LETO  SLOVENIJA 

Letovanje Slovenija 2020

 

  

 

Već pri samom ulasku u Sloveniju susrešćete se sa sređenim putevima, divnom prirodom, uređenim gradovima i selima, jezerima, planinama i malom ali čarobnom Jadranskom obalom. Posetiocima se pruža širok izbor aktivnog odmora od jedrenja, skijanja na vodi, surfa, paraglajdinga, preko jahanja, biciklizma i golf terena pa sve do otkrivanja toplih izvora, lekovitih banja, pećina i planinarenja. Uz prijatne I ljubazne domaćine vaš odmor će biti nezaboravan, bilo da letujete na moru, jezeru, banji ili planini.

 

 

Lake-Bled 1.jpg

Bled je, sa svojom okolinom i prirodnim lepotama, pravi biser Slovenije. Već prepoznatljiva slika Bleda sa zamkom iznad grada, jezerom i ostrvcetom u sredini privlači mnoge turiste preko cele godine. Na mirnoj površini jezera ogledaju se vrhovi julijski Alpa, a u crkvi na ostrvcetu, koja datira iz 16. veka, postavljeno je zvono za koje se veruje da ispunjava sve želje. Razlog zbog kojeg se mnogi posetioci iz godine u godinu vraćaju na Bled sigurno leži u njegovoj raznovrsnoj ponudi. Uz blagu klimu i predivnu okolinu gosti mogu da uživaju u bavljenju sportom. Šumovite padine planina Jelovice i Pokljuke predstavljaju savršeno okruženje ovog mesta. Gosti mogu uživati u vožnji po jezeru, šetnji po lepo uređenim stazama.

 

Koper je glavna slovenačka luka i ulaz u unutrašnjost Centralne Evrope. Smešten na vrhu Istre, prvo je bio ostrvo, koje je kasnije preraslo u grad i spojeno sa kopnom. Stari centar grada se moze pohvaliti bogatom arhitekturom i kulturno-istorijskim spomenicima.Koper je udaljen od Beograda oko 630 km i jedini je lučki grad u Sloveniji. Stari deo grada se može pohvaliti bogatom arhitekturom i kulturnim spomenicima. Hotel „Aquapark Žusterna“ je hotel sa 3* i nalazi se na ulazu u Kopar, u naselju Žusterna. Opuštanje u hotelu „AQUAPARK ŽUSTERNA“ ***

 

Gradić i istoimena opština u slovenskom delu Istre.Smešten je na obali tršćanskog zalica i deo je Primorske , tradicionalne slovenske regije. Ima 14 549 stanovnika. Stari deo grada nalazi se na ostrvu kojeg su zbog malje udaljenosti od kopna spojili veštačkim nasipom još u I veku n.e.Kada je Izola proglasila nezavisnost 1253 god , došla je u sukob sa konkurentskim gradovima Koprom i Piranom.1499 god ovde se dosleljava čuveni kartograf Pietro Coppo čiju kamenu mapu Istre možete danas videti u istoimenom parku.Počeci turizma u Izoli datiraju iz 1820 god kada je Chiaro Vascotto pronašao mineralni izvor. Posticao je bogate građane da izgrade termalne kupke koje su otvorene 1824 god pa se ova godina smatra začetkom turizma u ovom delu Slovenije.Kasnije su termalne kupke preuređene u pogone za preradu ribe ...Grad ima bogatu ribarsku tradiciju koja je pored, prerade ribe i vinogradarstva , jedan od glavni izvor prihoda. Prosečna letnje temperatura je 28 C, zimska 5C . Izola ima 300 sunčanih dana u godini a samo 65 kišnih dana.

 
 

 

Strunjan se nalazi izmedju Izole i Portoroža i jedno je od najlepših mesta na slovenačkom primorju. Zbog lekovitog dejstva morske soli i vode jedno je od najprivlačnijih mesta na Jadranu za goste iz cele Evrope. Smeštajni kapaciteti u hotelima i vilama se nalaze u neposrednoj blizini mora, u zaštićenom pejzažnom parku. Već duži niz godina plaža u Strunjanu ima plavu zastavicu i više puta je proglašena za najuredjeniju plažu na slovenačkom primorju. Strunjan je udaljen od Beograda oko 600 km.


Portorož je jedno od najpoznatijih turističkih centara Slovenije. Nalazi se u zalivu Piran u blizini italijanske granice. Kvalitetnim smeštajem, uslugom, svojim sadržajima i prijatnom klimom ovaj primorski grad gostima pruža odlične uslove za odmor i zabavu, kako leti tako i zimi.Najpoznatije turistički centar slovenakog primorja. Udaljen od Beograda oko 650 km. Zbog svog položaja, blage mediteranske klime, kvalitetnih hotela, marine kao i bogate vanpansionske ponude privlači turiste cele godine.

 

Terme Čatež sa ponudom Termalne rivijere- kompleks spoljnih i unutrašnjih bazena na više od 12.000 kvadratnih metara termalnih vodenih površina- postale su idealna destinacija za kraći ili duži odmor tokom cele godine. Raznoliki zdravstveni programi,wellnes ponuda, kongresni centar, sportsko-rekreativna ponuda, bogata ponuda smeštajnih objekata ( hoteli, apartmani, kamp, indijansko selo) i ostale delatnosti koje se temelje na upotrebi termalne vode, predstavljaju široku paletu ponude za sve generacije. Sve tri lokacije – Čatež, Mokrice i Koper uvest će Vas u svet koji vas neće ostaviti ravnodušne. Prepustite se kraljevstvu termalnih užitaka.

   

Terme Olimia nalaze se uz samu reku Sutlu na samoj granici sa Hrvatskom. Prirodno bogatsvo je ter malna voda koja izvire sa temperaturom 30-37°C. Lečenja se vrše hidroterapijom, kineziterapijom, elektroterapijom, termoterapijom kao i individualnim zdravstenim uslugama. Danas su Terme Olimia omiljeno odredište za one koji žele nešto više od samog uživanja u termalnim vodama. Zimski „wellness centar” Termalia sa vodenim površinama i velikim izborom različitih sauna, kao i letnji termalni park Aqualuna predstavljaju vrhunsku atrakciju.

 

U središtu Slovenije, 85 km udaljeno od Ljubljane i 10 km od Celja, uz donji tok reke Savinje nalazi se živopisno mesto Laško, poznato po termalnim izvorima, čarobnoj okolini i proizvodnji piva.
Izvore termo-mineralne vode koristili su još stari Rimljani. Ovo mesto je prava turistička atrakcija koju upotpunjuju i brojne crkve, dvorci i Kartuzijanski manastir.
Prirodno bogatsko je termalna voda koja izvire sa temperaturom 32-35°C, a programi su predviđeni za sve one koji osećaju posledice savremenog i stresnog načina života.
Atraktivan turističko-smeštajni kompleks THERMANA LAŠKO smešten je pored reke Savinje i raspolaže sa 3 hotela : Zdravilišče Laško 4*, Welneass Park Laško 4* i Hotel Hum 3*. Na raspolaganju su vam Wellness spa centar, termalni centar sa unutrašnjim i spoljašnjim bezenima i sauna centar. Ljubiteljima skijanja i zimskih sportova svakoga dana je na raspolaganju celodnevna karta za boravak na Golteu, Celjskoj koči i Mariborskom Pohorju.

 

     

      RIMSKE TERME

Rimske terme.jpg

Rimske Terme smeštene su u mestu Rimske Toplice, 489km od Beograda i 95km od Ljubljane. Termalnu vodu kao izvor zdravlja ovde su znali da iskoriste još stari Rimljani. Oni su još tada znali da su drevni mislioci bili u pravu kada su govorili da „samo oni koji znaju da vrednuju svoje zdravlje, umeće stazama da hodaju ponosno i čvrsto“. Ovde ćete ojačati svoje telo i duh kroz programe centara koji prate filozofiju starih Rimljana: Zemlja sauna Varinia, Fitness centar Spartakus i jedinstveni ambijent Rimskog termalnog bazena.

  

 TERME MORAVSKE TOPLICE

moravske-toplice.jpg

 

Moravske toplice nalaze se na samom severoistoku Slovenije. Istorija Panonskih termi seže u davnu 1960. god. kada je južno od sela Moravci u Sloveniji tražena nafta, umesto "crnog zlata" iz dubine od 1.417metara, potekla je vruća voda, temperature oko 72 C, pogodna za lečenje različitih reumatskih i kožnih obolenja. Stanovnici su ubrzo prepoznali lekovite kvalitete tople, termo-mineralne vode, i vec 1962.godine nikao je prvi bazen.

Prirodni uslovi Moravskih toplica idealni su za programe opuštanja i vraćanja životne snage.  „Crna“ termalna voda osim osim terapeutskog efekta, oživljava i osvežava telo, poboljšava i ubrzava prokrvljenost i smanjuje nervnu napetost. Posetite Moravske toplice i uživajte u najsavremenije izgradjenim hotelima, apartmanskim naseljima, prirodnom parku TERME 3000, golf terenima, kao i u nizu očuvanih elemenata stare prekomurske arhitekture.

 

 

 

  

 

 

011/22-82-051

011/22-82-052

011/317-42-09

011/22-74-579

065/22-82-051

bglucky@gmail.com

bglucky07@mts.rs

VIBER: 065/22-82-051

Radno Vreme

LETNJE

PONEDELJAK - PETAK: OD 10-18h
SUBOTOM: OD 10-15 h

ZIMSKO

PONEDELJAK – PETAK: OD 09–17h
SUBOTOM: OD 10–14h

bonitetna

logo
 

WizzAir Prodaja Avionskih KarataNajnovije Vesti Blog iz Turizma
Prevoz do Crne Gore
Autobuska Linija za Grcku
putno osiguranje

 

bglucky travel agencija
Putem Skypa

utas


Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/web009/public_html/count.php on line 7