjih dekada prošlog veka. Na plažama koje su kombinacije peska i sitnog šljunka mogu se sresti turisti iz celog sveta.

 

Olimpic Beach se nalazi pored Paralije najpoznatijeg turističkog naselja severne Grčke i Olimpske regije, na samo 70km od Soluna prema Atini. Nalazi se na obali Egejskog mora i ima lepe plaže sa toplim morem i prijatnom klimom.

 

Plavetnilo Egejskog mora, peščane plaže I Olimp koji “tone” u vodama Leptokarije, karakteristike su ovog kolorističnog mestašca. Pojam Olimpska Rivijera najviše odgovara upravo Leptokariji, jer odvraćajući leđa vodama Egeja, susrešćemo se sa mitskim bogovima u visinama Olimpa koji su tu, na dohvat ruke.

   

Šetalište pored obale, šljunkovita plaža sa čistom vodom, a u zaleđu drevni Olimp…A kada sunčevi zraci zađu za planinu, mesto se pretvara u veliki bazaar sa mnoštvo prodavnica, muzika dopire iz brojnih kafića a miris pržene ribe mami u mnogobrojne taverne.

  

Nei Pori je mesto udaljeno 115 km od Soluna ka Atini. Smešteno je između mora i planine Olimp i do njega dopire izvorska voda sa prestonice bogova. Čisto more i duga peščana plaža kao i ambijent mirnog primorskog mesta osnovne su karakteristike ovog letovališta našim turistima već dobro poznatog.

 

Ako je neko željan da doživi atmosferu divlje obale, potpunog mira, daleko od svih velikih centara Olimpske regije, onda je Kokkino Nero idealno mesto. Smešteno u mirnom zalivu, južno od Olimpske Rivijere, sa mnoštvom apartmanskih zgrada, nekoliko prodavnica, restorana, diskoteka... Preporučujemo svima koji žele da odu daleko od vreve, koji cene odmor, a ujedno i za mlade koji po veoma povoljnim uslovima mogu da provedu letovanje! Plaža šljunkovita

 

Najduža peščana plaža kontinentalne Grčke, dugačka 14 kilometara, čeka Vas u ovom pitomom mestu, položenom južno od Olimpske Rivijere. Široka i dugačka plaža, taverne, prodavnice, diskoteke, sve to je skoncentrisano u mestu Velika. Do sada neotkrivena od strane srpskih turista, veoma popularna kao letovalište Grka, otvara svoja vrata i za sve naše goste. Toplo preporučujemo porodicama, i svima koji žele dobar odmor, umeren provod za veoma povoljnu cenu !

 

Kamena Vourla se nalazi na 170 km severno od Atine, na auto-putu Solun-Atina, i jedno je od najpoznatijih lecilista (banja)u Grckoj. Lekoviti izvori u okolini koriste se za lecenje brojnih oboljenja poput hronicnog reumatizma, artritisa, spondiloze kicme,iscasenja, zapaljenja zivaca, isijasa,i poremecaja rada zlezda sa unutrasnjim lucenjem. Smestena je izmedju planina i mora sto mestu daje poseban izgled, i izvanredan pogled.

 

SOLUNSKA REGIJA

 

Peščana plaža, mnoštvo prodavnica, supermarketa, taverni, restorana, kafića i barova uz gostoljubive domaćine, ukratko oslikava Nea Kallikratiu. Prednost Nea Kallikratije su blizina Soluna (40km), sa kojim je povezana redovnom autobuskom linijom, kao i blizina Waterland-a (30km) i aerodroma (30km).

 

Atraktivno turističko mesto u centralnom delu poluostrva Halkidiki, 50 km jugoistočno od Soluna sa kojim je povezana redovnom autobuskom linijom. Nalazi se između Nea Plaje i Dionisosa i daje mogućnost promene mesta - šetnjom. Smeštena je u oazi zelenila u kojoj dominira centralni park sa fontanama, tavernama i kafićima u prirodnom okruženju kao i lepo uređeno šetalište sa alejom palmi i parkovima sa sadržajem za decu.

 

Malo turističko mesto, još neotkriveno, izuzetno popularno kod grčkih turista, udaljeno 50km od Soluna (povazano sa Solunom redovnom autobuskom linijom). Prelepa duga peščana plaža, mnogo sunca, taverne, restorani, kafići, supermarketi,šetalište uz plažu sa alejom palmi. U blizini mesta se nalazi i jedna od najpopularnijih diskoteka u ovom kraju.

 

Nea Potidea se nalazi na 50km južno od Soluna. To je prvo na mesto na Kasandri i prostire se od njene zapadne do istočne obale, te je sa jedne strane okrenuta ka solunskom zalivu, a sa druge strane ka Sitoniji. Prelepa peščana plaža, duga i široka, pruža mogućnost upražnjavanja raznih sportova. Mesto ima sve što Vam treba: markete,taveren,kafiće,barove… Preporučujemo ga porodicama sa decom i ljudima koji žele mirniji odmor.

 

Nea Moudania se nalazi na samom početku poluostrva Kasandra, na oko 55 km od Soluna i predstavlja kulturni, finansijski i trgovački centar ove regije. Grad su 1922. osnovali Grci koji su izbegli iz Turskog grada Moudania, i dodali mu u nazivu Nea (Nova). Sa obzirom da ima između 18 i 20 hiljada stanovnika, ovo je jedan od najvećih i najnaseljenijih gradova na Halkidikiju, kao i najveća luka. Mestom dominira duga peščana plaža, sa postepenim ulaskom u prelepo i čisto plavo more. Ova plaža je i jedan od glavnih razloga što Nea Moudania, pored svog ekonomskog, trgovačkog i kulturnog značaja, zauzima važno mesto i u turističkoj ponudi poluostrva Halkidiki. Nea Moudania je mesto gde veliki broj Grka gradi vikendice, i zbog toga mesto nije opterećeno masovnim turizmom. Brojne taverne u gradu nude odličan izbor ribe i morskih plodova.

 

Manje turističko mesto izgrađeno na jednom od atraktivnijih delova Halkidikija, udaljeno 55 km od Soluna. Duž dugačke peščane plaže koja dominira mestom, prostire se šetalište pod palmama. Naspram šetališta nalaze se restorani, kafići i taverne. U mestu se nalazi sportski centar sa bazenom, terenima za košarku, tenis i fudbal.

 

Kosmopolitsko letovaliste na poluostrvu Kasandra, Halkidiki. Nalazi se oko 90 km od Soluna. Ovaj turisticki centar privlaci na hiljade posetilaca, koji ovde dolaze da uzivaju u izvanrednim plazama . Kalitea je moderan, komercijalan i kosmopolitski centar sa velikim hotelskim kompleksima i tradicionalnim sobama za iznajmljivanje.

 

 

 

 

 

SIVOTA.jpg

Sivota predstavlja prelepu,gotovo neiskvarenu priridnu destinaciju u Grčkoj. Malo mesto na obali Epirske perfekture, na putu za Pargu iz pravca glavnog grada Igumenice.Centar Sivote nalazi se u mirnoj priobalnoj oblasti,gde možete da uživate u pogledu na dva ostrvca u seoskom zalivu ili na Krf i Paxos. Do plaža je lako doći peške ili iznajmljenim čamcem,neke plaže su na 10-15 minuta udaljene od centra mesta.Do plaže Bela Vraka koja je jedna od najlepših potrebno je oko 15 min. tu su još plaže: Zavia, Pisina,Galikos Molos, Mikros Paradisos i Megali Amos.Nijedna plaža u Sivoti neće Vas razočarati,jer romantična atmosfera,plitka i čista voda čine znake raspoznavanja ovog mesta.
Ukoliko ste ljubitelj noćnog života ovde možete naći kafiće i gostoljubivost u lokalnim barovima. Sivotu okružuju ostrvca Mavro Oros, Sv. Nikola i Bela Vraka koje možete posetiti čamcem.

 

Slikovit gradić na Jonskom moru u Epirskoj oblasti, nasuprot ostrva Krf, udaljeno 60 km južno od Janjine. Parga poseduje bogatu istoriju, retku fizičku lepotu, prelepe peščane plaže do kojih se dolazi laganom šetnjom, biserno more.Obaveštavamo putnike za Pargu da je novi auto put do Igumenice otvoren 01.06.2009. godine.

 

Pilion je prelepo poluostrvo koje se nalazi u centru Grčke, između Atine i Soluna, oko 800 km od Beograda, u blizini grada Volosa. To je oblast neverovatne lepote, u kojoj se smenjuju visoke planine sa bogatom vegetacijom, i kristalno čistim morem na dugim peščanim plažama. Plaže Piliona su drago kamenje, kombinujći svežinu borove šume i dubokog plavo-zelenog Egejskog mora... Kala Nera je svakako najpoznatije turisticko mesto sa dugackom šljunkovitom plažom i velikim brojem restorana, taverni, poslastičarnica i sadržaja za svaki uzrast. Na svega 20km se nalazi grad Volos kulturni i poslovni centar regije Pilion.

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 15 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7